| Naroči se na RSS

Neprijetna resnica

5. November 2006 Poslano v Vse

V Koloseju se trenutno vrti film Neprijetna resnica (An Inconvenient Truth), kjer "used to be the next president" Al Gore v dokumentarcu o globalnem segrevanju skuša pokazati, kaj se dogaja in kaj se bo z našim planetom zgodilo v naslednjih nekaj letih, če bomo Zemljo uničevali s trenutnim tempom. Prikaže pomenljive posnetke taljenja ledenikov ter namigne na posledice, ki jih bo to povzročilo pri Zalivskem toku (in ostalih), kar pomeni, da bo Evropa postala nova Sibirija. Si to res želimo?
Evidentno je, da največ svinjarije v zrak spustijo ZDA (30 %), a Evropejci nismo daleč (27 %). Visoke temperature poleti, poplave in podobno niso le naključja, njihov izvor je v našem onesnaževanju.

Film nas postavi pred dejstvo: Smo na prelomnici, kjer imamo še zelo malo časa, da se odločimo, kako bomo nadaljevali z življenjem. Teorija je preprosta, miselni obrat verjetno težji, a vsekakor edini, ki nam zagotavlja prihodnost. Že res, da bi bil prehod na alternativne načine morda na začetku finančno zahtevnejši (a ne nemogoč!), a le poglejmo, kaj dobimo v zameno? Novo priložnost. Ker če se ne bomo spremenili, bomo Zemljo uničili. Nepovratno.

Če imate možnost, si film poglejte, priporočite ga znancem, vsem! Morda to ni "najstrašnejši film", kakor ga oglašujejo v Koloseju, vsekakor pa bodo najstrašnejše posledice, če ne bomo ukrepali.

One Response to “Neprijetna resnica”

  1. aLjAž pravi:

    Ravnokar pogledal, sem se jokal na koncu. Pa naredimo spremembe, juhu!


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.