| Naroči se na RSS

Kaj se dogaja s forumom slo-filesharing?

13. September 2007 Poslano v Vse

12 dni je že minilo, odkar nas je nenadoma zapustil slo-filesharing. Odšel je tiho, brez slovesa, daleč v temno deželo Offlandijo. A zakaj? Nihče ni vedel.
Klici na številko Danese, našega hosting admina, so ostali brez odziva, enako je veljalo za maile in SMS sporočila. Vse tiho je bilo. Nakar nas včeraj obvestijo, da naj se zglasimo v Ljubljani in prevzamemo računalnik. Naš računalnik. Server. Um?
Vrli tecumseh se je odpravil na epsko popotovanje, kjer je pred vrati Mordorja srečal varnostnika, ki mu je izročil našo mašino. Po prepričevanju se je prikazal tudi eden od podrepnikov, ki je pojasnil, da so se odločili, da bodo hostali le še serverje v rackih, ATX kišta pa ne pride v poštev (ko je pa takooo velika, mar ne? pa eno celo vtičnico zavzame!). Začuda so nas v dobrih desetih dneh o tem "pozabili" obvestiti. Nekako jim je uspelo tudi spregledati vse klice in sporočila. Tough luck.
Sedaj je slofs strežnik spet doma, na varnem, podatki tudi niso nikamor pobegnili, zato bi lahko spet začeli obratovati. A imamo manjši problem. Domača ADSL linija nekako ne zadošča, zato bi bilo res super dobiti nekoga, ki ima opcijo T2 optike v Ljubljani in bi bil pripravljen odstopiti eno luknjo v vtičnici (in eno na routerju). Seveda ob sklenjenih ustreznih finančnih povračilnih ukrepih. Če kdo pozna koga, naj se čim prej oglasi, lahko tudi na mail naslov gemini na slo-filesharing.com.
Do sedaj smo bili že (vsaj) na petih lokacijah, recimo na Štajerskem, pa na oni strani Atlantika (kjer so nam prostor brezplačno odstopili prijazni fantje pri Nanospletu, ko so nas neprijazne deklice na Unimatrixu skenslale z neumnim razlogom), nazadnje pa v Ljubljani, kjer nam je Danesa nudila res odlične pogoje. Žal se je sodelovanje končalo; predvsem hitreje, kot bi si želeli (res bi bilo fino dobiti vsaj predhodno obvestilo).
Seveda bi z veseljem slišal kak predlog ali konkretno rešitev nastale situacije. Rabimo linijo, 10 Mbit/s povsem zadošča, pri nekom doma ali na kolokaciji. Vaše ideje, občutki, mnenja in besede podpore so dobrodošli, sitneže bomo besno prezrli :)
Hvala.

96 Responses to “Kaj se dogaja s forumom slo-filesharing?”

  1. uporabnik pravi:

    ja ka je un umru prejšn da ni več tam serverja tko sm jz to zastopu:)


  2. tecumseh pravi:

    lol @ danesa… Prve besede z vase strani po nekaj mesecih… Ta “selitev” pa se dogaja ze od lanske pomladi mimogrede… Se enkrat: SFS JE padel iz danes na jutri, iz vase strani ni bilo nobene napovedi in nobenega odziva po dogodku. Razen seveda “racunalnik vas caka pri varnostniku”.
    Z vasim service-om smo bili dosedaj povsem zadovoljni in smo vam hvalezni za vse, ampak tole na koncu je bilo pa skrajno grdo. Ce bi nas obvestili le teden prej, morda sploh ne bi imeli izpada, tako pa smo offline ze 20 dni… No, pa hvala ze zelje.

