| Naroči se na RSS

Internet Explorer 7 RC1 – Namestitev

31. August 2006 Poslano v Vse

Poskušal bom opisati namestitev Internet Explorerja 7, ki je zaenkrat še v razvojni fazi, prav tako pa boste dobili nekaj namigov glede tega, kako rešiti morebitne težavice, ki se pojavijo med delom.

– Če imate nameščeno katero izmed predhodnjih IE7 Beta verzij (b1, b2, b3), jo odstranite. To storite tako, da se odpravite na Start/Control Panel/Add or remove programs in nekje proti koncu najdete Windows Internet Explorer 7 beta X, kjer je X številka beta verzije.
– Po odstranitvi si obvezno prenesite datoteko normaliz.dll in jo shranite v mapo C:/WINDOWS/system32.
Opozorilo: Če tega ne storite, boste imeli ob naslednjem zagonu MNOGO errorjev. Gre za napako pri odstranitvi IE7 beta, ki pobriše tudi precej nujno datoteko. Ne vem, ali je kopiranje datoteke v mapo system32 obvezno tudi na sveži XP inštalaciji (ali pa datoteka že obstaja), se priporočam za komentar.
– Z Microsoftove strani prenesite IE7 RC1.
[Medklic: Če nimate legalne kopije Windowsev, potem si predhodno namestite tale popravek. Nato Microsoft ne bo več zahteval preverjanja veljavnosti vašega sistema. Med namestitvijo naj bodo Explorerjeva okna zaprta]
– Nato s programom WinRAR ali katerim drugim ustreznim (7-zip recimo, ki je zastonj) razširite vsebino namestitvene datoteke IE7RC1-WindowsXP-x86-enu.exe v mapo, ki je recimo prav tako poimenujete IE7RC1-WindowsXP-x86-enu.
– Sledi download popravljene in prirejene datoteke iecustom.dll.
– V mapi IE7RC1-WindowsXP-x86-enu imamo podmapo "update". Tam je tudi datoteka iecustom.dll, ki jo prepišemo s popravljeno in prirejeno, ki smo jo ravnokar dobili s spleta.
– Sedaj poženemo update.exe (in NE iesetup.exe), ki ga najdemo v podmapi "update".
– Po koncu namestitve Internet Explorerja rebootamo računalnik (ponovni zagon), potem pa še obvezno poženemo datoteko xmllitesetup.exe, ki jo prav tako najdemo v podmapi "update".
– Na brumec.org pod komentarji napišemo, da nam je uspelo, morda pa prilepimo tudi kakšen screenshot.

Navodila so napisana za XP z nameščenim servisnim paketom SP2. Tisti, ki imajo le SP1 ali starejšo verzijo Windowsev, lahko začnejo počasi razmišljati o nadgradnji sistema.
Če pride do zapletov, še enkrat natančneje preberite navodila.

Prednosti in slabosti
Prednosti IE 7 so gotovo lepši izgled, podpora tabom (zavihkom) ter podpora transparentnim PNGjem, pa še kaj bi se našlo. Downside omenjam predvsem zaradi web developerjev. Tisti, ki jih skrbi kompatibilnost njihovih spletnih strani v različnih brskalnikih, bodo sedaj prikrajšani za pomembno primerjavo, a prepričan sem, da vam ne bo težko najti nekoga, ki še vedno zlorablja IE 6.x.
Uživajte!

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.