| Naroči se na RSS

Windows Live Messenger Beta 2010 Build 15.3.2804.607

24. June 2010 | 6 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Download

Prva public beta novega messengerja, posodobljene so bile tudi ostale “Live” storitve.
Seznam ponujenih programov si lahko ogledate na Microsoftovi strani, na voljo pa sta dva namestitvena paketa za prenos. Prvi je wlsetup-webd.exe, ki vključuje vse Live programe in jih namesti samodejno, drugi pa je wlsetup-webc.exe, ki nam ponudi izbiro in nas vpraša, kaj bi radi namestili (direkten link tudi zgoraj).

Pa sicer? Eye candy zadeva, deluje pa že povezljivost s Facebookom. Če bo kdo to rabil =) Enjoy.

Windows Live Messenger 2010 Build 15.2.2583.119 Wave 4

23. March 2010 | 29 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Download (setup)

Patch

Že kar nekaj piva je preteklo, odkar sem nazadnje pisal o messengerju. Verjeli ali ne – več kot eno leto!

O messengerju 2010 (znan tudi kot WLM 10) se je šušljalo že kar nekaj časa. In se šušlja še zdaj. Zakaj? V javnost je prišla kopica zanimivih screenshotov, ki kažejo re-design (predvsem glavnega okna). Vse skupaj je postalo mnogo bolj “socialno”, seveda v smislu socialnih omrežij, vidni so tudi prvi zametki integracije s fejsbukom (ampak to še ne dela).

Kako se torej lotiti namestitve? Dol si potegnete paket Windows Live Essentials Wave 4, ki vsebuje en kup reči (Live mail, photo gallery, movie maker, live writer), ena od njih pa je tudi messenger. Zavedati se morate, da so to beta zadeve in posledično še kanček hroščate. Ampak meni zaenkrat že cel dan dela brez pretresov.

Poženete setup in namestite messenger. Ker gre za zaprto beta preskusno verzijo, vam ne bo dovolilo, da se povežete na Live omrežje, zato uporabite še patch, ki pa ni tisti običajni a-patch, ampak nam le dovoli povezovanje na omrežje (seveda mora biti med patchanjem messenger izklopljen).

Kaj prinaša novi messenger?
Nove emotikone, ki so pravzaprav zelo luštni, popolnoma nov layout glavnega okna (le s klikom lahko preklopite na stari izgled) in privzete pogovore v tabih (vseeno moram poudariti, da mi je Messenger Plus Live integracija tabov mnogo bolj všeč).

Glede na screenshote, ki so se pojavili na spletu, to ni povzem zadnja beta verzija (ampak edina, ki je trenutno na voljo), iz česar lahko sklepamo, da bo kmalu na voljo uradna, javna beta različica. Sporočim.

In seveda – če zgornjih navodil ne razumete, se ni treba sekirati. Sporočilce je namenjeno tistim, ki radi eksperimentirajo in preskusijo kaj novega. Just for the fun of it =)

Pa še screenshoti. Novo glavno okno, prikaz tabov v pogovornem oknu in prenovljeni emotikoni.

wlm2010

wlm2010-2wlm2010-1

Windows Live Messenger 9 Final Build 14.0.8064.0206

13. February 2009 | 12 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Download | A-patch | Messenger Plus

Pa smo dobili novo različico s popravki, ki je očitno res končna. Vsi, ki uporabljajo WLM oz. MSN 8.5 ali 8.1, pa tudi tisti s starejšo verzijo WLM 9, bodo v kratkem ob vpisu dobili opozorilo, da morajo nadgraditi na zadnjo različico.

Datoteka, ki jo prenesete z Microsofotove spletne strani, vam ponuja kopico “Live” programov, ki pa jih ni potrebno namestiti! Bistveno je, da namestite Messenger, ostalo pa le po potrebi (ali pa sploh ne, kot rečeno).

Messenger Plus! Live 4.79 Build 353

11. January 2009 | 9 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Download | Direkten download

Vsi, ki ste pogrešali pobarvane vzdevke in podobne reči, se lahko spet veselite. Izšel je beta build, ki deluje s programom Windows Live Messenger 9.

Kar se tiče WLM9 je situacija malce nenavadna. Dobite ga lahko že na uradni strani, vendar nekateri trdijo, da gre še vedno za različico RC (release candidate), drugi pa, da je to že končna verzija. Kakorkoli, še pred koncem meseca lahko pričakujemo Messenger Plus! Live 4.80, ki bo prinašal popolno kompatibilnost z novim messengerjem.

mpl479

WLM, Google Talk, Yahoo Messenger, Skype in AIM na vaši strani

13. November 2008 | 11 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Obstaja kopica predlogov in izvedb, kako vključiti messenger pogovorno okno na spletno stran. Včasih je bila precej popularna storitev web2messenger, kjer je možno preko spletne strani poslati sporočilce izbranemu uporabniku. Ker pa je bila zadevščina precej nezanesljiva, sem poiskal uradno varianto, ponujeno na WLM strani.

Kako torej namestiti messenger chat na vašo spletno stran?
Najprej odklikajte na uradno stran, kjer vas pričaka tale prizor:

Če niste prijavljeni v Windows Live sistem, bo potrebno vnesti Windows Live uporabniško ime (mail) in geslo (na podlagi tega se potem izoblikuje tudi koda). Najprej izberete obliko integracije. Ponujene so tri možnosti:
– Sporočilno okno
– Gumbek s statusom in prikaznim imenom
– Gumbek s statusom

Glede na potrebe, želje in obliko spletne strani izberete ustrezno varianto, takisto pa velja tudi za barvno shemo. Spodaj se samodejno ustvari html koda, ki jo kopirate na izbrano mesto na vaši spletni strani (za potrebe wordpressa lahko uporabite Text widget v Sidebaru).
Ko boste prijavljeni, bo na strani lep gumbek z vašim imenom, ko ne boste, pa bo tam le siva ikonica.

Naključni obiskovalec strani, ki vidi, da ste prijavljeni in želi poklepetati z vami, lahko le klikne na gumb. Nato ima dve možnosti: lahko se prijavi s svojim Windows Live IDjem, lahko pa vam piše kot anonimni obiskovalec. Zadeva preverjeno deluje. Če bo imel kdo težave pri nameščanju/uporabi, pa naj povpraša v komentarjih.

Prav tako je možno namestiti tudi Google Talk, Yahoo Messenger, Skype ali AIM.
Dodaj Yahoo! Messenger
Dodaj Google Talk (GTalk)
Dodaj AIM
Dodaj Skype

Obstajajo pa tudi alternativni widgeti, ki vam omogočajo uporabo večih storitev znotraj enega dodatka, kar je lahko za nekoga z več računi še uporabnejše.
Meebo widget za klepet
Plugoo widget za klepet
Digsby widget za klepet

Posebno aplikacijo pa pripravljajo tudi pri Trillianu znotraj projekta Astra, vendar je zaradi priprav na open beta release spletna stran trenutno še v prenovi. Preverjeno pa deluje krasno, ponuja veliko in je nasploh zanimiva alternativa namiznim IM programom.

Messenger Plus! Live 4.79 Build 342

1. November 2008 | 4 Comments | Poslano v Messenger, Vse

Download

Messenger Plus! Live 4.79 Build 342 Beta za Windows Live Messenger 9 je končno public. To še ni končna verzija, je pa že precej blizu temu. Uživajte.

Še changelog za Messenger Plus! Live 4.79.342 Beta