| Naroči se na RSS

Prvi minus

15. October 2009 Poslano v Foto, Razmišljanja, Vse

Ura? 8 zjutraj. Usedel sem se v avto in se z mrzlimi prsti močneje oprijel volana. Zrak je bil suh, čist – oster. Ni bilo meglic, videlo se je daleč in hribi so se zdeli najbližje letos. Sonce je že stalo nad Vovarjem, drevesa na sosedovem travniku so metala dolge sence in jih lovila za repe. Vedno tako uspešna…

Nisem zavil proti Alpam, ampak proti Ljubljani. Na faks. Počasi se spet navajam na predavanja in letos sem že našel dve zanimivi. Eno pričakovano (navsezadnje gre le za astronomijo), drugo precej nepričakovano. Izgleda, da je profesor precej odprte glave. Bomo videli.

Termometer je kazal prvi minus letos. Minus ena. Ni se zdelo mrzlo, bilo je predvsem sveže. In bilo je zelo fajn. Oglasil sem se še pri Teji, ki ureja še zadnje stvari pred tistim veselim dnem. In že zdaj vidim, kako super bo. Že cel mesec se veselim.

Vam je kdo že rekel, da vaš “aparat dela dobre fotke”? Meni se je že velikokrat zgodilo, da mi nekdo zatrjuje, da moj veliki aparat gotovo dela dobre fotke. Zadnjič sem slišal eno primerjavo na mestu. Da je to tako, kot če bi rekli, da velika nova kitara dela dobro glasbo. Pa vsi vemo, da temu ni tako; da rabiš nekoga, ki ve, kako jo prijeti in iz nje zvabiti melodijo. Podobno je s fotoaparatom. Oprema za nekaj tisoč evrov še ni zagotovilo za dobre fotografije. Kako res je to, lahko hitro vidimo, če le malo pogledamo oglase v raznih foto sekcijah, ko kopica ljudi prodaja celotne sisteme. Na napakah drugih se učimo?

In other news: sodelujem pri spletni strani Dom in Stil, kamor me je povabila Petra.

dominstil

Dom in stil je spletna stran, ki mi zadnje čase pride precej prav. Mojca me namreč vabi v Ljubljano in vse kaže, da bo treba prestaviti še kak kos pohištva, kaj pa tudi dodati. In tule dobivava zanimive ideje. Moje sodelovanje pa se ne konča le pri prebiranju, ampak včasih tudi kaj poslikam. Zadnjič sem imel krasno priliko, da so mi dovolili fotografirati v novem kamniškem hotelu Malograjski dvor. Letos so končali s prenovo in po dolgih letih spet odprli vrata obiskovalcem. Pravijo sicer, da je še vedno work in progress, ampak zares se splača iti pogledat!

Za pokušino en album, ki prikazuje jesensko okrasitev v prostoru za goste. A ni dbest? Za radovedne pa še malo sprehoda po hotelu.

Glavna prednost strani Dom in stil pa je v albumih uporabnikov, ki pokažejo, kako imajo urejeno doma. Tam pa res lahko dobiš kup luštnih idej za notranjo razporeditev ali zgolj okrasitev. Fino se mi zdi, da nekateri dajejo poudarek tudi na različno okrasitev glede na letni čas. Tako je vedno kaj novega za videti. Petra me je prosila, naj vas malo spodbudim, da doma stisnete kako fotko in jo objavite. Prepričan sem, da ima vsako kak zanimiv kot, prostor, vhod ali vrt, ki ga z veseljem pokaže tudi drugim. Here’s your chance! In lepo lepo prosim, objavite še link do albuma tule v komentarjih, ker sem tudi jaz radoveden.

Mimogrede: ima kdo idejo, kako spraviti taveliko posteljo, 4 omare, dve mizi in naju z Mojco na dvajset kvadratnih metrov? =) A je še kdo pomislil na pograd ali imam le jaz take prebliske? :)

Toliko zaenkrat. Preveč ne smem, sicer noben ne bere, hihi.

11 Responses to “Prvi minus”

 1. Klemen pravi:

  Ma, sem pozabljiv. Ker tako doooolgo nisem nič napisal na moj mali blog, sem vmes sestavil en prispevek za DiS o fotografiranju notranjih prostorov. Morda pa komu prav pride.
  Tole je tak splošen link, direktnega na prispevek niti ne najdem:
  http://www.dominstil.si/?page=blog


 2. sv3der pravi:

  Klemen, ampak res lepe fotke dela tale tvoj fotoaparat ;-)

  a propos 20m2 in navlaki, ki jo hoceta stlacit v sobo – PM me! (saj imas mail)

  -sv3

  p. aaaah, v tem mrazu pogresam pogled na hribe ….


 3. Klemen pravi:

  Ja, včasih se mu kakšna posreči. Ti tanovi canoni imajo na spodnji strani tak skriti gumb, kjer piše “I’m feeling lucky!” in potem delam s tistim.


 4. devilfox pravi:

  Kako?????? Potem se boš selil, ali se že seliš?????????


 5. Klemen pravi:

  Če bo vse posreči, bom v zelo bližnji prihodnosti bržkone postal podnajemnik pri Mojci v Ljubljani, ja. Je še nekaj tehničnih preprek (ki vključujejo zavarovalnico in malarje), ampak upam, da se vse to čimprej uredi in da gremo probat, kako izgleda življenje v mestu.

  Sicer pa: veliko sreče danes zvečer, bom držal pesti za naše.


 6. devilfox pravi:

  Heh hvala lepa, je pomagala tudi tvoja pest, sicer pa me le skrbi, da se ne boš “poplajhal”! :)))


 7. Klemen pravi:

  Ja, na koncu je bilo kar napeto, ampak se je vse srečno izteklo.
  Ko se urežem, vedno priteče rdeče. In dokler bo teklo rdeče, se ne bom prebarval :)


 8. škrlika pravi:

  Selitev….

  praviš, da te “Mojca vabi” ??? se bosta že znašla in prostor bo tudi. Pograd? NE.


 9. škrlika pravi:

  da da …prikolica bi bila fajn.


 10. Mojca pravi:

  Prikolica bi bila res na nek način fajn, da bi lahko se preseljevala po širnem svetu. :)


 11. Klemen pravi:

  Ja, Mojca me vabi. A ni to lepo, da me hoče zraven?
  Prikolico sem predlagal že jaz, pa ni bila preveč navdušena. No, pravzaprav je bil avtodom.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.