| Naroči se na RSS

Božič na Veliki planini

26. December 2008 Poslano v Foto, Vse

Odšli smo relativno zgodaj, v izogib gneči. Vsekakor je bil plus tudi to, da smo ujeli še tisto pravo svetlobo. Ponoči, ko tja gor rine večina naroda, se pač ne da fotografirati. Takole je torej bilo okrog treh popoldne.

Takole pa potem, proti večeru, ko je sonce zahajalo za meglicami v dolini. Že samo ta svetloba je odtehtala celoten izlet.

Po nekaj klobasah in podobnih zadevščinah je bila ura enajst in počasi smo se odpravili proti Mariji Snežni. Letos cerkev ni bila osvetljena, prav tako niso poskrbeli za ozvočenje. Tule se mi posebno zanimiva zdi četrta fotka, kjer en del osvetljujeta bakli, drug del čelne svetilke, nad tem pa se je utrnila raketa. Slikano iz roke, slabi dve sekundi.

 

Naslednje jutro pa pot v dolino. Planina je bila prazna, snega dovolj, vreme pa… No, saj sami vidite.

 

Kje pa ste vi preživeli božič?

16 Responses to “Božič na Veliki planini”

  1. Jaka pravi:

    MMMM, večerne so najboljšejše.

    Fondue v družinskem krogu pri babici se nekako ne more kosat s tole idilo … mogoče do kolen, naprej pa ne pride.


  2. Teja pravi:

    Kriza, sram me je…tako blizu sem doma, pa še nikoli nisem bila za Božič na Vel’ki…torej že dobrih 20 let zamujam take lepe dnevne, večerne in nočne idile. No, verjetno imam še čas?


  3. Belgothiel pravi:

    Tudi midva sfantom sva šla na polnočnico, ki pa sva jo zamudila. Tako da sva imela samo nočni izlet po Veliki planini; in glej, bilo je dobro! Prelepo! Super slike, me veseli, da jih lahko tu pogledam, ker svojih nimam nič. :)


  4. Ana pravi:

    No, to si že od nekdaj želim: da bi šla na Veliko planino za dva dneva, pofotkala podnevi in potem ponoči polnočnico, nato pa gor prespala in imela priložnost za izlet in fotkanje še naslednje jutro. Bo treba kakšno kočo ujagat. :)
    Sicer pa lepe fotke, sploh sončni zahod je norih barv. Kaj si pa mislil s tistim: “ponoči se pač ne da fotografirati”? :p A nisi videl nobene, ki je strašila okoli s stativom? :))


  5. Klemen pravi:

    @Jaka, čez francosko, klobase in posušenega ter dimljenega pujsa ga ni :)
    Mimogrede, se ti kaj sanja, ali bi bil brez uv filtra lens flare kaj manjši? Ali pač velja samo pravilo “poli filter saves”?

    @Teja, resno? Tega si pa ne bi mislil… Čas sicer še vedno je, vsako leto enkrat tudi priložnost, ampak je pa škoda zamuditi. No, razen če je v dolini kaj zanimivejšega, kar je tudi povsem možno (in subjektivno).

    @Belgothiel, wb, kdaj boš pa ti spet kaj pisala? :) Ja, je bilo kar precej takih, ki so zamudili, zaradi odsotnosti ozvočenja pa tudi veliko takih, ki sploh niso vedeli, da se je maša že začela, hehe. Mi smo predvsem sklepali, kakšni so vzroki… In ena boljših idej je bila, da ste se predolgo zadrževali v Domžalskem =)

    @Ana, dobro jutro. Si kar opisala moj “game play”. Tudi jaz sem hotel s sabo vzeti stativ, ampak mi ni bilo nič žal, ker ga nisem. Tri leta nazaj, ko sem bil nazadnje, bi bilo to zanimivo slikati, saj je bila kapelica osvetljena, pa tudi bakel je bilo veliko, letos pa je bilo vse bolj ubogo, kar se mene tiče.
    Sicer pa, če je interes, se morda lahko lotimo organizacije kakšne take ture s FKK? Jaz bi bil kar za to.


  6. Ana pravi:

    Ja, res je bilo bolj ubogo kot prejšnja leta. No, če prideš fotkat, te pomanjkanje ozvočenja sicer ne moti tako zelo, sem pa zelo pogrešala osvetlitev kapelice. Long exposure fotke procesije z baklami in zvezdnatega neba (in svetlobnega onesnaženja iz doline :)) pa so vseeno kar lepo uspele.
    FKK dvodnevno fotkanje na Veliki? Saj veš, da sem jaz takoj za. Januar kliče. :)


  7. Klemen pravi:

    Ja, nočno nebo je bilo super, ampak le do polnoči, potem sta se je ena meglica začela vlečt v liniji Rimske ceste, ki je malo pokvarila pogled na zvezdice. Ob 11h je bilo pa super.
    Torej, we’ll see what we can do :)


  8. Maja pravi:

    Res so krasne fotke, sploh tiste ob sončnem zahodu in jutranje. Pri nas pa samo megla vse dneve (in noči), danes prvič po dolgem času malce sonca vidim.
    Za kak FKK izlet na Velko sem pa tudi jaz za;)


  9. Jaka pravi:

    Potem smo že štirje za izlet. Bi blo fino za uverturo, preden se odpravimo v kakšne resnejše hribe za dva dni.

    Kar se pa tiče UV filtra pa ne bi vedel, ker še nikoli nisem z njim slikal. C-Poli FTW.


  10. Klemen pravi:

    A sneg je predpogoj ali bi bila ustrezna tudi kakšna poznejša varianta?


  11. škrlika pravi:

    Ko sem gledala slike ..vauuuuuuuuuuuuuuu in to bom sigurno nekoč doživela, saj naša “tamala” bi se rada preselila v kamnik, pa bom baje povabljena za božič in morda bom kdaj videlo tudi to.

    prečudovito res.


  12. devilfox pravi:

    omghfff všeč!!!!!! Sploh pa zame izstopata 2 in 5 večerna slika! Rdeče ozadje doda vso lepoto sliki!


  13. devilfox pravi:

    Srečno in zdravo novo leto želim vsem, ki zahajajo na tale blog!


  14. Klemen pravi:

    Hvala enako!


  15. sv3der pravi:

    Uf, kaksna kicasta idila za bozic :D Malce sem ti fous, ker ob casu najlepsih barv, sem bil se vedno na poti domov.

    Bozic sem prezivel, khm prvic, slisi se popolnoma neverjetno, s svojo druzino. Na toplem.

    BTW, srecn’ga pa zdrav’ga

    -sv3


  16. Klemen pravi:

    A z najlepšimi barvami misliš tiste ob petih zjutraj? =)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.