| Naroči se na RSS

Vse tehnične tegobe preteklih dni

5. January 2007 Poslano v Vse

Pred novim letom stran dan ali dva ni delovala, kar sem kasneje ponosno obrazložil s selitvijo na Gentoo. Kmalu pa so se začeli zapleti, saj stara baza ni bila kompatibilna z encodingom v novi, zato so čarobno izginjale črke s strešicami, ko sem poskušal napisati nov vnos ali ko je kateri izmed redkih poskušal poslati komentar. Precej nerodna situacija.
Marko je poskušal marsikaj, jaz sem ga nadlegoval po najboljših močeh, a nekako se LifeType, UTF-8 in MySQL niso razumeli, strešice pa niso nikakor hotele priti nazaj.
Med pretovarjanjem baze gor in dol, noter in ven so se vmes izgubila tri sporočila (celo en s sliko z dvema monitorjema, pa sporočilo o tem, da pojdem na Poljsko…) ter kakih 10 do 20 komentarjev. Tragično? Marko pravi, da sploh ne, ker itak pišem same brezveznosti, heh. Pa naj bo po njegovo.
Potem se je situacija obrnila, prišel je navdih od zgoraj, baza je bila importana, blog backend posodobljen na neko vmesno verzijo in strešice so se vrnile. Juhej! Jaz pa tudi; s Poljske namreč. In zdaj spet lahko pišem.
Posledice? Kot že omenjeno – trije izgubljeni vnosi, sicer pa me je Peter opozoril na rahlo nekompatibilen izgled (layout) v Internet Explorerju 6 (zatorej priporočam upgrade, upgrade ali upgrade:), kjer desni stolpec čudežno skoči na levo stran (tale se vam izmika), pa tudi anketa ne dela več (pa ravno sem sestavil novo, eh). No, nič za to. Ko bo več časa, načrtujem nadgradnjo na zadnjo verzijo LT, nato pa bo sledilo naporno portanje meni tako všečnega izgleda preko meni tako nevšečnega (modrega) privzetega layouta. To je le teorija, prej bo potrebno preveriti kompatibilnost nekaterih pluginov, brez katerih mi živeti ni, kar lahko pomeni, da bom morda le popravljal obstoječe stolpiče in se trudil znova usposobiti anketo.
Ali pa je že čas, da zamenjam celotno podobo strani?

10 Responses to “Vse tehnične tegobe preteklih dni”

  1. AzzQim pravi:

    Ja, lahko bi že posodobil. Sivina dolgočasno ubija.


  2. TecnobA pravi:

    Res bi lahko zamenjal izgled


  3. Mitja pravi:

    ja zamenjaj tole sivino, ker prou mori vse skupi.


  4. Marko pravi:

    WordPress, WordPress!


  5. Igor pravi:

    meni je pa kul ta sivina!!


  6. Domen pravi:

    men je tud dobro: stran zgleda resno, je odlipčno urejena, oči na trpijo od preveč barv,…


  7. R3dy pravi:

    nežno vijolčna (L) + siva :)


  8. tecumseh pravi:

    Ja, zamenji, zelena in grobo vijolicna FTW! Pa se mal rumene das vmes.


  9. Klemen pravi:

    Potem bo pa izgledalo kot tvoj smučarski kombinezon.


  10. Marko pravi:

    Publika: ooouch.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.