| Naroči se na RSS

Še ena brezvezna o statistiki

14. January 2008 Poslano v Vse

Včeraj me je sodelavec na poti proti dvigalu spraševal, kako obiskana je moja spletna stran. Spomnil sem se, da sem pred meseci, ko sem začel z delom, namignil, da ima 30 tisoč ogledov na mesec. Koliko pa zdaj?
Motigo webstats, ki sem ga uporabljal par let, je začel randomly prikazovati popupe in tega ne mara nihče. Res nihče. Zato je tista statistika letela s strani po hitrem postopku. Sedaj se moram zanašati na Google Analytics, ki sicer ni z mano od začetka (in zato mi je merilo "vseh obiskov" le interni blog števec), ima pa precej flashy prikaz mesečnih ogledov, obiskov in kar je še tega. Za hec sem naredil 3 screenshote za obdobje zadnjega meseca. Zanimivo je, da kljub temu da zadnje čase ne pišem prav pogosto, število obiskov narašča. Namig se seveda skriva na zadnji sličici. Ah, kje so časi, ko sem bil vesel, ko sem imel en dan 13 obiskov (in štirje od teh nisem bil jaz!). Vem, da so eni zelo pozorni na to in gledajo vsak dan po večkrat, jaz pa večino svojih spletnih strani laufam kar brez statsov. Oh, kako smo tr00. Ampak paše. Vsi vemo, da paše :) Namreč videti, da številke rastejo in da objava posta ali fotk v galeriji vpliva na obisk. No, pa vsem čim več klikov do mojega naslednjega nadlegovanja…

Število ogledov

Število obiskov

Od kje me najdejo

8 Responses to “Še ena brezvezna o statistiki”

 1. Jaka pravi:

  Fejker referal je s00 tr00.


 2. Klemen pravi:

  Zelo, ampak nek “krejzi” ga še premaga v p/v kategoriji :)


 3. "ŽIGA" pravi:

  LONČIČ pa še jest neki napišem na tej strani


 4. Klemen pravi:

  Haha, “Žiga” :) Če si že v postu omenjen, ne? :)


 5. "žiga" pravi:

  Tako je


 6. Teja pravi:

  Zdej se mi pa zdi :)


 7. mtance pravi:

  Huh, kdaj bom jest prilezel na 1000 obiskovalcev na dan :D BTW: Malo več piš na blogu! =)


 8. Klemen pravi:

  Saj ko jih je enkrat 100, gre hitro gor :) Pa pomembno je, da to ni 1000 obiskovalcev, ampak obiskov, ker vsak pogleda povprečno 1,7 strani al koliko že :)
  Ja, se bom trudil kaj več napisati… Saj pripravljeno že imam, samo objaviti bo še treba.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.