| Naroči se na RSS

Pust v Ilirski Bistrici

6. March 2010 Poslano v Blog, Foto, Vse

Še zadnja serija letošnjih pustnih fotografij (prva, druga), tokrat s fotkami s pustnega karnevala v Ilirski Bistrici. Na vabilu je bilo rečeno, da bodo imeli preko 1200 mask. Morda, morda, štel jih vsekakor nisem, jih je bilo pa res veliko. Kdo bi rekel, da jih je bilo preveč, jaz pa bi raje pripomnil, da so jih malce prepočasi pošiljali naprej na teren in se je zato stvar malce razvlekla (kar pomeni, da je polovica ljudi že odhajala domov, ko večina še ni videla vsaj še tretjine mask).

In other news: posodobil sem blogroll, dodal pa nekaj članov Foto kluba Kamnik, ki imajo svoj blog. Dva že zelo uveljavljena sta Miha in Jošt, dva, ki ju berem na novo, pa Manuella in Janez. Kvaliteta nad kvantiteto :)

Aha, še ena tehnična malenkost od danes: pri komentiranju je ponujena možnost “subscribe to comments” za malo optional nadlegovanja po mailu. Morda pa komu prav pride. Zdaj pa kar k fotkam, tokrat celo kakšna pokončna, ki v prejšnjih dveh serijah ni prišla zraven zaradi formata :)


No, za konec pa še kakšna za Jaka in še kakšna za devilfoxa. Takole za zveste prebiralce =)



In to je to za letos. Se vam kakšna dopade? =)

22 Responses to “Pust v Ilirski Bistrici”

  1. Janez pravi:

    Super fotke :o) vse so mi vredu.


  2. Klemen pravi:

    hvala!


  3. devilfox pravi:

    Hvala lepa za omembo! Sicer pa si mogoče videl našo letošnjo kreativnost?? Igralne karte je bila ideja, ki smo se jo morali lotiti! Kako je uspela?? Ne vem! Nekateri pravijo, da popolnoma! Je pa na FB!


  4. Klemen pravi:

    Itak sem videl, meni se je zdelo super, ena boljših idej! Res vam je dobro uspelo… Naše fotografe je težko prepričati že za rožico ali metuljčka, kaj šele za skupinsko masko…


  5. devilfox pravi:

    Ideja nio bila naša! Učitelj starejšega sina je otrokom dal na izbiro dve temi! Med temama so se odločili prav za igralne karte! Dobro, da ima žena malo več smisla za risanje! Jaz sem v veliki večini pomagal z svojo “natančnostjo” in tako je nastalo to kar je. Ozadje je bil samo beli jupol! Za odtenke so uporabili dipi. Zadnja stran karte pa je bila narejena z valčkom, ki so jih včasih uporabljali “malarji”!(malo čudno je napisano)


  6. sv3der pravi:

    Nice. Zadnji zadnji del je tudi meni vsec ;-)

    Najbolj vsec (resno) mi je prva. Moti le me vedno ta prevec urejen digitalnni sum (ampak to nisi ti kriv), na klasiki je sum bolj random, IMHO, lepsi. Pa dobr, ne moremo imeti vsega, a ne?

    keep on goin’
    M


  7. Klemen pravi:

    Prva se tudi meni res dopade, ostalim pa niti ne preveč. Sem si jo že tudi dal sprintati na 20×30 in zgleda sveet. Original je seveda lepo oster in “šumless”, tako da se da še malo igrati z njo… Tale je dobila obravnavo z nekim “kodak 1600 iso” filtrom, zrnatost pa se lahko še nastavlja… Nisem hotel preveč 2filmske”, ker potem se le dodatno izgublja ostrina.


  8. sv3der pravi:

    hm, mene zrnatost sploh ne moti (mogoče sem preveč pod vplivom pred kratkim ogledanega filma A single man), še več zelo rad delam zrnate (nalašč kdaj našponam ISO). Tudi na račun ostrine ne (seveda v mejah normale, čeprav se da najbrž v PSP tudi to kontrolirati).


