| Naroči se na RSS

Fotografski tečaj

30. March 2007 Poslano v Vse

Foto klub Kamnik v sodelovanju s Študentskim klubom Kamnik vsako leto organizira fotografski tečaj digitalne in analogne fotografije. Času primerno je poudarek na digitalnih fotoaparatih, krajši del pa bo posvečen tudi razvijanju fotografij v temnici.
Predavanja imamo člani FKK, teme pa si ponavadi razdelimo glede na področja, ki jih kar najbolje obvladamo. Mene je doletelo predstavljanje manual funkcij na digitalcih s poudarkom na Canonovih kompaktih (ne zato, ker je Canon najbolj fajn, ampak zato, ker ima največ tečajnikov Canon in je Canon najbolj fajn).
Podrobneje smo spoznali zaslonko, čas, ugotavljali, za kaj je uporaben visok ISO, pa kdaj in kako uporabiti fleš… Nato so tečajniki pridobljeno znanje (kako nastaviti custom white balance, kako fleš, kako zapreti zaslonko) uporabili pri fotografiranju v studiu, kjer so se po začetni tremi kmalu kar precej zabavali.
Če bi si kdo rad pogledal PowerPoint prezentacijo, ki sem jo uporabljal pri predavanju, si jo lahko presname. Če sem se kje zmotil (kar je seveda vedno mogoče), povejte, pa bom popravil.
Fotke s tečaja pa lahko vidite v klubski galeriji.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.