| Naroči se na RSS

Šraufanje

22. September 2006 Poslano v Vse

Končno se je našlo malo časa za namestitev Thermaltakovega BigTypa (ex Big Typhoon) s 120 mm ventilatorčkom. Posledice so … Občutne.
Poprej sem imel idle 45 stopinj, ob polurnem full loadu pa preko 100 stopinj (iz jasnih razlogov sem to poskusil le enkrat, pa hitro nehal s poskusom). Po novem je stvar drugačna. V idle sem na 30 stopinjah, po 40 minutnem full loadu pa na 45 stopinjah. Prav tako je zadeva tišja (120 mm vent proizvaja divjih 16 dBA, 92 mm NoiseBlocker jih je okoli 20), kar je sploh super.
/me happy.

9 Responses to “Šraufanje”

  1. minkendorf pravi:

    Preko 100 stopinj!! Pa še vedno dela?? Hudo….


  2. Ales pravi:

    Dober hladilnik si nabavil :)

    Kakšno maš pa ohišje? Chieftek?


  3. Klemen pravi:

    Antec Sonata II.


  4. LanceVance pravi:

    Brumec, zelo čisto ohišje imaš. Nam zaupaš svoj magični napoj?


  5. Klemen pravi:

    Morda pa napišem en daljši sestavek o tem, kako sem se lotil sestavljanja, ki prinaša prav luštne rezultate? Če bo kak interes… :)


  6. wyx pravi:

    Je tale Antec Sonata II res tako tiho ohišje, kot ga hvalijo? Sedaj ko imaš nameščen BigTyp, verjetno ni možno pritrditi kanal za odvajanje toplega zraka na zadnjo stran računalnika. Je to kaj vplivalo na glasnost?


  7. Klemen pravi:

    Antec je res tiho ohišje. Zelo. Zadnji ventilator v napajalniku se vrti le takrat, ko temperature preseže določeno temperaturo (mislim, da 60 ali 60 stopinj). Če imaš velik heatsink, ni prostora za zračni jašek, ki pa pravzaprav ni nekaj res posebnega, saj recimo blokira prehod zraka zadnjemu ventilatorju, je pa morda res, da je zadeva kanček tišja, če imaš dodaten ventilator (92 mm) vgrajen v tem jašku. Če torej ne obremenjuješ procesorja in nimaš prevročih komponent (jaz rabim precej zračenja zaradi štirih diskov), je jašek dokaj vredu izbira, če pa se misliš iti neke high loade ali navijanje, je pametna izbira dober heatsink s tihim ventilatorjem. Mimogrede: ugodno ponujam najtišji Noiseblockerjev ventilator, 92 mm, rabljen le par tednov v času, ko je bil v jašku, zdaj pa počiva v omari.


  8. wyx pravi:

    Hvala za pojasnilo. Se še odločam za ohišje za HTPC, ki mora biti tiho, vendar je ta Antec kar drag.


  9. Klemen pravi:

    Seveda, za HTPC vzemi raje tega.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.