| Naroči se na RSS

Messenger Discovery Live

4. September 2006 Poslano v Vse

MDL je eden izmed pluginov za WLM (uf, še malo, pa se bom včlanil v AAA – Anti Acronym Association). OK, gremo še enkrat – Messenger Discovery Live je dodatek za Windows Live Messenger. Bolj razumljivo? Super!
Spremljam ga že od zelooo zgodnje beta verzije; od takrat sem ga pridno nameščal, predvsem zaradi uporabnih funkcij kot so:
– Skrij obvestilo, da tipkam sporočilo
– Povej, kdaj sogovornik odpre pogovorno okno
– Povej, kdaj sogovornik zapre pogovorno okno
Zadnja verzija pa me je malo razjezila. Vizualno je lepša, funkcije so bolje razporejene, a nekako se poskusi vriniti v WLM (še pomnite, kaj je to?) in postati del njega, kar posledično pomeni, da ima svoj Loader, cel kup dlljev in celo dva divja ActiveX kontrolerja. Uf! In ta Loader ob vsakem (Vsakem!) bootu zmrzne (Is not responding, ja), torej rabiš dva registry vnosa za to, da se WLM sploh odpre. Grdo. In seveda imaš potem v ozadju ves čas en zmrznjen proces. Idealno.
Pa sem sklenil, da bom odstranil to navlako. Poženem Uninstall, ki pravi, da ne more odstraniti vseh datotek in da naj to storim ročno. Uf, pa naj bo, no biggie. Dokopljem se do Total Commanderja, pobrišem celo MDL mapo in rebootam. Sistem se naloži in pojavi se error. Oh noes, dva errorja, enaka. Trdita, da ne najdeta datoteke messengerdiscovery.dll. Uf!? Tu se pokaže celotna slabost popolne integracije v WLM. Ko želim pognati WLM, se želi pognati MDL, kar avtomatično povzroča errorje. Aaaaa!
Dobro, bomo uredili… Start/Run/regedit, nato F3 in iščimo… Ter brišem ključe enega za drugim. Vse, kar ima povezavo z MDL, leti ven. Brez milosti. Po rebootu pa tole:

OK, to uradno spada med 3 najbolj neumne errorje, kar sem jih kdaj videl. Mimogrede, najneumnejšega sem danes videl znova, a to je povsem druga zgodba.
Hop na Google. Query "error C" vrže ven 277 milijonov rezultatov in kaj kmalu mi je postalo jasno, da mojega ne bo med njimi. Imam pač to nenavadno sposobnost, da mi občasno uspe sproducirati še nevideno napako. Bi si moral začeti beležiti… Enkrat sem recimo uspel spremeniti črko sistemskega pogona v Winsih. Tisti, ki se malo bolj spoznate na disk management, najbrž veste, da je bila "rešitev" le ena… Očitno obstaja razlog, da Winsi tega ne pustijo preko kakega admin configa.
Ali pa zadnjič, ko sem lepo ročno zbrisal zaščiteno neizbrisljivo dll datoteko Nvidijinega (uf, kak sklon) onboard firewalla. Potem pa ckrne net ob naslednjem bootu in niti ne moreš googlati, da bi našel rešitev, heh.
Pa ko sem kombiniral tak disk in matično in XPje, da sem moral med inštalacijo zamenjati (!!) in preklopiti IDE kabel (različno število žil, funny story).
OK, gremo nazaj na današnjo štorijo. Aha, C error, saj res. Kaj sedaj? Odinštaliram WLM, reboot, pa je mir. Namestim WLM nazaj in že med inštalacijo fašem famozni error C. Šit.
In potem… Ni bilo druge. System restore, za dva dneva nazaj. Ziher je ziher. Comp se je zagnal normalno, Netlimiter je spet delal (sem pozabil omeniti, da je vmes crknil, ja, ko sem applyjal Winsock Fix:)
OK, stanje je bilo tako, da sta delovala WLM in MDL (ki je še vedno freezal ob bootu, se razume). Previdno sem se lotil uninstalla. Ob spoznanju, da je MDL integriran v WLM, sem najprej odinštaliral WLM, reboot. Nato sem odinštaliral MDL, ki ni več laufal v ozadju, ter zbrisal datoteke, ki jih unintall očitno ne zna sam. Ročno sem pobrisal tudi startup vnosa v registru ter rebootal.
Errorja ni več! Juhej! All clear. Za vzpostavitev normalnega stanja je bil potreben nov install WLMja, apllyjanje A-patcha in odstranitev tiste grde My sharing folders mape (unload dllja), pa je spet vse lepo in fajn. Idealno.
Nauk te zgodbe? Beta software ni za vsakogar, final software pa še manj :)

34 Responses to “Messenger Discovery Live”

  1. gregor pravi:

    am..ob installu MD, vsaj za 7.0 se je tm k piše, ker progra je to,..k morš prebrt ane…piše this will install 180˙ solutions on your comupter….
    malo poguglaš, in hop!res 180˙je spyware….
    lp


  2. gregor pravi:

    ali bi se dalo, da bi WLM installirov na win2000??da bi jih nekak skreku…
    k 7.0 je mau gnil….


  3. Klemen pravi:

    Um… Ta je brez spywara, 99,5 %, le malce švohotno je sprogramirana celotna zadeva.
    Sicer pa ne, zadeva ne deluje na win2k, deluje pa kanček podobni MSN Messenger 7.5.


