| Naroči se na RSS

Na dveh irc serverjih

26. December 2004 Poslano v Vse

Imamo program mIRC. Recimo, da smo navajeni povezovanja na IrcNET in prihajanja na kanal #sfs, sedaj pa se je naš drugi ljub kanal #slor odpravil na drugo omrežje (eweel:), Undernet imenovano. Naš cilj je biti na obeh kanalih le z enim mircem. Kako torej? Odpremo mirc in se ne povezujemo najprej, prvo ga bomo nastavili. Odpravimo se na View/Options/Connect/Options in damo kljukico ven pri možnosti, kjer piše Connect at startup, notri pa pri Reconnect at disconnect.
Ko smo ravno že tukaj, kliknemo še na gumbek Perform par centimetrov nižje. Klik. Odpre se novo okence, kjer najprej dodamo kljukico v prvo postavko Enable perform on connect.
Tako. Sedaj vidimo tam napisano Network. Kliknemo na Add in na seznamu poiščemo IrcNET in ga dodamo. Pod Network se sedaj izpiše IrcNET, nakar napišemo ukaze, ki naj se izvršijo ob povezavi. To bo seveda pridružitev kanalu. Če torej želimo priti na kanala #sfs in #domzale, tjakaj napišemo:
/join #domzale
/join #sfs
Tako. Ko se bomo povezali na ircnet, nas bo avtomatsko pridružilo na ta dva kanala. Če bi radi dodali še tretji kanal, sledite vzorcu. Če bi imeli le enega, pobrišite drugega :)
Ok. Sedaj pa bi radi še na kanal #slor na Undernetu. Spet kliknemo na Add pod Network in najdemo Undernet. Ko ga dodamo, še tja napišemo naslednji ukaz:
/join #slor
Vredu! Sedaj pa le še klik na Ok in Ok.
Ko smo s tem končali, moramo mirc prepričati, da se poveže na dva serverja (sedaj smo nastavili le za kanale). To storimo tako, da odpremo Script editor (Tools/Script editor ali Alt+R). Odpre se nam novo okno (urejevalnik skripte), kjer se pomaknemo na tretji jeziček, Remote poimenovan (prva dva sta Aliases in Popups). V Remote je načeloma bel in prazen prostor, če imamo navaden mirc.
Če je že kaj napisano, se pač z mišjo pomaknemo na dno napisanega (čisto na dno!) in stisnemo recimo dva enterja, da pridemo v novo svežo vrstico, ki bo samo naša. Tako. Sedaj pa napišemo skripto, ki nas bo povezala na dva serverja in gre takole:
on 1:start: { /server irc.link.si | /server -m eu.undernet.org }
To je vse. Prvi server bo link.si na ircnetu, drugi eu.undernet.org na undernetu.
To shranimo in zapremo ter le ponovno zaženemo mirc in stvar deluje. Tako, naš kratki vodič je končan in lahko smo na več kanalih na več serverjih hkrati, kar naredi zadevo precej bolj pregledno kot recimo dva odprta mirca.
Srečno novo leto :)

3 Responses to “Na dveh irc serverjih”

  1. Jonny pravi:

    Pohvalno zelo dobr vodič. Se bom mal poigrov zej k je dolgcajt med počitncami. :D


  2. s56loe pravi:

    Kul to je glih zame hvala lepi Brumcek


  3. PeroTheBear pravi:

    Svaka ti čast Brumec! Takoj sem tole porihtal in mi je zelo všeč. THX, res.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.