| Naroči se na RSS

Kolikokrat prebrano?

23. April 2007 Poslano v Vse

Ker vemo, da vsaka statistika rezultate prikazuje nekoliko drugače, po novem spremljam, kolikokrat so prebrani moji vnosi. Kaj pomeni prebran vnos?
To je recimo trenutek, ko nekdo najde pot na mojo stran preko iskalnika ter si pogleda specifično sporočilo. Ali takrat, ko me kdo (začuda) polinka in potem kdo prebere tisti vnos. Sem ne spadajo ogledi prve strani (Index).
Včasih je bilo teh "prebranih" sporočil več, ker sem praktično vedno uporabljal "more" tag, a kasneje sem to opustil (res je, kdaj ga še uporabim, če je primerno). Zato sem precej presenečen, ker opažam, da vedno več ljudi dejansko pogleda kak specifičen post. Gotovo k temu pripomore primeren pagerank, ki zadetke do moje strani uvršča precej visoko (zadnjič sem recimo pisal o novih kavbojkah, zato je sploh zabavno, da sem na prvi strani Googlovih zadetkov, pa čeprav imam le ene:)
No, treba je tudi vedeti, da "prebrano" sporočilo ni nujno prebrano, ker pogosto si obiskovalci pogledajo le fotke (believe it or not, ampak skoraj polovica zadetkov z Googla pride preko image searcha). A kljub temu priznam, da se mi zdi fajn, ko sem danes opazil, da je številka v rubriki "Total viewed posts" presegla pol milijona. Petsto tisoč. Woohoo!
Kdo bi si kaj takega mislil pred leti, hm? Morda pa je čas, da se prodam, na stran namečem sex ads, zaslužim milijone, si kupim nov fotoaparat in grem na Šrilanko? No, morda še ne takoj, verjetno bo treba nekaj časa še živeti z mojim starim aparatom, sanjati o izletih na Dolenjsko in upati, da ima medijski sponzor kaj koristi od mene.

8 Responses to “Kolikokrat prebrano?”

  1. Medeya pravi:

    Ej. Pol miljona ogledov? To je zato, ker jaz vedno ko berem tvoj blog kliknem na eno od povezav in me vrže vn. Potem postopek ponavljam 100x.
    Vidim, da si si spremenil nekaj malenkosti na blogu.


  2. Klemen pravi:

    Saj imaš firefox, povezave se odpira s srednjim gumbom.
    Spreminjal nisem ničesar. Razen… Malce sem se igral z ozadjem magične številke :)


  3. Medeya pravi:

    Klemen, tisto je bil hec!:)
    Aja, a si se ti mogoče danes peljal kaj z modrim twingotom naokrog? Se mi je zdelo, da sem te vidla ko sem se iz Kamniške peljala.


  4. Klemen pravi:

    Niti ne, danes sem bil v velikem zelenem Nissanu :) Je pa res, da sem šel mimo vas. Mimogrede: malce mommy namigni, da se bodo tulipani razcveteli :)


  5. Spartak pravi:

    Čestitke glede obiskov! Sicer pa imaš glede na arhive že kar pestro zgodovino, tako da številka nekako ni pretirano presenetljiva :)

    Drugače pa tvoj blog kar redno prebiram, le komentiram ne sploh :P


  6. Klemen pravi:

    Spartak, res je, preko 700 objav se je že nabralo v tem času. No, saj zdaj si verjetno videl, da ni prehudo, če dopišeš kako vrstico, pa tudi če le bereš, ni prav nič narobe :)
    Hvala.


  7. Medeya pravi:

    Oprosti za zamuden odgovor. Bom omenila ja… Ravnokar sta jo dva prijatelja peljala na kosilo mene pa ne. grr. no saj vseeno, važno da so počitnice:)


  8. Klemen pravi:

    Čakam, da me povabiš na sladoled :P Or is it the other way around?


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.