| Naroči se na RSS

In other news…

24. January 2007 Poslano v Vse

Spet sem bil nekaj dni neaktiven. Ker… Kaj pa vem, vsega po malo, se mi zdi. Predvsem sem se posvetil izdelavi spletne strani za fotoklub, ki bo dobila popoln facelift, posodobljen content in predvsem povišano stopnjo uporabnosti (saj se tako prevaja usability, ne?). Povedano na kratko: FK Kamnik bo imel najlepšo spletno stran v Sloveniji v konkurenci ostalih klubov, društev in kar je še tega (saj ne, da je konkurenca huda, a vseeno se dobro sliši). Kaj več o tem prihodnji teden, ko bo delo predvidoma končano.
In ne, ni me zamedel sneg, čeprav zunaj v trenutku, ko tole tipkam, dejansko sneži in je možno videti okoli 0,0002 mm beline. Takole na približno, centimeter gor ali dol. Mi je to všeč? V bistvu ne, ker snežiti mora novembra in decembra, ne pa prvič šele konec januarja, pa še to le za vzorec in zato, da so potem luže na vlaku, ker si nekateri pač ne znajo očistiti čevljev. Pa ravno sedaj, ko sem mislil začeti s kolesarjenjem, damn you all and such.
No, so pa danes objavili kandidate za oskarje, vendar me je seznam kandidatov za najboljši film ujel rahlo nepripravljenega, saj poznam le Babel, ki pa mi ni bil najbolj všeč. Že zdaj pa vem, da bom navijal za Blood Diamond, ki je dobil nominaciji za naj (stranskega -) igralca. Več o tem, ko se seznanim še z ostalimi kandidati; edino pošteno. Little Miss Sunshine zveni zanimivo, pa tudi Clit Eastwood ima načeloma dobre zadeve. We’ll see.

Izdelovanje strani (in priprava na seminar na faksu) me je toliko zaposlilo, da sem rahlo padel ven iz daily loopa, predvsem na blogerskem področju, saj ne vem, ali se dogaja kaj pomembnega. Malce me rešuje Bloglines s standardnimi feedi, a na blogih, na katere sem naročen, tudi ni bilo nič pametnega že lep čas. Edino Michael me še spravi v smeh s kako dvojno negacijo, sicer pa vlada suša. Dobro, vsi vemo, da se prodaja si.blogs, pa se še nisem čisto odločil pri sebi, ali je to dobra ideja. Takole iz prve mi niti ni preveč všeč, ker David dela dobro. Cena bo verjetno visoka, ker je stran backlinkana na ogromno blogih, a vsaj zase vem, da ob prvem znaku komercializacije link izpade. Škoda, ker okoliščine niso bile natančneje pojasnjene. Je bila cena hostinga previsoka? To bi se zlahka uredilo. Je bilo toliko vsakodnevnega bugfixanja? Hm, dvomim. Navsezadnje je z dobrimi CMSji tako, da ko se enkrat ornk naredi zadeva, deluje en lep čas. Poglejte shrani.si, recimo. Plain and simple, pa šiba. Vsem je jasno, čemu je stran namenjena in kako deluje. Ni to super? Takisto si.blogs, kjer bi bilo pač potrebno uvesti registracijo za submitanje blogov, potem pa bi lahko vsak preko svojega mini panela posodabljal zadeve, če bi prihajalo do sprememb. Stran bi se razvijala sama od sebe. A to so nebuloze, zdaj je, kar je, upamo le lahko, da bo kupec resen in sposoben.
Je potrebno še kaj dodati? Verjetno ne, kajti teden je bil precej nepretresljiv. Bomo videli, kaj prinese čas.
[in tako je bil spisan še en dolgočasen prispevek k vsesplošnemu januarskemu mrtvilu]
Še malo manjka, pa bom spet začel pisati o statistiki obiskov, lol.

3 Responses to “In other news…”

  1. Lea pravi:

    Ga si pozabil:-) DANES!


  2. Marko pravi:

    Kmalu za tem pa nam boš še povedal, kaj si jedel za zajtrk.

    Lol, moja auth. koda je 4->666


  3. Klemen pravi:

    Morsko pico. *burp*


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.