| Naroči se na RSS

Messenger Plus! na udaru

18. August 2005 Poslano v Vse

Microsoft Antispyware program v novih definicijah zaznava Messenge Plus!, kot nevaren program, ki ga je treba odstraniti. Hecno pri tem je, da hoče MSAS pobrisati glavno exe datoteko, ki je pravzaprav jedro programa in brez katere MsgPlus seveda ne deluje. Kar pa je še zabavneje, je gotovo dejstvo, da tudi po izbrisu exe datoteke morebitni spyware ostane. Naj razložim. MsgPlus ob inštalaciji ponuja namestitev sponzorskega programa (mnogi nepazljivi so tako že spravili spyware na svoje računalo, ko le klikajo Yes in OK) C2 Lop. Če se kasneje odločimo, da bi radi odstranili ta ad-ware, to lahko storimo tako, da gremo na Start/Nadzorna plošča/Dodaj in odstrani programe, nato pa najdemo Messenger Plus!, kliknemo Uninstall, potem pa nas pametno zasnovano okence vpraša, ali želimo odstraniti celoten program ali le morebitnega sponzorja.
To bi moral storiti tudi MSAS, namreč pognati Uninstall, tako pa briše msgplus.exe ne glede na to, ali je ad-ware sploh nameščen.
Patchou, avtor MsgPlusa, se je odločil, da začne s PETICIJO. Če vam ni vseeno, pojdite in podpišite. Gre za princip. Fino pri tem je, da bo vsaka peticija natisnjena in osebno poslana na sedež Microsofta, zato lahko tudi malce pustite prosto pot domišljiji pri optional note :) A ne bodite nesramni. Itak so weak.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.