| Naroči se na RSS

Taksisti

10. January 2009 Poslano v Razmišljanja, Vse

Grem onega dne zvečer po Miklošičevi, na vlak se mi je že malo mudilo, ko pred sabo pred semaforjem zagledam moškega in dve ženski. Moški je ležal na tleh, ženski pa sta mu pomagali vstati. Malce pohitim, da bi jima priskočil na pomoč. Ko pridem do njih, opazim, da ima gospod čudno zvito nogo, zato ga počasi dvignemo. Pod roko smo ga odpeljali do klopce v Miklošičevem parku, ki je bila sicer zasnežena, a sem jo pretežno očistil, da ga nismo posedli ravno v sneg.

Starejša gospa, ki je bila z njim, je počakala tam, mlajši se je mudilo naprej, jaz pa sem se javil, da bom odšel po taksi. Vsak, ki je že bil na glavni postaji v Ljubljani, ve, da tam kar mrgoli taksistov. Jaz sem govoril s petimi. Razložil sem jim, da se je na Miklošičevi poškodoval starejši gospod, da z njim čaka še ena gospa in da potrebujeta prevoz do doma.

Zunaj je bilo okrog –7 °C in nihče ju ni hotel iti iskat. Kot rečeno nisem prosil le enega, ampak kar pet taksistov, pa nobeden ni pokazal interesa, da bi ju šel iskat in odpeljal do doma. Nekdo je celo pokroviteljsko pripomnil, da pijancev ne bo vozil. Pa sta bila le običajen starejši par, ki gre zvečer domov.

Ne vem, koliko časa sta še čakala na mrazu, upam pa, da bodo imeli dobri ljudje več usmiljenja do teh petih taksistov, če bo kateri izmed njih kdaj potreboval pomoč.

16 Responses to “Taksisti”

  1. Mihael pravi:

    Tisti taxisti na železniški postaji so posebne sorte, tako kot tisti, ki delajo na letališču :) Niso kot ostali taksisti – imajo se za nekaj več in delajo samo tam (ne pobirajo po mestu) – so precej dražji od vseh ostalih in tam čakajo na turiste, ki scene ne poznajo. So zelo neprijetni do ostalih taksistov, ki pridejo koga iskat “pod uro”. Čakajo celi dan, da pridejo na 1.mesto v vrsti zato se bojo tudi stepli, če se kdo hoče vrivati in vsak pomik jim je dragocen :) pa za mali denar ne grejo ven. Med njimi prevlada rivalstvo pa je težko pričakovati humanost :( Tudi sam sem nekoč vozil taksi (po Ljubljani) pa poznam to sceno.


  2. Jaka pravi:

    PA šah tudi raje igrajo, kot naredijo kakšno dobro delo.


  3. Klemen pravi:

    Mihael, hvala za pojasnilo, me veseli, da so ostali bistveno bolj normalni. Če bom slučajno kdaj rabil taksi, priporočaš koga, da ga pokličem?

    Jaka, to je pa tudi čisto res :)


  4. Domen pravi:

    Enako lahko rečem za taksiste v Madirdu. 40€ je hotel za od letališča do centra.

    V Ljubljani se splača klicat metro taksi (080 11 90)


  5. Mojca pravi:

    In kaj se je potem zgodilo z gospodom? je prišel kako drugače do bolnišnice?


  6. Klemen pravi:

    Ne vem. Nisem šel nazaj, ker sem lovil zadnji vlak. Če bi bilo kaj hujšega, bi bilo v novicah, pa k sreči ni bilo.


  7. sv3der pravi:

    Klemen, zelo lepa gesta. Navadno ljudje bezijo mimo podobnih prizorov. zalostno, kako malo smo ljudje pripravljeni pomagati drugim ljudem, ko so v stiski.

    (sedaj si bom drznil napisati nekaj bogokletnega) opazam, da nam dostikrat zivali bistveno bolj in prej sezejo v srce. zalostno.

    -sv3

    p.s. plocniki so bili tudi ledeni in zasnezeni?


  8. Klemen pravi:

    Pločniki niso bili zasneženi, bili pa so pomrznjeni in posledično spolzki.
    Imaš pa kar prav, da nekateri bolje reagirajo na živali. Ježek za cesto? Ojej! Človek za cesto? Ga bo že kdo pobral :)


  9. PunkDude pravi:

    Standard za Ljubljano :)


  10. Klemen pravi:

    Standard za določene prebivalce živalskega vrta v Ljubljani :)


  11. Skip pravi:

    Enako lahko rečem za taksiste v Madirdu. 40€ je hotel za od letališča do centra.

    To je še tak vredu. Sam sem v francoskem čezmorskem departmaju dal za pot od letališča do hotela 80 evrov. Pa baje sem še dobro skozi prišel, ker angleško govorečim običajno računajo vsaj po 150 evrov.


  12. Klemen pravi:

    Uf, nore cene. Jaz sem dal enkrat za (nočno) vožnjo od Ljubljane do Kamnika tudi 40 €. Hec je, da niti nimam občutka, ali je bilo to zelo predrago ali samo malo, hehe.

    Še malo, pa se bo bolj splačalo najeti helikopter :)


  13. Bižal pravi:

    V Ljubljani sta poleg Metroja poceni še Laguna in Ronda. Vse ostale je predrago in raje peškam oziroma kolesam :)


  14. zlatko pravi:

    Kar se tiče taksija verjemite samo pokličite 080 11 90 ali 041 240 200 najcenejši in hitro pridejo.Veliko uporabljam taxi prevoz in sam edino z METRO TAXI zadovoljen.


  15. Tina pravi:

    Kamniški taxi(baltazar),te pride iskat v Ljubljano in računa (smer LJ-Kamnik)–> cca 20 €(malo manj). Je zelo poceni v primerjavi s katerim drugim. Če boš kdaj rabil imajo to številko:031 713 421
    LP,Tina


  16. Klemen pravi:

    Fina informacija, hvala!


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.