| Naroči se na RSS

Voliti proti

14. September 2008 Poslano v Razmišljanja, Vse

Malce nepredvideno se tudi jaz lotevam (pred)volilne tematike. Nikogar ne mislim spodbujati in usmerjati pri odločitvi, katero opcijo naj voli. Pravzaprav težko rečem oz. predlagam nekoga, saj nihče ne izstopa po kvaliteti (ali pravzaprav čemer koli pozitivnem). Že res, da se eni smehljajo lepše kot drugi, a pri večini to ni merilo. In ravno v tej predvolilni opcijski brezizhodnosti se mi je porodila misel, da bi pravzaprav morali voliti proti.
Glasovanje bi potekalo na podoben način, le da bi namesto tega, da obkrožiš, koga bi podprl, preprosto obkrožil, koga bi najmanj rad videl vladati.
Okej, ideja je bržkone absurdna v svoji preprostosti, a dejansko bi me zanimalo, kakšni bi bili rezultati. Bi prišlo predvsem do spopada med levimi in desnimi opcijami? Bi se en blok spravil na vodilno stranko drugega? Vsekakor široko polje interpretacij (in ja, seveda me zanimajo mnenja, vaša mnenja o možnih izidih pri takem sistemu).

Medtem pa imamo na kamniškem povsem svojo štorijo… Kandidata, ki je pri Desusu, a se oglašuje pod enakim geslom kot SDS, kandidata, ki občasno deluje kot lokalna verzija Damjana Murka, ter kandidatko, ki bi morala na plakatih pustiti predsednika stranke. No, navsezadnje pa tudi obratno situacijo pri neki drugi stranki. Zmeda, nered, kuhinja, špas, komedija. Kdo bo koga?

A mene zanima drugo – kdo koga ne bi? =)

20 Responses to “Voliti proti”

  1. Jaka pravi:

    Huh, seznam “koga ne bi” je kar obsežnejši proti tistemu “koga bi”. Zato tudi mislim, da je zadeva na voliščih tako zasukana, da volimo “idole”.

    Če bi moral izbrat enega, ki bi si ga najmanj želel videti “na vrhu” je to zagotovo Bajuk, ki je s svojo finančno politiko (ali naj raje rečem neznanjem) povzročil več škode kot koristi.
    Za njim bi se pa zelo hitro uvrstil Janša in njegove vojaške igrače.
    Potem bi bila na obzorju že nacionalista Jelinčič in Saško.
    Pa razne Kresni-me d.o.o. …

    Nakar ostane zelo malo opcij.

    Namesto da se prerekajo in vlečejo vsak na svojo stran (a vsi bi iz istega korita pili), bi bilo boljše, če bi malo skupaj stopili in naredili kaj dobrega za slovenski narod.


  2. devilfox pravi:

    Zagotovo ne bi Kresalove gospodične in pa golobčkovega Zares prav tako ne! Lipo ne vem noooo! Ostalo pa prepustim ostalim!


  3. Maja pravi:

    Hm…kakršno je trenutno stanje na politični sceni, se mi ne zdi vredno dati glasu nikomur izmed “ponujenih”. lepo ali grdo, vsi so bolj ali manj isti. če bi volila v “koga ne bi”, bi verjetno vsi dobili kljukice. tudi moj stric. ker je pač v napačni stranki…


  4. Teja pravi:

    Pri nas imamo še vedno tisti bedni način, ko se tepemo, kdo bo na stolčku, samo zato, da bi bil (uresničeval neke svoje sanje…in pozabil, da smo si ljudje različni in da je potrebno skrbeti za dobro vseh!!!) in ne da bi dejansko kaj naredil.
    V Angliji npr. se vsi borijo za dosego nekega skupno dobrega. Odločajo se le, kdo bo to najbolje, z najmanj financami in seveda veliko truda uresničil.
    No, pa še odgovorim na zastavljeno vprašanje: Teja nebi novega Božička pri DeSusu!


  5. Jaka pravi:

    Seveda Teja, zato pa kot po tekočem traku mesec za mesecom v UK izgubljajo zaupne podatke (pazi to) NA DISKETI.


  6. Klemen pravi:

    Jaka: Tak, ki dela za dobro ljudstva, še ni apriori tehnološko ozaveščen. In v končni fazi je bolje, da izgubi zaupne podatke na disketi kot pa na 8 GB usb ključku. =)

    devilfox: Lipa je verjetno itak odcvetela in je videti več ne bo, hecnih Štajercev, ki bi glasovali zanje, je navsezadnje vendarle premalo.

    Teja: Še kako res, kajti nekateri se prebijejo naprej, kjer jim je luštno, potem pa hočejo še več, da bi jim bilo še bolj luštno. Pri tem prilično uporabijo tvoje fotke kot del propagandnega materiala za naslednjo kampanjo, a nekako pozabijo vprašati za dovoljenje, kaj šele da bi finančno ovrednotili tvoje delo.

    Maja pa tako apolitična? Potem te bo pa v nedeljo stric pred voliščem podkupil s čokolado in bo to to? :)


  7. Teja pravi:

    @Klemen: kako lepo nesramno. Ti si pa seveda peace maker in ne boš nič rekel glede tega. Problemi nas vseh, ki se ne znamo postaviti vsak zase…


  8. Klemen pravi:

    Na kaj namiguješ? Priporočeno pismo z zahtevanim zneskom in omembo odvetnika?


