| Naroči se na RSS

Blogres – fotke

10. June 2007 Poslano v Vse

S Karmen sva se dobila ob pol osmih in se z Veronique odpeljala proti Ljubljani. Parkirala sva v neposredni bližini CD, šla po food n’ drink v Mečkator, nato pa začela z misijo iskanja vhoda. Nekje na štengah pred Parmo se nama je pridružil Marko, nato pa smo skupaj končno prišli v Ivanovo hišo (pri četrtem vhodu so nas celo spustili noter).
Po prijavi so nas opremili s torbami (vsebine še nisem pregledal, sem pa notri našel Cockto), zato sem že kaj kmalu izgledal kot šerpa. Poln ruzak, velika foto torba, zelena LPP zadeva, še en fruc in hura, gremo!
V preddverju je sledilo srečavanje in spoznavanje. Najprej je mimo prišel DrMagnum, nato še Kašpar (Rok, daj popravi no sličice na blogu, hoče geslo, če jih poklikam), tudi Tomaž se je oglasil, pa moja fotografska muza, Miss BeeBee. Počasi so začeli kapljati še ostali staroselci, recimo profesor Franc, D&B in Roni. Spoznal sem tudi Robija, ki se je izkazal za res prijaznega in zabavnega tipa in definitivno nekoga, ki se ga res splača poznati “in person”.
Potem pa se je začelo. Uvodni speech je imel Žiga Turk (tu se strinjam z Robijem, njegov blog je preko najdi.si res zoprno iskati, vse drugo prej ven pade:), potem pa so sledili ostali predavatelji. Od “tujcev” (definicija tujca je tu zelo ohlapna, saj je eden izmed njih Štajerc, drugi pa Srb, torej sta precej domača) se mi je najbolj dopadel stric Michael, ki je bil po predavanju deležen nekaterih strašno prebrisanih vprašanj. Nato so se vrstile pavze in predavanja, vmes sem srečal še Andrejo, Mateja, pridružil se nam je Borut, s katerim sva spregovorila nekaj besed; spoznal sem Mitja, pridnega komentatorja Jana (z Nikonom:), pa še nekoga zelo zanimivega, Tomaža, kasneje pa še Miha in Tadeja. Vmes smo šli tudi na kosilo v Foculusa in bilo je dobro. S poleni.
Proti koncu je bilo še eno zelo zanimivo predavanje, kjer je Dejvi govoril o pravniških vprašanjih pri vnosih in komentarjih, pri linkanju in embedanju (ali korektno rečeno: Danes je lepo sončno vreme. Pa naj razume, kdor hoče.)
Delavnica o grafičnem oblikovanju in predelovanju spletne strani na koncu je bila nesmiselna, nepripravljena, rahlo zmedena… Kdor je bil tam, se bo najbrž strinjal, zdi pa se mi, da je najbolje predstavitev komentirala Sunshine, ki pravi, da je bilo brez veze za tiste, ki že nekaj vedo, in preveč vsega za tiste, ki ne vedo nič. Well put.
Piškotov je bilo premalo, pijače dovolj, s klimo pa so morda rahlo pretiravali. Vsaj v tretji vrsti je kar precej pihalo.
In to je nekako to. Spet je napočil čas, da me je po francosko zapeljala Hirkani, jaz pa sem ji z vso mojo prtljago kar pošteno napolnil prtljažnik. Že od jutra sem govoril, da bom s sabo vzel en Canonov tiskalnik, naključje pa je hotelo, da se je to dejansko zgodilo. Sicer nisem dobil tistega, ki sem ga imel v mislih, a tudi Pixma ip4300 je prav prikupna zverinica. In lepe fotke dela! Najbrž bo lepo pasala k večjemu bratcu ip5200, ki jo je čakal doma. Aja, zakaj srečno naključje? Die hard Canon fana vprašati, kakšno je Canonovo reklamno geslo? Hah! To, da taisti die hard fan vedno, ko gre na faks, hodi mimo velikega YOU CAN napisa na Miklošičevi, pa tudi malce pomaga :)
Lea bi verjetno hotela, da zdaj napišem nekaj lepega o Canonu, a sem ji v mailu namignil, da mi morajo podariti še kakšen pictbridge fotoaparat, da bom res podrobno preskusil zadevo (2nd hint: začne se s 5, konča se z D). Seriously: lepa nagrada, sem vesel. Canon rox! (prodal sem se)
Še enkrat HVALA Karmen za prevažanje in prenašanje, bilo je lepo. In tudi za vse ostale: Lepo vas je bilo (spet) videti. Pa še kdaj, ne?

Avtorji spodnjih fotk smo Karmen (1), Marko (1) in Klemen (ostalih nekaj)

Fotografije (Photos)

Se najdete? :)

Aaah, tako se pa že dolgo nisem nalinkal!

26 Responses to “Blogres – fotke”

  1. Peter pravi:

    Neeee, me ni bilo, sem pa na fotkah prepoznal tebe in Markota se mi zdi…

    lp


  2. Dajana pravi:

    Ja. Grozna sem. :(


  3. Tadej pravi:

    Klemen, nekatere slike ne bom dovolil objavit. Boš dobil začasno odredbo o umaknitvi s strežnika, če pa ne boš umaknil, bo umaknil tvoj ISP. Hecam se, bi pa rad fotografijo blogres082, če se da v originalni velikosti. Lahko urediš?


