| Naroči se na RSS

Meade je nazaj!

6. April 2005 Poslano v Vse

Krožkov Meade LX 200 (8") je končno prišel domov iz dooolgega servisa v Nemčiji. Pred cca. dvema letoma so se sesuli motorčki in zato je bil na popravilu v daljni deželi, a nazaj je prišel prav prijazen. Danes sva ga s Simonom že namestila na polarno postavitev, ob priliki pa ga le še "centrirava" na dve primerni zvezdici, nakar ga s pomočjo SMART funkcije pripraviva na astro fotografijo. Zadeva precej obeta, zaenkrat so rezultati nad pričakovanji, res pa je, da smo v času brez avtomatskega teleskopa prišli malce ven iz teorije, zato bo potrebno branje manualov. Kasneje se usposobi le še CCD in zabava bo popolna. Upam, da bom lahko že maja nalimal kako slikco.
Sicer pa sem se danes spet odpeljal v Kamniško, tokrat pa sem celo meril čas. Vse skupaj se je nabralo 53 minut, kar se mi ne zdi slabo za prvi teden. Oz. prve štiri dni.
Nato je sledila pot v Ljubljano do optika, kjer sem se zabaval, dokler mi niso povedali računa, heh. Nato smo šli še malo po trgovinah, ko pa sem končno lačen prišel domov, je že sledila pot na prej omenjenega astronomca.
In zdaj sem doma.. Morda še kak html vkup vržem, potem pa spat, jutri je faks.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.