| Naroči se na RSS

Oko Kamnika – Kamen

28. July 2007 Poslano v Vse

V FKK letos znova organiziramo klubski natečaj Oko Kamnika. Prvo leto je bila tema splošna, lani smo se ukvarjali z obrtmi in industrijo [moje fotke], letos pa je tema natečaja Kamen.
Kamen? Zelo splošna tema, vsekakor, saj smo lahko fotkali arhitekturo, pokopališča, naravo in še marsikaj. Kamenje je navsezadnje povsod, ne? A važna je ideja, dobra ideja. Kot je nekdo že pojamral, se kmalu naveličaš, zato prav pride dobra družba, ko skakljaš z aparatom naokrog. Letos sem se tako kar precej angažiral in sem slikal skupaj s Tatjano, Jakcem in Dušanom, prav tako pa mi ne bi uspelo brez inspirativne Teje in Barbke.
Tako slike kamnov niso le slike kamnov, ampak so (vsaj nekatere) postale bolj življenjske. Praktično za vsako bi lahko napisal obširen “making of”, enako pa velja za postprodukcijo. Spodnja sličica se mi recimo zdi zelo dober primer, kaj se da narediti iz ene običajne fotke:
shrani.si

Ne gre za barvanje, le za igranje z nekaterimi drsniki v fotošopu (konkretneje: Levels, Shadow in Highlight, pa Hue in Saturation ter Brightness in Contrast, včasih pa še Channel Mixer). Nasploh sem ugotovil, da je drsnik Highlight, ki ga sicer nikoli ne uporabljam, izredno zanimiv pri kamnitih površinah.
Kogar zanima, si lahko pogleda moj letošnji prispevek za natečaj. Lani je moja fotka osvojila diplomo (in jaz nekaj FZS točk, hehe), za letos pa nimam tako visokoletečih ciljev. Imamo hudo konkurenco z novimi članicami, zato bom vesel, če bo kakšna sprejeta v ožji izbor. Na razstavo, ki bo v drugi polovici avgusta v rovu pod Malim gradom, pa vas še povabim!
In še pomembno vprašanje: Vam je katera izmed letošnjih fotk všeč?

P.S. V času, ko bom na morju, bo vključeno moderiranje komentarjev. Hvala za potrpežljivost.

3 Responses to “Oko Kamnika – Kamen”

  1. Teja pravi:

    :) men so letošnje slikce bolj bolj bolj všeč kot pa lanske! Bravo Klemen!


  2. Klemen pravi:

    Oh, hvala :blush:
    Ponavadi je itak tako, da so meni všeč ene, žirantom pa čisto druge (ne-moje, hehe). Zato sem letos dodal tudi dve črno beli, če bo spet kak starejši gospod med “odločevalci”.


  3. Klemen pravi:

    Moderiranje spet izklopljeno, nekateri očitno ne dojamejo :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.