| Naroči se na RSS

Križ (Santa Croce)

2. June 2009 Poslano v Foto, Vse

Križ je majhen kraj v tržaškem zalivu, nekaj kilometrov naprej od mejo na Fernetičih. Če ste kdaj šli pogledat grad Miramare, ste bili že zelo blizu.

16. junija se začne Kriški teden, kulturno-umetniško-zabavna prireditev, v sklopu katere bodo priredili tudi fotografsko razstavo. Tako so naju z Mojco povabili, da prideva na obisk in ujameva nekaj krajevnih utrinkov. Križ je krasna vasica z ozkimi uličicami, prijaznimi ljudmi in presenetljivo nepopraskanimi avtomobili. Tudi najin gostitelj Daniel (in Teja) je bil ZELO prijazen in ustrežljiv. Razkazal nama je okolico, naju usmeril k zanimivim točkam, za povrh vsega pa skrbel še za izvrstno hrano. Kaj si lahko želiš boljšega?

Naredila sva veliko fotografij, mnogo od teh res lepih (kar sicer ni težko, saj je Križ zares fotogeničen:), sedaj pa jih morava pripraviti za razstavo, ki bo čez 14 dni v ribiški hiši (bodoči lokalni etnološki muzej, recimo). Nekaj od teh fotk bi vam rad pokazal že prej (preden gredo v tisk), saj me zanima vaše mnenje. Bom vesel, če si kdo vzame čas in pokomentira; lahko tudi v stilu “prva je čudna, druga je pa fajn!”, hehe. Hvala.

P.S. Daniel mi je sporočil, da se je Sveti Križ pred nekaj leti preimenoval v Križ, zatorej popravljam naslov prispevka.

18 Responses to “Križ (Santa Croce)”

  1. Barbara pravi:

    Na drugi manjkata samo še mladoporočenca. ;) Še bolj mi je všeč peta, tretja je zelo zanimiva, pri predzadnji je fantastična silhueta malega možicla (a to si jih najel za poziranje?;)), ampak me zanima, kakšna bi bila v takih barvah kot druga … Firbec babji. :) Okno ima presenetljivo veliko zgodbe (majhna rožica, zavesa, da se ne vidi notri …), cerkev ima fajn svetlobo, možje v pajkicah so moja strast, tak avto bi pa jaz tudi imela. Če dela. Za gledat je že lep … :)


  2. Jaka pravi:

    Lewshtkane so. :)


  3. Simon pravi:

    Klemen tko ti bom reku… Super fotke… brez besed sm:) upam da ti razstava uspe tko kukr bi ti rad.


  4. Robi pravi:

    Meni se zdijo odlične. Vse.


  5. Igor pravi:

    Klemen, manjka ti samo moja slikca, potem bo zagotovljen uspeh na razstavi ;-)))

    Drugače pa krasne slikice, edino okno se mi ne zdi nekaj posebnega, no posebno grd preliv barv, najbolj všeč mi je pa prehod in vrtnica ob prehodu!!

    Veliko uspeha Klemen na razstavi!!


  6. Klemen pravi:

    Igor, potem bom pa naslednjič tebe posedel za tisto okno, da boš ven kukal s svojim fletnim noskom :) Bo takoj vsaj za 30 % boljša fotka!

    Robi in Simon, hvala.

    Barbka: tisto ni možicelj, ampak ena mimogredoča teta, ki ni bila nastavljena :)


  7. Teja pravi:

    Čisto vse všečne! In ko bomo šli čez kaki dve leti tja na izlet z našim malim fizelnom, bomo našli tisti bodoči muzej v katerem bodo še vedno visele te slike… :)


  8. Klemen pravi:

    Če jih prej podjetni Kraševci ne prodajo za velike pare :)


  9. Lea pravi:

    Prva je idealna za razglednico – razvijanje turizma ;)
    Tista, ki ima gor avto, kaže koliko je ta kraj zares star:)in upam, da je lepši od avta;)
    Sicer pa odlične fotke.
    Moja naj je tista s tunelčkom in vrtnicami in una s polknčki mi je tud prsrčna.
    Kaj pa je tisti s štengami? A ugibam? Giljotina mogoče?


  10. barkL pravi:

    Druga, tretja in četrta so res top, ostale pa niso po mojem okusu ;)


  11. devilfox pravi:

    Da bi dajal oceno pred razstavo nisem sposoben. Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja. Saj se mogoče spomniš tistega prisrčnega Janeza(če se ne motim je bil podpisan tako), kako vztrajno je kritiziral vsako novo fotografijo, ki je pristala na tvojem blogu. Sicer pa držim pesti, da ti bo razstava čimboljše uspela!


  12. Klemen pravi:

    Haha, devilfox, tisti Johannes je bil res pojava s posebno zanimivim pogledom na fotke in na svet. Mislim, da si ga super zadel, ko praviš, da je bil “prisrčen”. Sicer pa lepa hvala za želje. Če bo posreči, naredim mini reportažico z otvoritve.

    Lea, kraj je starejši in lepši od avta, ampak tisti fičo (dejansko sta bila dva!) pa res zmaga. Štenge so pa tam zato, da žene nadzirajo svoje pubece tudi ko so na morju. Najbrž.

    Barkl, me veseli, da so ti vsaj tri všeč :)


  13. saraDoroteja pravi:

    Okno je tako čudovito, da ga gledam in ugibam kaj bi lahko na sliki še videla, tako skrivnostno, da me zanima kaj je za njim in na zgornjo polico nad oknom, bi postavila sneguljčico in palčke vseh oblik in velikosti.
    Tunelček je prav prelep, škoda besed.
    Na gugalnicah me ne zanima kdo sedi, dovolj je igra senc.
    Avtek je super, bi ga pa videla še s katere druge strani in perspektive. Tretja je mehka in poletna.

    Lepo znaš!


  14. Klemen pravi:

    Sara, hvala za lep in izčrpen komentar. In samo zato še fičo z drugega zornega kota (in njegov prijateljček na desni za priboljšek).
    Shrani.si


  15. Ana pravi:

    Čestitam obema za razstavo!
    Če me vprašaš, katere so mi najbolj všeč: 2, 4, 6, 8, pa dva fičota, ki si ju prilepil v zadnji komentar. Pa obljubim, da nimam nič proti lihim številom! ;)


  16. Klemen pravi:

    Zdi se, da bi lahko postavil samostojno razstavo samo s fotkami teh dveh fičejev =)
    Hvala za komentar.


  17. Drugi del izbora za razstavo | brumec.org pravi:

    […] sem že, da prihodnji teden z Mojco pripravljava razstavo v Križu v Italiji. Nastopala bova kot člana Foto kluba Kamnik, ki je za to priložnost posodil 10 okvirjev za […]


  18. Maja pravi:

    Tudi jaz čestitam za razstavo!

    meni je pa najbolj všeč druga. vrtnice prav pašejo na svoje mesto;) pa peta, šesta in sedma.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.