    Vsem ostalim: imamo nekaj opcij, ampak ker stvari ne potekajo v stilu “Ej Gem, jutri ti pripelem comp, kdaj si doma”, jasno traja malo dlje. Se malo potrpite.
    Drugace pa SFS obratuje ze odkar sem dobil nazaj skatlo. Je pa zal na (svoh) ADSL dinamiki tako da nismo mogli preusmerit domene. Trenutni IP pa izveste na IRC-u (kanal #sfs, ali pa ukaz /whois Abadon oz. ce nocete sami pretvarjati: /dns Abadon). Kaj s tem IP-jem poceti pa pise tukaj: http://www.torrent.si/2007/09/13/sfs-is-back/
    OK, that’s all for now.


  3. Bižal pravi:

    @danesa kot je povedal tecumseh, ne glede na to kaj vi pacate pri vas, se tistim, ki pri vas gostujejo, pa če tudi zastonj pač pove. Zatorej se ne zgovarjajte, ker ste situacijo pač zajebali. Ampak, bilo i prošlo, ni kaj. Lepo pa je bilo dokler je trajalo :)

    Po mojem mnenju je gostovanje pri komu, ki ima možnost optike super. Vzemite 10/10, enkrat letno odprite donacije, da se zberejo € potrebni za letni račun in to je to :) Glede na to da je 10/10 14€ bi se takrat za donacije zbralo 180€ (kak evr več, da gre staff na pivo ^^) in mirna bosna. 180€ res ni kunšt, ker če jih lahko SB nabere toliko mesečno, jih lahko SFS tudi :)

    Gl!


  4. Bandit pravi:

    Kdaj prišel, bo za nas spet ta dan??? Naj nas upanje ne zapusti…


  5. kawika pravi:

    cist sm zgublen brez sfs-ja…upam in zelim cim prejsno okrevanje


  6. urke pravi:

    Dajte mi prinesti server. Dobili boste takorekoč statični ip. In sfs bo nazaj. Moj mejl imate.


  7. Noname pravi:

    Mah saj gre tudi brez vas, nam vsaj ni treba tega kingkonga pa shadowmana gledat


  8. KiNgKoNg pravi:

    awwwww,


  9. KiNgKoNg pravi:

    :(


  10. Klemen pravi:

    lol.


  11. R pravi:

    Opica stfu ne bomo te več gledal :)


  12. Chili00 pravi:

    tud js sm da recem dnevno na tej strani modroval in modrosti razne nabiral in resnicno se pridruzujem zeljam da se en podstresje, spajza, soba al pa kevder najde…s kako optiko seveda pa da to zalaufa nazaj…pol pa Rock on :D

    @danesa…valda zdej ste lepi pa najbolsi pa najbol prjazni…BullS… eni bedniki morte bit tam, ce ste Server pr varnostniku pustil saj to pomen da vas je sram sploh v oci postenga cloveka pogledat…pha

    Every fall shall make us only stronger!


  13. božčki pravi:

    Sam, da enga f**** strežnika za en forum ne morte dobit tok časa ste pa tut malo bogi.


  14. Mitler pravi:

    Tisti kot ste taki k pravte da so bogi da nemorjo en serv dobt, se vidi da nimaste 3 ciste v cem se gre in da nit neveste kaj sploh serv je. Sploh pa izjave kot so te pa ne rabjo, ne pozabt da nikjer ne pise da sfs more bit, to je njihova cista dobra volja. Tko da ce bo, bo cool, cene pa nebomo umrli, sice sfs je najbolsa stran v slo za torrente/mule, to nima nobedn kaj za rect proti.


  15. božčki pravi:

    Saj majo reklame na strani in tudi donacije zbirajo, če je potrbno, tko da STFU o dobri volji!


  16. božčki pravi:

    Zdaj pa tako, jaz bi počasi rad videl, da pride SFS nazaj tko, da podvizajte vaše lene riti in končno zrihtite to gostovanje in nehajte capljati na mestu z repom med nogami in si misliti kako fucking pomembni ste in kao da bomo zdaj dolgoletni člani SFS z vami sočustvovali. Če ju3 SFS ne bo delal bom prišel k adminom in jim z lastno tipkovnico polamal ve prste.


