| Naroči se na RSS

Simfoniki RTV včeraj

11. February 2005 Poslano v Vse

Včeraj sva tako z Moniko obiskala abonmajski koncert Simfonikov RTV. Kot sem povedal že v prejšnjem sporočilu, naj bi poslušali Bernsteina, Prokofjeva in Kosa, vendar so slednjega zamenjali z izvrstnim španskim skladateljem Rodrigom, kar mi je bilo po pravici povedano še bolj všeč, predvsem zato, ker bi se moja spremljevalka ob Božidarjevih kontrapunktih dolgočasila :) Tako smo torej začeli (no, so začeli) z Bernsteinovimi simfoničnimi plesi iz West Side Story (muzikel), nadaljevali pa z že omenjenim Joaquinom Rodrigom  in njegovim Concierto de Aranjuez, zaradi katerega je dobil tudi naslov markiza od španskega kralja.
Tu je imel solo nastop kitarist Tomaž Rajterič, ki je izvrstno odigral, gledalci pa so bili tako veseli, da je moral sredi koncerta (pred odmorom) zaigrati še en lasten bis, dodatek.
Nato je bil seveda odmor, po tem pa Prokofjeva Romeo in Julija, 1. in 2. suita iz baleta. Tudi ta del je bil zabaven, čeprav je bil po mojem mnenju West Side Story boljši za slišati.
Zaradi ploskanja in mnogokratnega prihajanja na oder sva seveda zamudila avtobus ob 22.20, a ravno lepo prišla na tistega ob enajstih. Koncert je bil eden boljših, mislim pa, da je februarja še eden, looking forward.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.