| Naroči se na RSS

Slon in Sadež

23. August 2005 Poslano v Vse

Pri RTV so izdali novo zgoščenko Slona in Sadeža z naslovom Pesmi in skeči iz oddaje Štafeta mladosti. Na njej je par (predelav) starih in že slišanih komadov, nekaj pa je tudi še neizdane muzike. Meni najbolj po meri je verjetno Avtor-aid, ki je nekakšen ironičen manifest o avtorskih pravicah, piratih (harr!) in mp3jih. Po meri zato, ker se tudi jaz absolutno strinjam, da je treba dobre cedeje kupovati zaradi podpore avtorjem. Zdaj pa naj se kar zamislita, zakaj je toliko mp3jev.. Verjetno le drugi nimajo tako visoko razvitega čuta za intelektualno lastnino :)
21 posnetkov je prepletenih s komentarji Bineta in Baneta (parodija na Statlerja in Waldorfa iz Muppet Showa), vse skupaj pa nanese na dobrih 50 minut skečev in glasb. Overall – sproščujoča glasba, primerna za malce zabave. Le cena (3,5 ksit) je nekoliko visoka. In tako smo spet pri razlogih za to, zakaj imamo radi mulo. Sicer pa bi bil morda že čas, da nekdo slovenskim glasbenikom razloži, da mp3ji "an sich" niso slabi! In da ima vsak izmed nas pravico, da si naredi backupe, čeprav nam kanijo tudi to zdaj obdavčiti. Zato sem si danes že naredil nekaj materialne zaloge za hude pekaške čase.

2 Responses to “Slon in Sadež”

  1. Mark pravi:

    Dobre muske se na P2P ne da dobit. Na zalost se jo zato tudi tezje odkrije. Torej, vsi poslusaj/mo sranje. :( Lepo stevilko glasbenikov iscem ze par let, in nekaj se jih je koncno pokazalo na amazon.com. yay. Kar pa je bilo res dobro in vredno poslusanja sem pa tudi kupil tudi po tem, ko sem ze imel mp3.


  2. Klemen pravi:

    Se strinjam; tako imam tudi jaz doma vse originalne cedeje skupine K’s Choice, do katerih sem s elahko prikopal. DVD iz Nemčije sem recimo čakal pol leta :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.