  4. BeeBee pravi:

    Hehe, luštne fotke. Zdej pa hop naprintat, kar je mojega, v kuverto in poštarju, da mi prinese. :)


  5. Klemen pravi:

    Tadej, pusti mi mail, pa dobiš, vseh 6,6 MB.
    Pa zakaj bi umaknil moj ISP, nima nič veze pri mojem hostingu AFAIK.
    BeeBee, v zameno za sladoled ti osebno dostavim ^^.


  6. Miha pravi:

    Jao, pa sem mislil, da sem se jaz razpisal :D Definitvno linkov za cel teden LOL


  7. Tomaz pravi:

    Hude fotke! Thx!


  8. Kašpar pravi:

    Evo, sem popravil slike.

    Eno tehnično vprašanje: Pred dnevi sem kupil 2gb kartico za ixusa. Med slikanjem dela vse normalno, zdajle pa pretakam podatke na računalnik in pride do enega problema: slike se normalno pretočijo, videov pa noče presneti (samo nekatere presname). S temi težavami sem se soočal že v petek, ampak je bilo itak dovolj prostra na kartici, da mi ni bilo treba brisat.

    Je problem neustrezen kabel za tako velike podatke? (100-200 mb en video)

    Aja, pa čestitke za Canona!

    JUKEN!


  9. Klemen pravi:

    Hm, si morda že poskusil s card readerjem? Jaz prenašam le še tako in dela bp. Če ga nimaš, pa so take zadeve že zelo poceni.

    Miha, nekateri so se še bolj razpisali, recimo že Tomaž je čisto noter padel :) Pa gotovo je še kdo… Ampak v linkanju pa zmagam pomoje, hehe. (in kakšno avtorizacijsko kodo sem zdajle dobil… 3456, hehe)


  10. Jan pravi:

    no ja, js sm tud velik nalinkal :P drgač pa moja je sam ena fotka :P pa še to je moj dragi nikonček gor :P


  11. drejcek pravi:

    razočarana….glede na to, da se mi je cel dan zdelo, da me zasleduješ s tistim fotoaparatom je na koncu samo ena slika… ah, moje prizadeto srce :P


  12. BeeBee pravi:

    Ojej, a še sladoled hočeš? Današnja mladina pa res samo še na biznis misli!


  13. Klemen pravi:

    Nastalo je 450 fotk in nekje je bilo treba potegniti mejo, drugače ne gre. Andreja, tebe imam pa for my own viewing pleasure potem, hihi.
    Bee, lešnik ali čokolado!


  14. drmagnum pravi:

    Odlično! Zelo sem vesel, da ti je uspelo posneti utrip tega blogerskega dogodka. Hvala še enkrat za druženje. Še se bom vračal na tvojo stran. Meni še veliko manjka, da bi te lahko ocenjeval vendar zame odlično.l.p.


  15. Lance pravi:

    Jej, lepo, se najdem na kar parih slikah, edino škoda da me nisi omenil, ampak jeba*i ga. Enivej, zakaj sploh nismo nesli drvi pol?

    Biti z Markom na sliki … neprecenljivo:
    https://www.brumec.org/galerija/Dogodki/2007-06-09-Blogres/blogres086.jpg


  16. Klemen pravi:

    Hmm, ti pa se mi nisi predstavil? Potem pa ne vem, koga naj linkam :)
    drmagnum: Hvala in srečno pri nadaljnjem pisanju tudi tebi.


  17. Marko pravi:

    ^^


  18. Lance pravi:

    Am, ja no … malo sem bil zmeden, nisem hotel preveč siliti, zdaj sem pa izpadel bedak. Drugače pa LanceVance.


  19. Klemen pravi:

    Izpadel si kot true geek, hihi. Oh noes, the real outside world!
    Drugič pa le pogumno, ponavadi ne grizemo.


  20. Tadej pravi:

    Klemen, mail za fotke: info@tadej.info (čeprav izpostavljam mail še večim SPAM botom).

    Kdaj bomo ponovili Blogres?


  21. Klemen pravi:

    Jan: 051 in 078, ha :)
    Tadej, fotka je verjetno že prispela, tistega moža v ozadju ti celo nisem rezal :)
    Kdaj bomo ponovili? Za Blogres ne vem, kak blogmeet pa bi lahko.. Če je interes.


  22. Robi pravi:

    @Klemen: sicer ne vem, s čim sem se ti tako prikupil, nimam pa nič proti. Imaš pa, ko te naslednjič vidim, kokto v dobrem. ;)

    Zanimivost: a ste vedeli, da je pito, ki mi jo je prinesla Karmen, (po)dokončala prav Lea? :)


  23. Klemen pravi:

    Tisto pito bi lahko brez problema pokončal vsak, le 3 minute bi ga moral pustiti samega z njo :) Res dobra!


  24. Zvone pravi:

    Odlične slike. Všeč so mi neobičajni zorni koti… pogrešam edino podnapise, kdo je na kateri sliki. Daj, potrudi se še s tem…


  25. Klemen pravi:

    Podnapise na 121 fotk? Hah :) + seveda to, da vseh, ki so gor, niti ne poznam…
    Mogoče bi se Mateju ljubilo, on je že predelal par fotk na svoji strani :)


  26. Hirkani pravi:

    Recept za pito je na mojem blogu :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.