| Naroči se na RSS

Pust v Ilirski Bistrici

6. March 2010 | 22 Comments | Poslano v Blog, Foto, Vse

Še zadnja serija letošnjih pustnih fotografij (prva, druga), tokrat s fotkami s pustnega karnevala v Ilirski Bistrici. Na vabilu je bilo rečeno, da bodo imeli preko 1200 mask. Morda, morda, štel jih vsekakor nisem, jih je bilo pa res veliko. Kdo bi rekel, da jih je bilo preveč, jaz pa bi raje pripomnil, da so jih malce prepočasi pošiljali naprej na teren in se je zato stvar malce razvlekla (kar pomeni, da je polovica ljudi že odhajala domov, ko večina še ni videla vsaj še tretjine mask).

In other news: posodobil sem blogroll, dodal pa nekaj članov Foto kluba Kamnik, ki imajo svoj blog. Dva že zelo uveljavljena sta Miha in Jošt, dva, ki ju berem na novo, pa Manuella in Janez. Kvaliteta nad kvantiteto :)

Aha, še ena tehnična malenkost od danes: pri komentiranju je ponujena možnost “subscribe to comments” za malo optional nadlegovanja po mailu. Morda pa komu prav pride. Zdaj pa kar k fotkam, tokrat celo kakšna pokončna, ki v prejšnjih dveh serijah ni prišla zraven zaradi formata :)


No, za konec pa še kakšna za Jaka in še kakšna za devilfoxa. Takole za zveste prebiralce =)



In to je to za letos. Se vam kakšna dopade? =)

Panorame

29. July 2009 | 12 Comments | Poslano v Blog, Vse

Avgusta nas čaka naslednja razstava z naslovom Oko Kamnika na Glavnem trgu v Kamniku. Tokratna tema so panorame in zato (tako kot Jaka) objavljam svoje kandidate. Če prav razumem, lahko še do naslednje srede izberemo favorite. Če se komu ljubi namignit, katera pa “res mora bit na razstavi!”, bomo veseli. Sicer se bomo pa tepli =)

Za začetek ena stara.

Ob železnici na Grabnu.
Stitched Panorama

Veliki jez, ki je všeč meni.

Prva iz Velike planine. Edina monokromatska :)

Mordor! Navdih naslovnica albuma Rock in Rio od Maidnov. Google it. In barve so bile nenormalne.

Mali kičaste Velike planine. Pa ni slaba, se mi kar dopade.

Za konec pa še dva Metuljčka. Closest I get to macro.

Izbira logotipa – potrebujem pomoč

23. July 2009 | 15 Comments | Poslano v Blog, Vse

Takole je. Zadnje čase delam veliko poročnih fotoknjig, delam tudi na spletni strani, pa bi imel logotip. Nič hudo ekstravagantnega, ampak nekaj jasnega, preprostega in elegantnega. Nejc mi je oblikoval tri različne, jaz pa v njih strmim že dva dneva in se ne morem odločiti, katerega bi izbral. Zato prosim vas, da glasujete, še posebej vesel pa bom, če si kdo vzame tudi čas za obrazložitev. So pa to grobi osnutki, barve se bodo še spremenile, pa tudi še kakšne druge finese. Res, vsi predlogi so ZELO dobrodošli. Aja, morda še to – rad bi, da je poudarek na B, to je tudi glavno vodilo oblikovanja.

No, takole izgledajo logotipi

kblogobig

Katerega bi izbrali?

Mobilna različica bloga

6. February 2009 | 4 Comments | Poslano v Blog, Vse

brumec.org wordpress blog sem prilagodil za mobilne telefone. Kako?

Na telefonu po spletu brskam z Opero Mini, ki pa ima zaradi določenih omejitev pač nekaj težav s prikazovanjem velikih strani z več stolpci in precej grafike. Zato sem po spletu brskal za dodatkom, ki bo blog spremenil v prebavljivega za mobilni telefon. Na koncu sem se odločil za WordPress mobile plugin, ki je dal lepe rezultate.

Tako, sedaj lahko po brumec.org zlahka brskate tudi s telefonom, gledate fotke, prebirate in celo pošiljate komentarje. =)

Še slikca, kako zadeva izgleda na mojem telefončku:

brumec-mobile

Kako pa se obnese vaš blog na mobilniku?

Za (ponovni) začetek

2. September 2008 | 11 Comments | Poslano v Blog, Vse

Izgled je nov. RSS feed je nov. In najpomembnejše – vsebina bo nova. Končno!
Prosim, spremenite RSS feed, stari ne deluje več. Kdor še ni naročen nanj – to je vaša priložnost.

Hvala za potrpežljivost. Všeč? :)