| Naroči se na RSS

Fotografsko obarvano popoldne

7. February 2007 Poslano v Vse

Popoldne sva se z Alešem odpravila v Ljubljano na podiranje naše klubske razstave v prostorih Urada RS za intelektualno lastnino, ki so nam ga prijazno prepustili v uporabo člani FK Ljubljana. Parkirnino sva plačala za eno uro, vednar sva bila ekspresna in tako sva potrebovala le dobre pol ure (za primerjavo: postavljanje nam je vzelo dobre 3 ure časa, pa smo bili štirje). Nato sva se premaknila do železniške postaje in si tam privoščila kebab. Kot mednarodna strokovnjaka sva sklenila, da je bistveno podobnejši tujim, recimo temu "krakovskim" kebabom, kot pa domačemu, kamniškemu. In da potrebuje še malo omakce :)
Naslednja postaja je bil Cankarjev dom, kjer so trenutno razstavljene fotografije iz Emzinovega izbora za fotografijo leta (Skoraj pozabil: med korakanjem po Miklošičevi so naju ustavili novinarji RTV SLO in sva dala vsak en mini intervju, haha. Nimam pojma, kdaj bova na sporedu). Mislim, da so si žiranti privoščili eno veliko neumnost, saj niso izbrali zmagovalca. Baje zato, ker ni nobena serija dovolj dobra, da si zasluži (sicer lepo denarno) nagrado. Brez veze. Pravzaprav so bile le 3 serije, ki so se mi dopadle. Ena je bila zmagovalka v kategoriji reportažne fotografije Manca Juvan, ki je zmagala tudi lani, med ostalimi "ožjimi kandidati" pa sta super seriji poslala eden izmed meni najljubših fotografov Borut, ki je predstavil svojo serijo Strojanovih, in pa nek tip, katerega imena si nisem zapomnil, je pa naredil serijo "widescreen" (Hasselblad?) črnobelih fotografij iz Kube. Lepe fotke!
Potem sva se zapeljala še do Comshopa v BTC, kjer hitro, poceni in predvsem kvalitetno razvijejo fotografije, tam pobrala 10 komadov formata 45×30 cm (za 22,5 €) in odpujsala domov. V petek namreč postavljamo razstavo na Občini Kamnik in tja sta bili po dodatni selekciji izbrani še dve moji fotografiji, tako da bo zdaj razstavljenih pravzaprav vseh 5, ki sem jih poslal na natečaj. Fino, ne? Uradno vabilo na ogled še sledi.

In ravnokar sem ugotovil, da so v zadnjem Kamniškem občanu (lokalni cajteng) objavljene štiri moje fotke. Očitno Kamnik prenavlja svojo turistično podobo in za to so rabili dobre fotke, pa smo pri klubu z veseljem priskočili na pomoč. Pa še kdaj.

One Response to “Fotografsko obarvano popoldne”

  1. Tatjana pravi:

    V pričakovanju… :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.