| Naroči se na RSS

V Prago

30. July 2011 Poslano v Foto, Vse

Doslej sem bil v Pragi že trikrat, a tokrat kar 5 dni. Izbral sem nek nov hostel v centru, kjer sem imel sobo za 2. Brez težav bi jih noter spravili 12 in ne bi bilo gužve. Huge! Če se kdo odpravlja v tisto smer, priporočam. Največ skrbi mi je povzročalo parkiranje, a sem se na koncu odločil za parkirno hišo kakšna 2 kilometra ven iz centra. Sicer je parkiranje v Pragi presneto drago (lahko tudi po 50 evrov na dan), a sem našel fino garažo, kjer sem toliko plačal za 4 dni. In brezplačnega parkiranja praktično ni! (razen za vikende in čez noč na nekaterih ulicah, najbolj v centru recimo Lannova)

Že res, da sem po mestu ogromno prehodil, a tokrat sem videl toliko novih, neznanih stvari, da me je potegnilo, da bi šel še kdaj. Nasploh me vedno preseneča, da se v Pragi orientiram bistveno bolje kot v Ljubljani. Go figure.

A, saj res! Da ne bom pozabil na fotke. Očitno je Praga pravi poligon za preskušanje mojih fotoaparatov (skoraj toliko kot Bratislava). Tokrat je bila z mano Bessa R3a s 40 mm objektivom. Digitalec je počakal v sobi in je prvo fotko naredil šele v Ljubljani, sicer pa sem poslikal kar 5 filmov. Rangefinder je res nekaj posebnega. Priznam, malce sem se bal ročnega ostrenja, ampak strah je bil odveč, zadeva mi je pravzaprav zelo všeč in komaj čakam, da razvijem še DIA filme. Tokrat pa črno-beli, za pokušino.

praga-01praga-03praga-07praga-09praga-10praga-11praga-12praga-13praga-15praga-16praga-17praga-18praga-20

3 Responses to “V Prago”

 1. Teja pravi:

  lepo lepo

  mi pa rastemo! naslednjič ko boš prišel na obisk boš mogu že kamero prnest s sabo, ker bo treba posnet kšne pesmice :)


 2. jasna pravi:

  O, kaksna gneca nevest je na prvi fotki!
  Odklop v Pragi? Krasna ideja!


 3. Klemen pravi:

  Poročni turizem… Srečal sem jih vsaj 10, tu je le delček. Baje jih lepo pripeljejo iz Azije z letalom in se skupinsko poročijo, potem imajo pa par različnih fotografov, ki jih vodijo po mestu in pritiskajo. Malce generično, a najbrž mora biti kar luštno delo, če imaš rad potovanja.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.