  9. devilfox pravi:

    Men je tista všeč k ma strgane najlonke! Sam pšt! Da žena ne sliši! X)


  10. Klemen pravi:

    A res, tebi tudi? To je tista na ta drugi sliki, samo se strganih najlonk na žalost ne vidi… Toliko, da smo si na jasnem… Če žena vseeno kaj sliši =)


  11. devilfox pravi:

    Ej, čisto po tiho: tista zadnja slika, kjer sta dve dekleti v zelenih mini krilih! Poglej tisto manjšo v noge boljše, če bo Mojca pustila(X)),pa boš videl najlonko razklano! :P
    Edit: strgane imata obe! Potem veš koliko se poglobim v vsako sliko! A nisi nič vprašal, če je kaj prepiha! (SMEH)


  12. Klemen pravi:

    Ahaaa :)
    Jaz sem za večjo takoj videl, za manjšo pa še zdaj ne… Sem ti pa tule dal slikco, ki morda bolje razjasni zadevo: Klik!


  13. devilfox pravi:

    Ja leva noga od škornja navzgor! Sej se vid dobr! Bi jo mogu še z drugega zornega kota slikat! :)


  14. Klemen pravi:

    Aha.. No, zdaj mislim, da vem, kaj misliš in na kaj ciljaš. Nisem tak ekspert za nogavice kot ti, očitno :)


  15. devilfox pravi:

    Jah glej, če slikaš, potem se jaz ponavadi spustim v detajle na sliki! Moja poročna slika je nastajala v Mengšu pri prizanem foto mojstru! Pa je spregledal detajl in imam en odpadel cvet iz ženinega šopka na tleh poleg naju! Sam je priznal krivdo in napako, češ nisem se poglobil v detajle! Zato vedno eno stvar slikam parkrat in potem se na podlagi videnega odločim katera slika je tista najboljša! ;) Saj delam prav, mar ne???????? Pa ne pišem to zato, da bi imel zdaj kaj proti komu, ampak tako delam jaz osebno! Vsak ima pač svoj način dela!


  16. Klemen pravi:

    Ampak po tem kopitu bi rekel “u, nepopolni štumf, pobrišemo fotko!” in ti (in še kdo) bi bil prikrajšan za sličico, mar ne? Ali kako bi se lotil zadeve?
    Poroka je pa druga zgodba. Poročna fotografija je zaporedje neponovljivih dogodkov in prav gotovo vsi kadri ne morejo biti perfektni, kar se tiče okolice in ozadja. Na nekatere fotke lahko vplivaš, a če hočeš biti nevsiljiv in ujeti tiste skrite trenutke, se je treba prilagoditi in kdaj tudi na račun kakega šopka. Moje mnenje :)


  17. Klemen pravi:

    p.s. Kdo pa je priznani mojster?


  18. sv3der pravi:

    Klemen, nikar ne brisi, porkaspincic, napake so jasno tista zacimba lajfa.sploh, ce so na brhkih mladenkah ;)

    M


  19. Klemen pravi:

    Imaš vsaj izgovor, da jih pozorno gledaš, haha.


  20. devilfox pravi:

    Zdaj me loviš prav na piko, kajne??????????
    Zmotil sem se Iz Domžal je! Majhenič! To je bilo pred petnajstimi leti! Meni je vseeno, če brišeš ali ne! sv3der-ju pa verjetno ne :D


  21. Klemen pravi:

    Hehehe. Mislim, da se bova midva z sv3drom lepo vdala v usodo in trpela ob pogledih na strgane žabe, drugič bomo pa fotografu naročili, da slika kakšna lepo pošita krila. Taka, ki so ponavadi na skrbnih 70+ letnih ženičkah :)

    Oprosti, nisem te mislil nič loviti na kako ločilo, malo sem se hecal :)


  22. devilfox pravi:

    Jah ne vem! Smo naredili celo študijo iz tega. Slika je čist cool! Kva pa moreš, če jim paše da piha????? :) Se pridružujem v usodi, da bomo močnejši!
    Kar se pa heca tiče je pa tudi dobro, saj je nacionalni šport špetir in foušarija! A smo malo čudni, ker izstopamo iz družbe??? :D


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.