| Naroči se na RSS

Windows 98 under attack!

19. February 2005 Poslano v Vse

Včeraj klic. Živjo, tukaj Barbara, bi mi prišel popraviti računalnik? OK, consider it done. Zjutraj me pride iskat, odideva v Volčji potok. Pridem v njeno sobo in že me naskoči. Koker španjel. Oh, pes. Vseeno uspem priti do računalnika, starega cca. 6 let in OS, ki se imenuje Windows 98. Kaj je že to? Zadeva je bila občutljivo postavljena. Sumili smo, da nekaj ni v redu z njo. Gripa? Kolera? Podobno. Najprej poskušam namestiti .NET Framework. Ni šlo, je slabo bralo cede. Ok, ok.. Želim namestiti System mechanic 5. Ni šlo. Urgh? Želim posneti NOD32, noče. Panika. Skoraj, no. A vseeno – Dialogi niso imeli niti teksta, na slepo sem klikal Ok/Cancel ipd.. Hecen občutek, huje kot slepo tipkanje.
Poskusim znova, od teh treh mi uspe le z .NET Frameworkom. Kul. Dam gor Spysweeper, poženem, pa dela. Juhu! Dam skeniranje.. melje, melje.. Na sredi obupam, pobrišem 186 najdenih.
Poskusim s Sygate firewall, ki ga nekako spravi gor. Kul.
System mechanic še vedno ne dela, zato na nekem cedeju najdem verzijo 4. Worked like a charm, juhej. Ker NOD32 noče, vzamem Avasta. Dela. Še dobro. Reboot, pa se ne postavi v redu. Sygate ikone ni več, Avast se ne naloada pravilno. Očitno neke nekompatibilnosti na zvezi Win98 – Sygate. Sygate leti dol, reboot, lepo.
Odprem Spysweeper, grem v karanteno, označim vse najdene, želim pobrisati, pa po nesreči namesto delete kliknem restore. OMG. Tepec jaz. Zgovarjam se na izredno temen in umazan mali CRT monitor in to, da mi je sonce svetilo v glavo.
Ok, znova Spysweeper, skenira, vmes Avast najde enega trojana, damo v chest, nakar popakiram. Ko sem odhajal po stopnicah, že slišim glas: Našlo je še enega trojana. So what? Daj v chest, ne.. Oh, she.
Pa smo nekako uspeli počistiti tudi osemindevetdesetko. Komajda. Še dobro, da imam par softwerskih opcij.
Naporno je bilo in cedevita je bila dobra.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.