  17. božki pravi:

    Sicer se pa lahko dogovorimo, da vam bom Jaz priskrbel gostovanjena na 100Mbit linij s 500GB velikim trdim diskom na super hitrem strežniku pri meni doma (LJ Center – z oktobrom 1Gbit, optika). V zameno zahtevam samo to, da bom postal admin. O čistki v moderatorskih krogih se bomo dogovorili naknadno in ja, čistka BO, ker nekateri administratoji, moderatatoji niso vredni mojega zaupanja in zaupanja ostalih člano SFS foruma.


  18. kavselj pravi:

    božček, ti si res malo ubog. Ampak sem se pa vsaj nasmejal ob tvojih komentarjih ;)


  19. abakus pravi:

    Ne razumem zakaj se iščejo, tako hitre linije. Realno se ne pretakajo ne vem kakšni podatki iz SFS strežnika (vsaj kolikor vem jaz), še najbolj obremenijo linijo slike. Roko na srce 768Kb uploada na strani strežnika je realno čez glavo, to pa vsak ADSL ponudnik premore. Prav tako mi je nerazumna kolobocija s statičnimi IP naslovi. Tudi na dinamični IP naslov se da postaviti strežnik, obstajajo namreč razni free servisi, ki omogočajo spremljanje dinamike IP naslova in avtomatično prilagodijo domenski naslov spremenjenemu IP naslovu (npr. Dyn DNS, itd.,.). Prav tako obstajajo free DNS strežniki, ki omogočajo uporabo Dyn DNS-a, npr. Zoneedit. Tole mi začenja vse skupaj mal smrdeti. Kot, da je nekaj v ozadju,…hm,…ali pa se motim.


  20. miki pravi:

    Počasi ga nehajte lomit in usposobite , da bo stran začela obratovati. Konec koncev smo uporabniki donirali (večkrat) za server.


  21. božčki pravi:

    Kavselj, jaz nisem božček. Sodeč po vzdevku si božček ti. Problem ni tako trivialen kot se ti zdi ampak je zelo kompleksen in večplasten. Mislim, da se na slovenski torrent sceni kuha zarota katerih glavna akterja sta SFS in partis.si. Vprašanje je kaj se v resnici dogaja ampak s “krajo domene” in “izgubo ponudnika gostovanja” oba akterja brcata v prazno in nategujejata svoje poštene, dolgoletne člane. Mislim, da je problem v tem, da so si s klošarsko-ciganskim beračenjem za donacije kratkoročno pridobili velike količine EUR (oz. prejšnjih ljubih SIT), dolgoročno pa nezaupanje uporabnikov, kar se jim sedaj maščuje in oba poskušata z neumnimi manipulatorskimi tehnikami vzpodbuditi sočutje pri uporabnikih, da bodo donirali toliko kot so v zlatih časih beračenja, racionalizirati stroške (priberačiti brezplačno gostovanje) ITD. Verjamem, da vam blantna kopel v izolskih solinah ne dane tolik kot ležerno poležavanje na Hawajih. LP


  22. božček pravi:

    Žal mi je fantje ampak nič več ne bo tega: http://youtube.com/watch?v=-CVOs7ZwS8U z doniranimi EURi.


  23. božčki pravi:

  24. spider3 pravi:

    Zajebu si. Napiše se Marhi ne Mahri.


  25. božčki pravi:

  26. Primzy pravi:

    Joj, ne vem kje je SFS pobral tolikooooo donacij?

    Sicer pa tudi tisto kar je, je nekje uporabil in noben ni bil prisiljen da podari denar. Tko da tiho bodi ze enkrat, ce ti SFS ni kul, pac ni treba meti niti malo prstov zraven in lahko jebes jeza.

    Takih kot si ti na forumu ne potrebujemo.

    P.s: O partisu nebi komentiral.


  27. bandit pravi:

    partis, SFS, blink za vsem tem se skrivajo isti obrazi samo VI tega NE VESTE.


