| Naroči se na RSS

Spremenjena GetPR.si in Google (Images)

26. January 2007 Poslano v Vse

GetPR ponuja možnosti dodajanja pagerank indikatorja na vašo spletno stran. Storitev zadnjih par mesecev ni pravilno delovala, prste vmes pri onemogočanju pa je imel veliki stric Google. No, zdaj pa so pri GetPR prenovili backend in zadevščina spet deluje. Brezplačno. Vsekakor pohvale vredna storitev, ki ponuja mnogo različnih izgledov, torej jo lahko namestite na praktično katero koli stran.
Rahlo negativno pa me je presenetil Google Image Search, ki je spletne zadetke obogatil z Ajaxom. Prej si za vsako sliko takoj videl, na kateri strani je objavljena in kako velika je, sedaj pa je za to potrebno z mišjo zapeljati čez posamezne sličice. Neugodno. A rešitev je že znana – onemogočite javascript posebej za Image Search. Lahko si ogledate navodila, opozorim pa naj na to, da morate tisti, ki uporabljate slovenski Google, končnico .com spremeniti v .si
Upam, da so navodila jasna, če pa kdo rabi prevod, naj namigne (ter doda, za kateri brskalnik).

Jutri se na Pop TV začne najboljša serija, ne zamudite!

2 Responses to “Spremenjena GetPR.si in Google (Images)”

  1. Tomi pravi:

    Kako škoda, da veliko slovenskih gledalcev gleda leto staro zadevo in še to 4:3. Hvala bogu za HDTV.


  2. Klemen pravi:

    Serija je iz 2005, res je. Po mojih informacijah so morali odkupiti par serij v paketu, pa še to le potem, ko se je prvi vseh iztekla vsaj prva sezona. PB naj bi tako predvajali že lani (oktobra?), vendar je bil baje na voljo (pre)pozen termin. Zdaj jo bodo vrteli ob 21.50, kar je takisto neprimeren termin. V ZDA je to prime-time zadeva, ki je na sporedu ob osmih ali devetih zvečer. Očitno jim tam ni treba vrteti šestnajste ponovitve Sam doma 3.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.