| Naroči se na RSS

Čisto moj iTIVI

8. September 2006 Poslano v Vse

Predstavitev
iTIVI je spletna videoteka, ki je začela delovativ začetku maja. Tisti, ki poznate Netflix, veste, kako zadeva deluje, za ostale pa kratko pojasnilo:
Na iTIVIju si najprej izberete enega izmed mamljivih paketov, nato pa se registrirate. Ponujajo različne (praktične) načine plačila, zato s tem delom hitro zaključite. Nato je na vrsti izbiranje dvdjev. V precej obširni zbirki, kjer ima večina filmov tudi slovenske podnapise, lahko s pomočjo menija na levi strani ali neposredno preko iskalnika najdete mnogo zanimivih filmov, ki jih nato še hitreje dodajate na svoj seznam. Najbolj se vam splača ustvariti seznam z recimo 20 filmi, kjer jih lahko kasneje na vaši uporabniški strani razvrstite po prioriteti. iTIVI vam nato filme pošilja po želenem vrstnem redu. Zdaj pa pride fini del:
Naredite seznam. Naslednji dan vas doma že čakajo trije sveži dvdji (odvisno od izbranega paketa, a trojček se izplača). Ko si filme pogledate, jih vrnete v priloženi ovojnici. Poštnina je že plačana. Najbolje je, da ni časovnih omejitev. Filme imate lahko doma tudi ves teden ali še dlje, če spadate med počasne gledalce.

The Good, the Bad, and the Buggy
Pros:
– hitra in zanesljiva storitev ter zelo dobra uporabniška podpora
– velika izbira dvdjev s slovenskimi podnapisi
– preprostost uporabe
– AJAX podpora
Cons:
– neprevidni uporabniki, ki šlatajo ploščke po vseh možnih straneh
– pomanjkanje IMDb linkov pri opisih filma (baje bodo dodali)
– pomanjkanje redkih filmov (klasik) brez slovenskih podnapisov (point je v filmu, ne?)

Bugs:
– iskanje po režiserjih in igralcih ne deluje
– nepravilno generiranje strani v Firefoxu
– nekatera neskladja med stranjo in FAQ

Vtis
iTIVI je prav gotovo vreden svojega denarja. Storitev je precej nova, avtorji pa se trudijo, da bi ponudbo čim bolj razširili in izboljšali. Bomo videli, kako jim bo to uspelo. Lepo se mi zdi, da jim ni vseeno za mnenja uporabnikov.
Če pa vam bo všeč, pa si ustvarite račun. Prvih 14 dni je zadeva zastonj, po koncu preskusne dobe pa si lahko tudi premislite. A previdno, lahko vas zasvoji, tako dobro je :)

In ne, to NI plačan oglas :)

2 Responses to “Čisto moj iTIVI”

  1. Robi pravi:

    Ja, tole je placan oglas. :(

    Ze zaradi tega, ker si se za te tri filme v bistvu prodal in se na tvoji desni strani bloga bohoti njihov oglas.

    Ampak OK – tale opis je vsaj nekaj vreden. Za razliko od tistih bednih vpisov “Naj 10 igralk na iTiVi bla bla bla”.


  2. Klemen pravi:

    Ah, ne razumete! :)
    Jaz bi bil zelo vesel, če bi mi kdo kak takle vnos plačal, hihi, a žal ni tako. No, če koga zanima, lahko nekoč razložim, kako to “zares” deluje in zakaj mislim, da nisem prodan :P


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.