  28. R pravi:

    Gipsy kings


  29. chili00 pravi:

    lahko to “zaroto” kdorkoli kakorkoli dokaze ali izpodbija??? kakorkoli!


  30. SFSfan pravi:

    Tisti, ki mešate Partis in SFS, res nimate pojma. Na Partisu je prišlo, kolikor je meni znano, do spora med dvema skupinama, kar je vodilo do razpada trackerja na dva dela (Blink pod vodstvom Marhija in Partis pod vodstvom vodje osebja na starem Partisu druID-a).
    O SFS pa je bilo itak vse že povedano.

    PS.: Upam, da boste čim prej nazaj, ker vas marsikdo že res močno pogreša.


  31. gay pravi:

    Ah kakšne imate!
    Na partisu je prišlo do spora med marhi in čivavo. Chivava je naredo design in registiro domeno partis.si na svoje ime, ostalo je naredo marhi. Pol sta se pa skregala in čivava noče več podalšat domene na marhievo ime. Zato je marhi naredo blink.si kar je v resnici naslednji partis. Tista sporočila o vdoro so larifari.

    SFS ma pa očitno čisto svoje probleme.


  32. KiNgKoNg pravi:

    Prišli smo na debato o partisu, ki nima niti najmanjše veze s SFSjem…

    božki, malo morgen da ti bo nekdo kar tako dal server in te postavil za admina.


  33. nekdo pravi:

    kaj je zdaj z SFS, še kar je vse tiho in nič ne dela…. bomo ga še sploh kdaj videli ali lahko začnemo iskati druge podobne forume


  34. spider3 pravi:

    * Topic is ‘ http://www.slo-filesharing.com ali http://89.212.89.7 do refresha ;>’


  35. Klemen pravi:

    Oh yes, we’re back :)
    chili00, nobene zarote ni bilo, vsaj pri nas ne, hehe.
    Hvala vsem, ki ste še ostali, za potrpežljivost in za besede podpore.


  36. pirat pravi:

    danes je SFS začel delati,kar je zelo lepo in dobro,imam pa drug problem,hotel sem zamenjati neveljaven email in sem ga tudi vendar se sedaj nemorem več nikakor prijaviti nič mi ne prime ali pa napaka na strani koda ???
    Prosim za pomoč !


  37. Klemen pravi:

    Sporoči svoj vzdevek, pa bomo uredili. Pa mail naslov, kamor naj ti pošljemo nove podatke.


  38. pirat pravi:

    vzdevek-pirat
    mail-roty07@gmail.com
    v naprej hvala


  39. Klemen pravi:

    Urejeno.


  40. Banderas pravi:

    Klemen, jaz se tudi ne morem prijaviti!

    vzdevek: banderas
    antonio.banderas@volja.net


  41. Klemen pravi:

    Uporabniški račun “banderas” je aktiven (in je bil aktiven). Kaj ti javi? Kaj pomeni “ne morem”?


  42. devilfox pravi:

    Dobrodošli nazaj! Spet imamo svoj dom! Kar pa se tiče Partisa, sem vesel, da se ukvarjajo sami s sabo in ne z drugimi kot je bila to njihova navada!


  43. momce pravi:

    Meni tud ne prime geslo!

    vzdevek:momce
    roman.faric@telemach.net


  44. Banderas pravi:

    Oprosti Klemen! Moral sem ponovno utipkati link in je stvar zalafala! Spletno sran sem imel aktivirano s samodejno registracijo!


  45. Aleš pravi:

    Tudi meni ne dela geslo, registriral sem se tudi kot nov user, pa še vedno ne dela.

    Stari podatki:
    User: drakeSLO
    email: ales.kirbis@gmail.com

    Novi podatki:
    User: drakeSLO1
    email: ales.kirbis@gmail.com


  46. Klemen pravi:

    Kaj ti javi?


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.