| Naroči se na RSS

Slovenske fotografinje se predstavijo

12. February 2009 Poslano v Foto, Vse

Fotografsko društvo Jesenice je organiziralo državni natečaj z naslovom Slovenske fotografinje se predstavijo. Sodelovalo je 73 avtoric s 355 fotografijami in tudi naša Mojca jih je poslala nekaj. Čez nekaj dni pa presenečenje (za nekatere, hehe) – Mojca je dobila diplomo!

Seveda smo bili veseli, saj je bila konkurenca (sodeč le po nazivih) večja kot na marsikateri državni razstavi do sedaj. In ker se nagrado spodobi prevzeti osebno, smo se Mojca, Jaka in jaz odpravili na roadtrip na Jesenice.

Bili smo precej hitri in tako smo lahko v bližnjem lokalu spremljali še večino prve hokejske tekme na kvalifikacijah za OI, kjer je za slovensko reprezentanco igrala večina domačih. Je bilo prav zabavno in poučno doživetje, saj se ne zgodi vsak dan, da hokej spremjaš z ljudmi, ki dejansko poznajo igralce. Spet pa se je izkazala tista stara resnica, da ima vsak doma pred tvjem več pojma kot trener, hehe.

Potem pa hop na otvoritev, kjer so se res potrudili s kulturno-umetniškim programom, pa tudi razstavni prostor je bil res lep (in velik; razstavili so namreč preko 70 fotografij). Mojca je dobila nagrado, mi smo ploskali; seveda je bila daleč najmlajša med udeleženkami, heh…

Po otvoritvi pa naju je z Jakom peljala še v Radovljico na večerjo (tudi zelo dobro, ne?) in potem smo odpujsali domov. Zdaj pa čakamo, da dobi še kakšno nagrado, da bomo spet dobro jedli. Morda v Sežani :)

12 Responses to “Slovenske fotografinje se predstavijo”

 1. Mojca pravi:

  oh, Klemen hvala za tako lep poročilo iz našega izleta (čeprav sem imela na začetku občutek, da bi fanta kr najraje ostala v tisti vaški pivnici in navijala za Jeseničane). Ampak sta se izkazala za popolna gentlemana, me spremjlala in mi ploskala, mi nosila vrečke in zame kritizirala druge fotografije, da sem se počutila še bolj zmagovalno ;) No, moram povedat, da so bili ljudje zelo presenečeni nad tem, da sem najmlajša in skoraj brez izkušenj in vseeno dobila diplomo (sploh starejše kolegice-konkurentke). Očitno je bilo da sem bila nov, še ne poznan obraz med znanimi.

  Kakorkoli, meni je vedno lepo z vama, Klemen in Jaka. Mi trije smo najboljši par ;)


 2. Klemen pravi:

  Sploh takrat, ko Jaka meni bundo nosi, da lahko škljocam :)


 3. Jaka pravi:

  Nja, po kemoterapiji se prileže nošenje težjih stvari (vrečke polne USB ključev, knjig, katalogov in diplom, bunde itd.). (8

  Luštne fotke in veselilo me je delati družbo.


 4. Klemen pravi:

  A rožice ti pa ni dala? :)


 5. škrlika pravi:

  čestitke tudi z naše strani. baje je bila najmlajša fotografinja……začet je treba že od malih nog :)

  klemen pa izgleda na sliki, kot, da je med počitnicami na pošti znamke lepil.


 6. Klemen pravi:

  Moja glava je tako velika kot od Jaka in Mojce skupaj, ha!


 7. sv3der pravi:

  Ti, Bighead, cestitaj nagrajenki.

  BTW,njena fotka je pa … huda.

  -sv3


 8. Mojca pravi:

  @ Škrlika: Je rekel, da je po tej sliki ugotovil, da se je zredil. :) meni pa so všeč njegove “gubice” ko sedi :D mljask*


 9. Mojca pravi:

  Hvala Sveder :)

  Pa veš, da prvo sploh nisem hotla sodelovat in je Klemen na skrivaj poslal moje fotke na natečaj. Tako lepo od njega :* Sem rekla, da je pol nagrade njegove (dobil je USB ključek, jaz pa rožico in knjige, Jaka pa pražene gobice) :)


 10. Jaka pravi:

  Mmmm, shrooms.


 11. Klemen pravi:

  Da o mojih malih ritkah ne govorimo.


 12. Jaka pravi:

  Uf, pa frenč kissing them in public.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.