| Naroči se na RSS

Canon EOS 5D mkII

23. January 2008 Poslano v Vse

Dolgo se je špekuliralo (in še par dni se bo) o tem, da bo na sejmu PMA v Las Vegasu oznanjen nov Canonov full frame fotoaparat, naslednik legendarnega 5D. A kot kaže, nas bodo še enkrat peljali žejne čez vodo.
Glede na zadnje informacije kaže, da petka še ne bo dobila svojega naslednika. Seveda bi bilo lepo, da se motim (celo sam si želim, da se), a najbrž bo potrebno počakati na jesensko Photokino.

In sedaj bo spet aktualen kompletek 5D + 24-105 F/4 L IS… Še kak mesec ali dva, da mu pade cena proti 2200 €, potem pa v akcijo :)

P.S. Pride pa verjetno 450D, ki zna biti zanimiv (izboljšan AF, Digic 3, boljše odpravljanje šuma…)

10 Responses to “Canon EOS 5D mkII”

  1. devilfox pravi:

    Edini problem je zasoljena cena!!!! XD


  2. Klemen pravi:

    Če pride naslednik, potem bo verjetno res ocenjen na okoli 3000 ojrov, kar pa je pomoje preveč, saj lahko za ta denar dobiš že povsem spodoben body in kakšen še bolj spodoben objektiv. Hecno se mi zdi prepričanje, da postane s prihodom novega aparata stari avtomatično “slab”. Ni čisto tako, ne? Kljub par let stari tehnologiji je to še vedno fenomenalna zadeva, vredna vsakega evra. No, vsaj jaz tako mislim =)


  3. Heroj pravi:

    Prešalti na Nikona, al pa na Pentaxa (ti bi reku fejker) :P

    450D, mi ni zanimiv, a 40D ti ni všeč? Itak te pa pridejo dobri objektivi že tko ogromno keša, zato 2-3k€ zdejle za nov body ni glih uizi dat.

    PS: Jaz sm se odloču, da k bom zrastu, bom mel Nikon D3 ;)


  4. Jaka pravi:

    Ne, fejker bi mu rekel “kupi si tastaro 5D ali pa 40D”. Čeprav če sem iskren, mi gre tist klinčev đojstik na štiridesetki pošteno na falus. Mogoče se ga sčasoma navadiš, ampak vseeno.
    Je pa res, da kot sistem trenutno pri pentaksu prideš še najcenejše skoz s tem penalom, da jim manjka nekaj dobrih tele objektivov (tanovega 200mm f/2.8 in 300mm f/4 ne štejem, ker še nista naprodaj). Trenutno vse skupaj kar cveti pri digitalnih fotoaparatih.


  5. Teloh pravi:

    Glej, glej, zopet se je pojavil Devilfox. Si bil pa dolgo v ilegali, tako kot tudi jaz. Sta me bila preveč zamorila, no pa sem si že opomogel :-) . Tukaj je namreč Barvni televizor. Povej kako ti kaj potega življenje, ali pa nam posreduj kak nov vic, lahko tudi kakega starega, za katerega domnevaš, da ga še nismo slišali. Če hočeš in če imaš kaj na depoju, ni nujno. Lep pozdrav.


  6. devilfox pravi:

    Sem v koncentraciji na spomladanska dela! Čaka me velik podvig pri obnovitvi hiše….beri obnova fasade. Mojster mi je navrgel nekaj dela, kjer bi lahko prihranil njegov čas in nekaj svojih €. Sicer je na prvi pogled veliko vendar pa nisem odklonil! Korajža velja!:)


  7. B5 pravi:

    Menda se da dobiti v dojčlandu 5D (telo) za 1700 EUR, izpolneš nek formular, pošlješ na ajrland in ti vrnejo 200 EUR.

    5D pred fotokino ne bo, ker se jim enostavno nikamor ne mudi, saj konkurenca spi.
    B5


  8. Klemen pravi:

    Če pa imaš priliko, da ti ga nekdo prinese iz ZDA, kot sem jo imel jaz, je pa sploh fino =)


  9. Lev pravi:

    Mamiya rz za vedno!


  10. Klemen pravi:

    Morda nekoč =) Kakšen 645ZD bi bil zanimiv za poskusit, hehe… Ampak not my style, definitivno pa ne moj format.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.