| Naroči se na RSS

Kako smo postavljali fotografsko razstavo

16. February 2007 Poslano v Vse

En teden je že minil, odkar smo postavljali razstavo v Kamniku. V tem času ni še noben okvir samoiniciativno padel po tleh, kar pomeni, da je varno, da na ogled povabim še koga. I want you! :)
V petek od treh smo se dobili z Ano, Alešem in Rudijem, da bi postavili razstavo. Za razliko od Ljubljane tu nismo imeli okvirjev, smo imeli pa zato 10 dodatnih fotografij. Brez okvirjev, pravite? No, skorajda. Imeli smo lesene podloge, ustrezno velike šipe, selotejp, vrvice, palice in A je to theme song za spodbudo.
Najprej je bilo potrebno izbrati ustrezne fotografije, ki tematsko/barvno/nekako spadajo skupaj, saj smo dali na eno podlogo dve (45×30 cm) fotografiji. Sledi lepljenje na paspartuje (šeleshamer), potem pa fun part: kako narediti okvirje, da bodo držali fotke in da bodo obstali na steni? Hm.
Na zadnjo stran lesenih podlog smo najprej nalepili ustrezno dolgo palico, ki je imela na vsaki strani utor za vrvico. Nato smo skupaj zložili podlogo, šeleshamer s fotkami in šipo, okrog napeljali vrvico (najprej po eni strani), jo zadaj vpeli v utor, prenesli na drugo stran (tudi zadaj) in tam še enkrat okrog vseh treh plasti (če zna kdo materializirati okvir iz mojih navodil, verjetno lahko hitro dobi diplomo). Ker sem slutil, da bo to težko razložiti, sem raje naredil eno fotko :)
Celoten postopek ni tako bliskovit kot moj opis, zato smo delali do osmih zvečer, pa še nismo končali (vmes smo sicer šli še na palačinke, kasneje pa sem nam je pridružil tudi Bojan), zato smo se spet dobili naslednji dan ob devetih (točen je bil le eden, ostali so se mi pridružili 20 minut kasneje) in čez dobri dve uri je bila razstava postavljena, ozadja poravnana in mi pofotkani.

Takole me Ana ponavadi spodbuja (Foto: samosprožilec)
shrani.si

Ta razstava mi je morda še najbolj všeč od vseh, ki smo jih organizirali do letos. Veliko raznolikih fotk, nekakšen best of; pravzaprav precej obširna zadeva, če vemo, da so v ožji izbor prišle le fotografije, ki so bile posnete v zadnjem letu. Če še niste ugotovili, si fotografije lahko ogledate na Občini Kamnik, uradne ure imajo v ponedeljek (do treh), v sredo (do petih) in v petek (do dveh), če pa vratarju namignete, da ste prišli le pogledat fotke, vas bo spustil noter tudi v kakem drugem terminu. Do kdaj? Hm, po mojih informacijah vsaj dva meseca, ampak to ni 100 %, zato priporočam preverjeno opcijo – ob prvi priliki :)
Upam, da si bo kdo vzel nekaj časa in šel pogledat, mislim, da se splača, pa tudi ves feedback do sedaj je bil zelo pozitiven. Vabljeni. Še več fotk s postavljanja v Kamniku in v Ljubljani.

3 Responses to “Kako smo postavljali fotografsko razstavo”

  1. Ines pravi:

    Pridem!


  2. Tatjana pravi:

    Resnično priporočam… še enkat hvala vodiču…


  3. tomazl pravi:

    Evo krasno. Če že nisem zraven, lahko vsaj fotke pogledam… :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.