| Naroči se na RSS

2 leti brumec.org

1. November 2006 Poslano v Vse

Pred dvema letoma sem se vrnil. Blogati sem pravzaprav začel med prvimi v Sloveniji, spomladi 2004, a potem se je sesul server, baza je šla po gobe, sledilo je zatišje. Šele oktobra je Marko spet usposobil strežnik, jaz pa sem si izbral engine. WordPress je bil takrat še čuden, zato se je bilo treba odločiti med pLogom in Movable Type. Opensource je seveda zmagal in še danes sem vesel, da sem izbral sistem, ki je nekaj posebnega pri nas. Kot vem, ga uporablja le še Vrta.
V prvem letu sem napisal 438 vnosov, ki so dobili 742 komentarjev. 51 tisoč prebranih vnosov in 91 tisoč obiskov za prvo leto je bila super cifra, sploh glede na to, da je bilo takrat blogerjev malo, da večino časa nisem bil polinkan na si.Blogs in da je bila vsebina precej osebne narave.
Številke po dveh letih? 646 vnosov, ki so dobili 1740 komentarjev. Število prebranih vnosov? 303 tisoč. 306 tisoč obiskov je le bonus, ki kaže na občuten napredek. Ne nadejam se, da je moje pisanje v enem letu postalo toliko boljše. Predvsem je to posledica linkanja, pa tudi tega, da sem prišel na višja mesta med zadetki v iskalnikih. Toliko, da se ve, kdo je najpomembnejši Klemen v Sloveniji, hehe.

Za konec hvala tistim, ki nekaj minut svojega časa posvetijo tudi mojemu kotičku. Kljub temu da pogosto trdim, da pišem predvsem zase, je vseeno lepo videti, da odziv pride še od kje drugje. Včasih že kratek "Hvala" pomeni, da trud ni bil zaman.

10 Responses to “2 leti brumec.org”

  1. Perfekt fotr pravi:

    Hvala


  2. Aljoša pravi:

    Čestitke za blogersko obletnico, se beremo naprej (aja, na naslednjem mislec.net mitingu se še moraš oglasit, da vidimo, kdo je naš skrivnostni admin ;) ).


  3. Manca pravi:

    Še na mnoga leta.


  4. Klemen pravi:

    Čestitam za obletnico :)

    Ja, jst sm pa 2. najpomembnejši Klemen v Sloveniji, hehe ;)
    Očitno se moram preimenovati v kaj bolj eksotičnega. :D

    Veselo tipkanje še naprej! ;)


  5. devilfox pravi:

    Kdo pa je pihnil dve svečki??? ;))


  6. Klemen pravi:

    Veter :)


  7. AzzQim pravi:

    lol(ipop) sej je wordpress tut odprt vir :D


  8. AzzQim pravi:

    bah ignoriraj moj spam massage :D sem zaštrikal nekaj :P


  9. tecumseh pravi:

    Kok od teh 646 vnosov je o Messengerju? :P


  10. Klemen pravi:

    25 :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.