| Naroči se na RSS

MMS po 1 € cent. Pa je res tako?

11. December 2006 Poslano v Vse

Verjetno poznate Mobitelovo akcijo, v kateri v decembru ponujajo MMS sporočila za en evro cent. Seveda se mi je zadeva zdela rahlo sumljiva, zato sem že prvi decembrski dan pisal na Mobitel in se pozanimal, ali je res tako. Prijazna gospa Mojca Guzelj mi je napisala sledeče:
V decembru lahko pošiljate MMS-e po posebej ugodni ceni (za samo 1 € cent), ne glede na velikost MMS-ov.
Multimedijska sporočila lahko, poleg daljšega besedila, vsebujejo še fotografije, animacije ter video in zvočne posnetke. Velikost poslanega oziroma prejetega MMS-a je omejena le z zmogljivostjo mobilnika, ki ga uporabljate.

Aha, super, torej enotna cena za vsa MMS sporočila, si mislim in že veselo slikam, snemam in se nasploh zabavam. Potem pa včeraj pride nov mail, kjer je pisalo tole:
Pozdravljeni, gospod Klemen,
na vas se ponovno obračam glede obračunavanja MMS-ov v letošnjem prazničnem decembru.
Decembra vsi Mobitelovi uporabniki MMS-e v velikosti do 100 kB v domačem omrežju Mobitel GSM/UMTS pošiljate po ceni 1 € cent (2,3964 SIT). Vsakih nadaljnjih 50 kB se obračuna 1 € cent. Naročniki Itak paketa pa v času vikend tarife (od petka od 18.00 pa do ponedeljka do 7.00 in ob praznikih ves dan) MMS-e pošiljajo za 1 € cent, ne glede na velikost MMS-a.

Hah! Zavajanje z oglaševanjem? Presodite sami. Le zdelo se mi je, da bi morali tudi vi vedeti.

12 Responses to “MMS po 1 € cent. Pa je res tako?”

  1. devilfox pravi:

    Standardna Mobitel-ova zvijača!!!! Tako se ujame veliko ljudi!!!


  2. B5 pravi:

    Še dobro, da sem prav danes presedlal na Simobil. Najboljši ukrep, ki 100% deluje je, da kupiš najcenejši telefon, ki zgledno opravlja svoje poslanstvo, a nima fotoaparata in ostale štraje. Itak preplačamo za navadno telefoniranje, potem pa nas še na take fore scat peljejo!
    B5


  3. Klemen pravi:

    Zanimivo se mi je zdelo, da niti njihovi PR ljudje ne vedo, kakšno je ozadje akcije. In navsezadnje to ni neka mala, nepomembna podrobnost.
    Borut, cene so res preplačane, je bil pa mislim da danes sestanek evropske komisije, ki se načeloma zavzema za pocenitve roaminga v tujini, kar je že en plus. Pri nas pa rabimo še večjo notranjo konkurenco, da bodo radikalno padle cene (kot se je to zgodilo pri širokopasovnem internetu).


  4. Domen pravi:

    pri simobilu cene težko še bolj padejo (no razen pri klicih v druga omrežja), saj s 5SIT že dolgo nimajo konkurence. glede na to, da mercator oglašuje telefoniranje po “polovični” ceni 17 SIT pa konkurenca res ni prehuda.


  5. Igor pravi:

    Jah škoda, ker tako zavajajo, ampak očitno brez tega, da nateguješ svoje stranke, Mobitel ni več sposoben rentabilno poslovati!!
    Je pa Simobil trenutno najcenejša varijanta, sam kaj ko nas aneks še vedno veže na Mobitel!!
    lp vsem


  6. F34R pravi:

    Ja seveda kdo se ne spomne simobilovega drobnega tiska, dej ne seri no!


  7. Igor pravi:

    Useeno ceneje!!
    Jebi ga!!


  8. kitl pravi:

    Fantje iz Siol-a na T-2
    iz Mobitela na Simobil
    Verjemite privarčuje se mesečno 50%.


  9. yurc pravi:

    Samo saj je tudi prej bilo tako, da do določene količine (100kb) podatkov plačaš določeno ceno ceno (20 sit), če pa pošlješ večje fajle so ti pa dodatno zaračunali. Čeprav res ne vem vzakaj spodaj niso napisali, da to velja le za MMS-e manjše od 100kb. Mislim, da je šlo tukaj bolj za šlamparijo, kot za zavajanje. Cilj akcije IMO ni v tem, da bo folk ponesreči pošiljal prevelike fajle. Če je pa pravno sporno pa ne vem, ne da se mi, mačka mam

    Koliko stane, če iz simobilovega omrežja kličeš v mobitel (ob kolikšni naročnini)? Stran jim šteka zato ne morem sam preverit.

    Klemen, zdi se mi da imaš preveliko zaupanje v PR-ovke.

    PS: Tvoj blog je pa res lep :D


  10. Klemen pravi:

    Hehe, kdo se je oglasil :) Ja, res je tako, da je bilo prej potrebno doplačevati za večje paketke; ravno zaradi tega sem preveril na mailu, ki so ga pglaševali kot “pomoč uporabnikom v trenutkih nejasnosti”, kako je s tem v času akcije. Mislil sem si, da se tisti, ki so tam plačani za to, da nudijo take in podobne informacije, spoznajo vsaj na osnovne reči, v nasprotnem primeru pa verjetno lahko preverijo, kako je s tem pri tehnični službi. Očitno je šlo za nek kratek stik pri komunikaciji med mobitelovimi uslužbenci, sem pa včeraj dobil nov mail, kjer mi je gospa Mojca napisala, da bo posredovala moj predlog o vključitvi pojasnjevalne točke odgovornim. Morda pa res.


  11. barkly pravi:

    Pa saj je že na tisti ‘akcija link’ strani lepo narisana tabelca, ki opozarja na tisto kar ti je napisala v drugem mailu.


  12. Klemen pravi:

    Ravno zaradi te tabele sem vprašal, kako je v času akcije. Če natančno pogledaš cene, vidiš, da je v tabelici MMS obračunan dražje; normalno. Zato me je zanimalo, kako je s tem v decembru.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.