| Naroči se na RSS

Kako smo šli fotografirat Barje

20. February 2007 Poslano v Vse

FZS za sredino marca razpisuje natečaj "Ljubljansko barje", zato smo se pogumni fotografi v FK Kamnik odločili, da v soboto vstanemo že zgodaj in gremo slikat. Ojej :)
Okoli pol štirih sem počasi začel potapljati glavo v umivalnik, da bi kasneje kaj videl skozi okular. Nato sem si pripravil 3 sendviče; dva sem vzel s seboj, prav fine, za spremembo brez salame. Petnajst čez 4 sem bil že zunaj in sem se peš odpravil proti Dušanu, nato pa sva se skupaj zapeljala do Kamnika. Po poti se nas je nabralo šest in bili smo neverjetno točni. Izkazalo se je, da celo preveč, saj smo bili na onem koncu Ljubljane skoraj dobro uro prezgodaj. Pa nič zato, prosti čas smo izkoristili za to, da smo se parkrat slikali, spoznavali ozvezdja in se imeli fino. Zapeljali smo se do jezera Jezero (hihi), kjer so se ostali lotili fotografiranja prebujanja narave, jutranjih meglic in drobnih pljuskov.
Jaz sem že na začetku sklenil, da je to predvsem izlet, zato sem se zadeve lotil precej bolj dokumentarno. Slikal sem predvsem rahlo zaspane udeležence in ostale zanimivejše stvari. Prvič sem se celodnevnega fotkanja lotil le z enim fiksnim objektivom, in sicer 50 mm F/1.8, ki je precej "portretni" objektiv, ampak če veš, koliko in kaj se vidi skozi pri 1.6 cropu, se da delati tudi "krajino".
Ko smo zabeležili vse, kar je bilo tisti dan zanimivega, smo šli v center na malico, na sendviče. Od Ane sem dobil balon in maškare so mi zavidale, ampak meni je preprosto bolj pasal. No, dovolj besed, poglejte si raje fotke v klubski galeriji. Mi je katera uspela? :)

2 Responses to “Kako smo šli fotografirat Barje”

  1. Manca pravi:

    Tista, ki je zame, je itak najlepša in je najlepše uspela… ;)


  2. Klemen pravi:

    Tista zate je vedno izven konkurence :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.