| Naroči se na RSS

Statistične zmede naših števcev

25. January 2007 Poslano v Vse

Od vseh statističnih merilcev obiska spletnih strani najbolj zaupam AWStats, kjer točno vem, kaj katera številka pomeni in kako deluje štetje klikov, obiskov in še česa. Vendar na brumec.org nimam možnosti uporabe awstats, ker… :) Nisem bil dovolj priden :)
Ga pa uporabljam na praktično vseh ostalih straneh, kjer imam kaj prstov zraven pri izdelavi. A to ni point tegale vnosa, hm… Želel sem namreč malce pojamrati nad Webstats4U, ki je z mano že od vsega začetka (takrat še kot Nedstat Basic). Ws4U ima dokaj čuden način štetja, ki pa se očitno dokaj obnese in daje precej relevantne rezultate. Kdaj se zgodi, da ne dela (glej 20. januar, heh), kdaj pa kar naenkrat fašem 300 obiskov (še malo za nazaj, ko obdelajo statistiko, očitno). Za primerjavo imam GA, ki recimo za isti 20. januar namiguje na 980 ogledov strani. Bežno se zavedam, da je GA lahko precej zmogljivo orodje (sploh, če ga v roke prime Mojster Ruph), ampak meni se je rahlo zameril že od začetka, ko mi je običajno naštel dva do tri obiskovalce na dan, kar pa preverjeno ni bilo čisto res.
Zato me (spet?) zanima, kaj uporabljate za štetje klikov? Kakšne server-side zadeve ali brezplačne števce? Ali pa vas to sploh ne gane?

3 Responses to “Statistične zmede naših števcev”

  1. Marko pravi:

    Spomni me na MSNju in dobiš AWStats pronto.


  2. Hirkani pravi:

    Najraje StatCounter. Seveda pa tudi ta odstopa v primerjavi z ostalimi števci, s podobnimi nastavitvami. Webstats4U pa pogosto zamuja, tudi po par ur.


  3. had pravi:

    http://www.my-code.org/ na http://had.si/stats/ deluje odlicno.. skoraj identicne stevilke kot GA, oz. Mint :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.