| Naroči se na RSS

Unknown plugin (application/x-mplayer2) v Firefoxu v Visti

9. February 2007 Poslano v Vse

Že od vsega začetka me je mučilo to, da Windows Media Player ne deluje v Firefoxu, saj vedno javlja, da mu manjka plugin. Nadaljnje klikanje predlaga, da si uporabnik namesti WMP10, kar je seveda precej butast predlog, če uporabljaš WMP11 in če zadeva sploh ne deluje tudi v primeru, da to storiš. Problem je v tem, da manjkajo tri dll datoteke, ki jih je treba prekopirati na ustrezna mesta na disku.
npdsplay.dll
npwmsdrm.dll
npdrmv2.dll
Datoteke downloadate in jih kopirate na dve mesti na vašem disku. Če imate standardno inštalacijo s privzetimi mapami, potem dllji sodijo v mapo C:/Program Files/Windows Media Player in pa v Firefoxovo mapo plugins, ki je ponavadi na C:/Program Files/Mozilla Firefox/plugins.

Ko datoteke kopirate na ustrezna mesta na disku, le znova zaženete Firefox in na kakšni zanimivi strani z videoposnetki pogledate, ali zadeva deluje pravilno. Troubleshooting.

11 Responses to “Unknown plugin (application/x-mplayer2) v Firefoxu v Visti”

  1. barkly pravi:

    Mene pa zanima nekaj na to temo. Probal sem to kar si napisal pa se mi na straneh še zmeraj odpira okenček ‘npdsplay’ ki pravi can not create DirectShow Player. Če pa hočem v windowsih pognati player pa mi pravi An internal application error has occured. Probal sem ponovno naložiti wmp z windows CD-ja pa je enako, prav tako sem downloadal WMP10 in je enaka zgodba. Any ideas?


  2. Klemen pravi:

    Poskusi pognati sistem v safe mode, nato odinštaliraj windows media player, nato inštaliraj zadnjo verzijo DirectX, ponovno zaženi (normal mode) in namesti zadnji WMP.


  3. Igor pravi:

    Hvala Klemen, deluje


  4. Igor pravi:

    pa Kopitar je tud pravi golgeter:-))))))))))


  5. Klemen pravi:

    Uf, drugi gol proti Nashvillu je bil fenomenalen; kako je obrnil vratarja, hihi.


  6. Peter pravi:

    Hmm, meni dela pa normalno (sem pogledal en posnetek, čeprav nisem ravno fan hokeja)… Zanimivo, čudna so pota računalniška…


  7. weee pravi:

    You need to insert two files into your FireFox “plugins” folder. They are: npdsplay.dll and npwmsdrm.dll. You can Google them and download them if you can’t find them on your computer.

    Simply copy them into the FireFox plugins folder and you can play those video files. It’s a two minute fix and you’ll be up and running.


  8. Klemen pravi:

    ^^
    what she said.


  9. matic pravi:

    Deluje. Po tvoji zaslugi.

    klemen ti si car

    hvala!!!!!!!!!!!


  10. karmen pravi:

    oi ej mene pa sam neki zanima jst sm use to nardila da bi lahka gledala bigbrother pa mi se kr noce a mi lahka pomagas???karmen:D


  11. Klemen pravi:

    Če narediš vse to, dela. Ponovi postopek, na koncu ne pozabi ponovno zagnati brskalnika.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.