| Naroči se na RSS

Izbira logotipa – potrebujem pomoč

23. July 2009 Poslano v Blog, Vse

Takole je. Zadnje čase delam veliko poročnih fotoknjig, delam tudi na spletni strani, pa bi imel logotip. Nič hudo ekstravagantnega, ampak nekaj jasnega, preprostega in elegantnega. Nejc mi je oblikoval tri različne, jaz pa v njih strmim že dva dneva in se ne morem odločiti, katerega bi izbral. Zato prosim vas, da glasujete, še posebej vesel pa bom, če si kdo vzame tudi čas za obrazložitev. So pa to grobi osnutki, barve se bodo še spremenile, pa tudi še kakšne druge finese. Res, vsi predlogi so ZELO dobrodošli. Aja, morda še to – rad bi, da je poudarek na B, to je tudi glavno vodilo oblikovanja.

No, takole izgledajo logotipi

kblogobig

Katerega bi izbrali?

15 Responses to “Izbira logotipa – potrebujem pomoč”

  1. Kristina pravi:

    Bratranec jaz sem za 1. Zakaj? Če ga pogledaš s strani vidiš odprt album (poročno knjigo, ….). :) Ali pa imam jaz že malo privide. :) :)


  2. Klemen pravi:

    Hehe, zanimiva opazka, jaz ega nisem opazil. Trenutno je rezultat precej neodločen.. Upam, da se še nabere kak glas ali 16… Pri nas doma tudi vsak svojo verzijo forsira :)


  3. Domen Kožar (iE) pravi:

    2 – preprosto zato, ker je nesimetričen


  4. Pullga pravi:

    Meni ni nobeden posebej všeč, je pa prvi najboljša izbira, ker pri drugem je tisti k nekam zlezel, pri tretjem pa nekaj štrli… s črko B in K lahko narediš kaj drugačnega…
    Vsekakor bi šla jaz na tanjše črke, bolj prefinjene, ker poročne fotke morajo biti tudi nežne, prefinjene,… ne pa hard stuff. Tvoj logo si predstavljam malce zavit, tanke črke, nekje viden vzorec meglice (to bo zaradi tistih žegnjanskih fotk) … Sam jaz sem Ž, ti pa M.


  5. Klemen pravi:

    Hmm… Tako sem si ga jaz predstavljal pred pol leta, potem pa se mi je naenkrat zazdelo, da ima 80-90 % fotografov eno variacijo italic črk in kako “handwriting” pisavo.
    In ravno zato mi je bil ta logotip tako všeč, ker je sicer res bulky, ampak ravno s tem skoraj zapolnjuje kvadratno formo in tako postane nekakšen “badge”. Jaz si logo vedno poskušam predstavljati tako, da bi dobro deloval, če bi ga dal tiskati na majico. Torej preprost, jasen in malce poseben. Unique =)

    Se tudi ti ukvarjaš z oblikovanjem? Bi z veseljem videl, kaj misliš s tistim, da se da iz BK narediti kaj boljšega.

    iE, saj so vsi nesimetriči, attention to details :)


  6. Klemen pravi:

    Okej, kaj pa tale leva varianta?


  7. Klemen pravi:

    Da jih dam še skupaj…


  8. Teja pravi:

    hm, noben do zdej…sploh če bi rad dal prednost B-ju…tisti k kar skače v oči.


  9. Klemen pravi:

    nja, ampak če si potem predstavljaš oranžen B v končni fazi… potem K komaj opaziš :D


  10. Pullga pravi:

    AHA štemplj hočeš. lahko bi ju pritisnil skupaj po stranicah, pa zrcalil. V vsakem primeru bi bil k narobe obrnjen.
    B je fina črka, s tistima trebuščkoma se da marsikaj narediti… k je pa živahna, recimo k lahko tudi zelo razpotegneš.


  11. barkL pravi:

    Tretja verzija mi je najboljša, druga odpade ker črna ne predstavlja čisto Bja, pri prvi mi pa ni všeč razpotegnjen K. That’s it.

    Aha, zdaj gledam še ta srednji logo v komentarjih… Še vseeno mi je bolj všeč desni, ker pri srednjem je potem ime z malo začetnico priimek pa z veliko… mi ne gre ravno skupaj :)


  12. rudi pravi:

    Definitivno 2 – ker je celota, iz katere nič ne štrli, kot npr pri 3.
    jaz torej ne bi bil v dilemi


  13. Klemen pravi:

    A nove variante v komentarjih pa nihče ne upošteva? Tista kB je meni precej všeč.


  14. Jaka pravi:

    http://www.shrani.si/f/2O/Ia/2G07pjF/kblogo3.png

    Definitivno druga, z manjšim popravkom B-ja zgoraj, da se zaključi tako kot spodaj. Sicer sva se pa že po WLM zmenila in sem ti povedal svoje mnenje.


  15. Janez pravi:

    Če je že treba izbirati med temi tremi primeri, potem je situacija takale: Prvi primer zagotovo odpade. Povdarek je na k-ju in ne na b-ju, predvsem pa je moteč k, ki ni “normalen”, poleg tega pa je mala namesto velika črka. Tretji primer tudi odpade, saj preveč obremenjuje pogled. Del k-ja, ki štrli iz b-ja je moteč. Drugi je najboljši, samo k mora biti obvezno tak, kot je v tretjem primeru, torej velika črka, ne mala, oziroma da bom bolj jasen, naj bo tretji primer s tem, da je k potisnjen popolnoma v b.

    Obstaja pa neko pravilo, ki se ga je treba obvezno poslužiti v takem primeru kot je tvoj. Če se ne moreš odločiti za enega izmed ponujanih, zavrzi vse in poišči nekaj četrtega, pri katerem ne boš imel dilem in se boš zanj definitivno ogrel že na prvi pogled. Situacija v kateri si se znašel ti sedaj, ti, oziroma nam pripoveduje, da ni noben tak, ki bi ti že na prvi pogled padel v oči tako močno, da bi te prepričal, da je pravi. Da so ti všeč pa kar vsi trije?, ne, to pa ne, potrebuješ samo enega.

    Morda bi res kazalo izdelati finejšo varianto, razpoložljive tri so morda prerobustne, zame, zate pa morda niso. Obstoja sicer neskončno število variant in prav tako je neskončno število okusov, o okusih pa pravijo, da se ne razpravlja, kljub temu pa se ve, kateri okus je dober in kateri je slab.

    PS: Da sem prišel na tvojo stran in se oglasil, me je vspodbudila tvoja nekoliko zajedljiva opaska na moj komentar na nekem drugem blogu. Moj komentar je tu, kot vidiš, dobronameren, morda zate brezvezen, zagotovo pa, kot vidiš, ni “zajebantski”.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.