  4. vrta pravi:

    Če se vam gre za za tele funkcije:
    “- Skrij obvestilo, da tipkam sporočilo
    – Povej, kdaj sogovornik odpre pogovorno okno
    – Povej, kdaj sogovornik zapre pogovorno okno”

    Lahko mirno naložite kakšno verzijo GAIMa. :)


  5. gregor pravi:

    7.5 tut ne dela na win2k…res:(
    razn če ti kej lohk zrihtaš…


  6. Klemen pravi:

    Lahko poskusim. Pripiši svoj messenger naslov, pa kakšno rečeva na to temo.


  7. gregor pravi:

  8. Rafael (Poland) pravi:

    Well well well what a surprise ;-P After several years I met Klemen in web! Regards!


  9. Klemen pravi:

    Hey hey, Rafał, this really is a surprise! How are you doing? Maybe you can drop your e-mail address for “further investigation” via “standard procedures”? :) Best regards.


  10. Rafael pravi:

    As U wish ;-)


  11. marko747 pravi:

    oila klemen…
    ej..se zmeri mi nisi nc poveu zau
    zanima me ce se pol da al ne dobit MDL
    rab bi namrec meu tisto funkcijo ki je na MDL X2 delala na msn 7.5 !
    da lahko pises besedilo s sogovornikovim nickom!
    alora je mozno na WLM-ju to al neisy
    caw


  12. Klemen pravi:

    To ni več možno.


  13. sara pravi:

    živijo! jaz imam ta msn discovery pa ne znam uporabljat! a bi lahko nekoga prosla,da mi piše na mail in mi mal razloži,ker si želim izvedeti več : hotsara@email.si


  14. mare pravi:

    živjo jst pa ne znam uporablat discovery pa bi prosu če mi mal kdu tu razloži


  15. pač jest pravi:

    eii a mi plisss gdo puwe ukaza za ta msn discovery live


  16. Klemen pravi:

    Inštaliraš, ponovno zaženeš računalnik, nato pa upravljaš zadevo preko nove ikone desno spodaj ob uri.


  17. Mate pravi:

    zanima me, če bi mi lahko kdo prosim povedal, ko se vpišem z statusom “navidez nedosegljiv” oz “appear offline” ali je kakšna možnost, da me moji prijatelji pod katerim pogojem vidijo da sem gor oz. da se skoz vpisujem, če uporabljajo messenger discovery?V messenger discovery sem našel samo funkcijo, da ti javi ko gre contact (vpisani) na offline.
    Uporabljam windows live messenger 8.1


  18. Klemen pravi:

    Ne.


  19. Mate pravi:

    hvala na odgovoru.


  20. Mate pravi:

    Ali mogoče veš ali kateri dodatek za messenger to omogoča?


  21. Klemen pravi:

    Noben. Če si navidezno offline, ne more nihče zagotovo vedeti, da si kljub temu prijavljen.


  22. Mate pravi:

    še eno vprašanje, ali bi mi lahko prosim povedal, katere podatke lastnik prostora (Windows Live™ Spaces) vidi v meniju statistic, ali morda vidi kdo vse je gledal njegov space?s pozdravi


  23. Klemen pravi:

    Tega sicer ne vem; vidi tisto, kar nastaviš za javno. In kot vem, ne moreš videti, kdo vse je ogledoval tvojo stran. Se pa priporočam za pojasnitve, ko preskusiš.


  24. Mate pravi:

    ko sem spraševal ostale kolege so mi povedali, da vidiš samo kaj je nekdo gledal, uro, datum, števec ti pa šteje število obiskov…


  25. enka pravi:

    kaj pa v primeru, ko si ogleduješ od nekoga space, da se izpišeš? (desno zgoraj ti ponavadi piše tvoj msn naslov, če se pa izpišeš pa sign in). A v takem primeru se tudi zabeleži kdaj si gledal in kaj, če si pa izpisan?


  26. Klemen pravi:

    Piše, kaj si gledal in kdaj, ne piše pa, kdo…


  27. Rok pravi:

    torej nikakor ne piše KDo je gledal tvoj space?


  28. tarzan pravi:

    mene pa zanima, kaj rabim za to, da bi videl, če me kdo le klikne…pač mislim,da odpre pogovorno okno,a nič ne napiše in meni to vseeno javi..
    ta discovery sem dans potegnil dol..saj je ok..ampak zame je preveč neuporabnega sranja s katerim si nimam kaj začet.downloadal pa sem ga zato,ker sem mislil,da ta dodatek to omogoča…da vidiš če te kdo le klikne…
    any help??
    kr bi res rabil to…


  29. Klemen pravi:

    MDL je včasih poročal, ko je kdo odprl okno za pogovarjanje, vendar mislim, da je v novi verziji WLM microsoft spremenil način, kako se nalagajo prikazne sličice (sedaj je pretežno server-side), zato to ne deluje več. Pa tudi takrat ni delalo perfektno. Bolje se je obneslo, ko je kdo zaprl okno; tisto je sporočilo.
    Ne poznam drugega programa s podobno funkcijo.


  30. tarzan pravi:

    ološ :/


  31. SeBooo pravi:

    serbus a mi lahko kdo pove kaj lahko napišem še poleg !imitate …mislm kake fore so š ke :D


  32. Tadej pravi:

    oi. mene pa zanima zakaj mi več MDL ne dela več?!?? ikonca je normalno prikazuje pa več nič, lahko bi reko da je neuporaben.100x sem ga uinstal pa WLM tudi 100x uinstal pa plus pa tak dalje, pa nič ne pomaga.newem več kaj naj narejim.prosim za odgovor.

    Lp


  33. Filiposi pravi:

    Mene pa zanima kako se uporablja MSN discovery..in za kaj so določene besede:-My information?
    -My contact list?
    -My administrator?


  34. adi pravi:

    ooooooooooooooooooo ke ste


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.