| Naroči se na RSS

Kako sva šla z Mojco na Pag. No, skoraj.

27. October 2008 Poslano v Foto, Vse

Zadnjič smo se na sestanku foto kluba pogovarjali o tem, kje na morju smo preživljali poletje. Če so drugi bili v Grčiji, na Irskem, v Egiptu in še kje, potem je bilo moje morsko poletje bolj ubogo. Enkrat smo šli v Strunjan brodit po tisti umazani vodi, enkrat pa v Portorož v tisto mrzlo vodo, oboje za eno sobotno popoldne. In to je to; po vseh velikih planih z letali in hoteli in še čem se je razpletlo z dvema popoldnevoma. Ampak enkrat sva šla pa skorajda na Pag!

MC Kotlovnica je organiziral prireditev Pozdrav iz Kotla, ki je bila super! Dejansko nekaj najboljšega, kar se je letos pripetilo Kamniku. Tako je, ne le v Kamniku, ampak dejansko Kamniku. Spremljajoča zadevščina je bil fotografski natečaj, kamor smo lahko poslali fotke, glavna nagrada pa je bil en teden na Pagu za dve osebi (tista standardna destinacija Novalja-Zrče). Mojca je seveda takoj dala komando, da se moram posebej potruditi, da bova končno nekam šla. In sem se, zelo. Pripravil sem kopico fotografij, jih preudarno izbral in odposlal. Nato sem živčno pričakoval rezultate. Can’t let my girl down, can I?

Sporočili so mi, da je moja fotka dobila prvo nagrado. Yay. Vesel. Pa šibava z Mojco na Collegium, da bi unovčila kupone in rezervirala termin. Relativno prijazna mladenka (aaaight) nama je najprej povedala, da morava plačati davek na nagrado. Hm, what? Poleg tega bi morala plačati še avtobusni prevoz do Paga in še vsakodnevne prevoze od hotela oz. apartmajev do plaže in do nekega zabaviščnega prostora. Aha. Na hitro sem pomnožil številke in ugotovil, da bi naju tale nagrada prišla dobrih 400 € za oba skupaj.

Pag kar naenkrat ni bil več tako privlačen. Tako sva sklenila, da denar raje prihraniva za kaj drugega, pametnejšega. Priznajmo, za dobrih 400 evrov obstaja tudi kaj zanimivejšega kot tista dva kluba v Novalji (število in kraj nista nujno točna, ker še nisem bil tam). In tako sva šparala in nabrala dovolj, da greva spomladi v Pariz. Sicer ne bova na morski plaži pod senčnikom, a tudi vožnja po Seni nekaj šteje. In verjamem, da bo tudi s fotografskega stališča slednje potovanje prijetnejše.

Pa naj zaključim še z vzrokom najinih težavic, ki to niti niso bile… Fotografije s festivala Pozdrav iz Kotla, prvič javno. Vtisi nedvomno zaželeni. Še bolj pa potovalna priporočila (je kdo že bil v Parizu, perhaps?)

Pa še zmagovalna

13 Responses to “Kako sva šla z Mojco na Pag. No, skoraj.”

  1. Jaka pravi:

    Klinc pa taka nagrada za katero moraš še plačat. Je pa ostalo vsaj zadovoljstvo ob prejetju prve nagrade. Čestitke še enkrat … sem slišal, da je v Parizu dosti mladih deklic v mini krilih. Širijo se tudi neke govorice o nekem velikem rdečem mlinu na veter v neki ne tako nedolžnem okrožju.


  2. r3dh3r0 pravi:

    v tistem nedolžnem okrožju sem se jst še izgubil :)))) ko smo iskali mline na veter :D

    drugače pa en moj fotografski utrinek iz pariza:

    http://shrani.si/f/40/NR/2ycvk6g3/p1010014.jpg


  3. Mojca pravi:

    Komaj čakam, da te bom lahko poljubila na vrhu Eifflovega stolpa.


  4. r3dh3r0 pravi:

    ja na ajflu se dodajajo čudne stvari … od punce sestro je tip zaprosil tam gor :) … gemini … watch out !


  5. Klemen pravi:

    Oh, kako neizviren tip. No, da le ni preveč skočila od veselja :)


  6. Sv3der pravi:

    Tole se bo slisalo totalno klisejsko, ampak men je od vseh EU prestolnic, Pariz najbolj vsec in ne ni mi romanticno mesto.

    Na vrhu Ajfla res se nisem bil (le na prvem balkonu), sem pa gledal nanj zviska iz Montparnasa (vsaj mislim, da je visji) in pil zraven eno najdrazjih kavic (don’t go inthere). Ce te kaj zanima PM ;)

    Drugac pa U-Z-I-V-A-J-T-A !!!

    -sv3


  7. Klemen pravi:

    btw sv3der, kako je šel potem upgrade?


  8. miro pravi:

    V Pariz obvezno poleti, ker tedaj po ulicah igra veliko glasbenikov in “bendov”. To je tudi bistveno doživetje Pariza in utripa življenja v njem. Izogibaj se kavarn, še posebej sedenja pri mizicah pred lokali. Ni vredno evrov, ki jih plačaš. Obvezen obisk Notredame. Najlepša je ponoči, lepo osvetljena za fotografiranje. Pojdi tudi na Sacre-coeur in stopnišče pred baziliko (seveda poleti).


  9. Klemen pravi:

    Hvala za namige. Midva sicer planirava obisk spomladi, poleti pa nekaj… Večjega. Če bodo evri :)


  10. sv3der pravi:

    Klemen, upgrade je sel po zlu. se vedno je stara verzija. mogoce te res nekoc prosim ;-)

    BTW, poletje v Parizu je polno turistov, guzva, vroce je in vse skup je en drek (razen malic (bageta, olive, fois gras, vincek, …) v parkih), meni je blazno vsec spomladi in jeseni.


  11. Klemen pravi:

    Če mu prijazna beseda ne pomaga, se ga lotiš s palico. Čez par dni bo verjetno WP 2.7 ven prišel, ki bo na glavo obrnil admin interface, kar bo mogoče en tak fin trenutek za nadgradnjo. Morda :)

    Ja, tudi sam sem mnenja, da je poleti predvsem vročina in turisti, pa bistveno manj Francozov, pa še moja boljša polovica nerada čaka v vrstah. Zatorej kak februar ali marec, ko se ulično življenje spet začenja, ko se okrog še sprehajajo dolgi plašči in ko po nebu drvijo dramatični oblaki, tako ljubi nam, ki imamo radi HDR.


  12. Sv3der pravi:

    … nerada čaka v vrstah … a ti pa to rad pocnes? ;-) BTW, vrste niso nic kaj bolj krscanske, le those bloody americans ti ni treba skoz poslusat med cakanjem.

    a propos WP&HDR: te cuknem za rokav torej cez teden ali dva ;-)

    HDR je fajn, samo je prevec dela s tem, tko da se ne grem. jaz imam ze s sumom prevec problemov :-(


  13. Klemen pravi:

    Hm, Ameri so že na domači grudi, korakajoč po Ljubljani, kdaj hecno zoprni s svojim loud talkom, razglabljajoč o mestu in svetu, življenju in nastajanju in hamburgerjih ter pomfriju :)
    Sicer pa jaz nimam problemov z vrstami, če je na drugi strani vrste kaj vrednega. In v Parizu baje so take stvari; pravijo.
    Bo pa treba začeti trenirati HDR… Morda že danes, če bo veselje; nekaj procesiranja vrednega materiala je vsekakor že na disku. Kar se tiče šuma pa morda -> http://www.neatimage.com/


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.