  9. Maja pravi:

    Me ne bo videl v okolici volišča, da bi mu morebitna namera uspela;)


  10. AzzQim pravi:

    Ja definitivno ne kogar koli iz trenutne koalicije. Ali Jelinčiča. Naj pride kakšen Zeleni za spremembo v Državni zbor. :)


  11. Klemen pravi:

    Heh, meni se zdi, da se letos vsi trudijo biti zeleni, če en drugače, pa z Laškimi flašami.
    In kot trenutno kaže, ne bomo v parlamentu dobili nobene nove stranke (razen pridruženih SMS), kvečjemu izgubili eno ali dve. Pa ne bi bilo nič narobe, če bi jih še kakih 7 ali 8 =)


  12. eva pravi:

    Helou, malo pozne čestitke k novo-stari spletni strani. Fejst je :P.
    Da so ti slike takole na hitro pobrali, so res packi … Verjetno so si mislili en mlad reven fotograf, ga bomo malo na hitro pohopsali …
    No, jaz bi vsekakor glasovala proti Jelinčiču, zaradi njegovih rasističnih in drugih izpadov. Proti Pečetu tudi. Ker je tak vetrogončič (sem dejansko našla izraz v sskj). Aja pa še ne gre mi iz glave en intervju njegov, ko je rekel, da ne bi šel nikdar niti samo na kavo s temnopoltim človekom ali homoseksualcem. Pa še ker ima preveč gela na glavi.
    Janša rabi malo pavze, bi ga tudi za nekaj časa na klop dala.
    (Kresalovo je vsaj fino gledat, mislim vsaj v primerjavi s kako predstavnico madžarske manjšine je prava kresnička. Ni res? Za estetiko bi jaz njo obdržala. Aja drugače se mi zdi, da tudi zelo urejeno in tehtno govori, ampak ok … To je že druga zgodba.)


  13. Klemen pravi:

    Eva in Katarina? Koalicija svetlolask =)
    Ne smemo pozabiti tudi enega komparativističnega zunanjega ministra, ki je prav tako po vetru sučeč se, kot bi se lepo reklo.
    Hvala za čestitke!


  14. Mikec pravi:

    Jaz sem za stranko ubistvu Lista za čitno pitno vodo. Imajo zelo dober pregovor:

    Uboga država
    v kateri
    pametni molčijo,
    bedaki govorijo,
    a barabe bogatijo

    Pol sem si pa jaz mislil
    In fotografi slikajo :p

    Neki sem pozabil nekje so kresalovi na plakat kar napisali Nivea se kr lepo vid sej res zgleda kot za kakšno tako reklamo


  15. Klemen pravi:

    A tako kot so Jankoviču na županskih Colgate? =)

    Fotografi pa šparajo za nove leče, aaa (in po novem tudi za body, samo Mojca ne sme vedet)


  16. Jaka pravi:

    Danes sem pri Križankah na plakatu od Pahorja videl napis: “Barbika za premiera!”. Sem škljocnil in se zasmejal … čez nekaj korakov pa me je pozdravil še napis na steni: “Dol z Janšo!”.

    Kako lepo državo imamo.


  17. Bižal pravi:

    Zanimiva ideja Klemen. Tako bi se definitivno vsi znebili tistih, ki jih ne maramo. Ampak, tako bi na površje prišli mali, nepomembni, tisti za katere se nam kratkomalo jebe :)

    Sicer pa tako kot je Jaka povedal.. Janša, Bajuk, Jelinčič, Pečko itd.. Ampak kot je že povedano, seznam je dosti bolj obširen kot tisti “koga bi” :)


  18. Gringo pravi:

    Zelo “pametni” pogovori ! In kakšni so vaši rezultati na področju skupnega ljudskega dobra? Biti državljan Slovenije pomeni TUDI priti na volitve, pa čeprav ti ni nihče na sliki “všeč” – do danes so bile še vse slike retuširane in NIKOLI se ni še kandidat/ka predstavil v različnih momentih opravljanja svojega dela ZA LJUDI ! Zakaj ne ? Zato KER DELA ZASE – ZATO JE LEP ! Nevolilcem BI NEMUDOMA vzel državljanstvo, ki bi ga po volitvah spet “drago” kupili in na naslednjih volitvah BI SE PRIŠLI PODPISAT v volilno knjigo ! Kar se tiče obkroževanja strank in posameznikov – to je pa žal že za tiste, ki “imajo” poleg slame kaj v glavi! Se opravičujem, a pustiti Janšo na premoru je tokrat NAJSLABŠI izbor – sploh tistih, ki mislijo tako kot trgovci: VSAK DAN JE DOBRO NEKAJ NOVEGA !!! Vedno nekaj NOVEGA – idiotizem, ker s tem NOBENA nova stvar NIMA nobene veljave !!! Mogoče se štidentarija res počuti bolje v vsakodnevnih novostih: KAJ PA NOVOSTI, KI JIH MORA VRAČATI in ne SAMO SPREJEMATI ?!? Na to pa nihče ne gleda ! Ja, potrebno bo zavihati rokave in z dejanji dokazati, da si sposoben, da si pošteno zaslužil, da si državljan Slovenije, ki mu ni mar, da pri sosedu kradejo – važno je le, da tebi ne !!!!!!!!

    P.S.: Klemenu pa se zahvaljujem za odlično razlago osebnosti “kamniških posl(r)ancev ! DELA ŠTEJEJO, NE SLIKE!


  19. Maja pravi:

    Biti državljan Republike Slovenije ne pomeni priti na volitve, ker NE GRE za državljansko DOLŽNOST, ampak pravico, VOLILNO PRAVICO!

    Vsak državljan, ki je dopolnil 18 let, ima pravico voliti in biti voljen. Volilna pravica je splošna in enaka. (Ustava RS, 43. člen)

    In ko bodo “poslanci kot predstavniki vsega ljudstva in nevezani na kakršnakoli navodila”, vodili državo kot so jo dolžni, bom tudi uporabila svojo volilno PRAVICO.


  20. Klemen pravi:

    Uuu, well put, Maja!


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.