| Naroči se na RSS

Po nakupih

29. August 2006 Poslano v Vse

Mar ni zanimivo, da te razne stvari najbolj mikajo ravno takrat, ko nimaš denarja? Po moji tomesečni zapravljalni avanturi, ki sem jo uvidevno zamolčal, a jo morda predstavim nekoč v prihodnosti, sem precej pennyless. Vseeno pa bom danes omenil tri reči, ki se jih splača pogledati.
Miška
Logitech MX Revolution sem že predstavil, zato bom tokrat rekel le še nekaj več o cenovni plati. Z nekaj trgovinami v Nemčiji sem si izmenjal par e-pisem. Pravijo, da je poštnina iz Nemčije slabih 30 €, kar pomeni, da vas nakup pride okoli 100 €. Rešitev je seveda skupinski nakup, zato tihi poziv tistim, ki jih miška mika: Če bo koga še mikala čez tri tedne, pišite, pa naročiva (naročimo) skupaj. Cena miši pri skupinskem nakupu bi bila tako nekako 21 tisočakov, cena pri nas pa še ni znana (lahko pa kdo piše uvozniku Izishop in vpraša).

MP3 predvajalnik
Vsak ima enega. No, skoraj vsak, nekateri smo še vedno brez in čakamo na pravega. Včasih je bil hud naval po tistih plastičnih Creative klumpih, potem so si vsi želeli predrage iPode, zdaj pa je na trgu poplava malih glasbenih gadgetov, ki so si povečini podobni, eden s funkcijo več, drugi z gumbom manj. Moj namig? Sansa! SanDisk, svetovno znani proizvajalec pomnilniških kartic, se je že pred časom vrgel v proizvodnjo prenosnih glasbenih predvajalnikov. Njihovi pomnilniki so zares kvalitetni (in dragi) ter imajo dolgo življenjsko dobo (zato jih uporabljamo tudi vsi resni fotografi, hehe).
Katera Sansa? e200 bi bil moj pick, Stewieju pa je všeč m200; nimajo pa radia, zatorej to ni za tiste, ki bi radi poslušali še dnevne novice, temveč le za glasbofile z občutkom za lepo.

Fotoaparat
V prvi polovici septembra v trgovine pride nov Canon EOS 400D. Spet pokuk čez mejo, kjer vidimo, da se lahko ohišje (body) dobi že za 160 tisočakov (+ poštnina, ki je spet okoli 30 €), gre pa za zanimivo izboljšavo napram 350D. Glavni prednosti sta seveda 10 Mpix CMOS senzor ter protiprašni stresljaj oz. protiprašna zaščita, kar je zelo koristno, če pogosto menjavate objektive. Tisti, ki si lastite zrcalno refleksni aparat, gotovo veste, kako nadležen je lahko prah na senzorju, saj je treba popravljati vsako fotko.
Zanimivo bo opazovati, koliko bo padla cena 350D, saj to ohišje pri nas trenutno stane okoli 165 tisoč (!!!). Zato se vsekakor splača pljuniti cankarja ali dva več za nov Canonov DSLR.

Kaj pa mi?
Mi pa smo brez denarja, ja… S kladivom po prasetih in v upanju na divje popuste v pozor! Morda pa pride pravi dan tudi za nas.

Kaj pa vi?
Raje kupujete v "ta zaresnih" trgovinah? Priporočate kaj drugega? Ali imate dovolj polno denarnico, da vam v uho piska mali beli, v roki pa držite velikega črnega?

14 Responses to “Po nakupih”

  1. Kr eden pravi:

    A se nič ne bojiš ptičje gripe?


  2. Marko pravi:

  3. kitl pravi:

    Klemen dela čarovnije :D Zelo lepe slike primerne že za ozadje na desktop-u ;)


  4. Klemen pravi:

    Nekako pozabiš na gripo, ko vidiš, kako luštni so. Saj zato pa se da gor tele objektiv, da jim nisi preblizu, heh.
    Je kar težko izbrati par slik ven iz stotih, verjetno je še kakšna boljša vmes, heh.
    Kar se tiče slik za ozadje, pa bi lahko odprl posebno rubriko, ja :) Zanimiva ideja. Ko bi bilo le povpraševanje.


  5. Domen pravi:

    ej, Klemen, a bi dal kakšno sliko v večji ločljivosti, da bi jo lahko nastavil kot ozadje?

    no, pa maš pvpraševanje;)


  6. Klemen pravi:

    lol.
    Velja, se bom potrudil. Kakšne ločljivosti in kakšna razmerja pa bi? 4:3? widescreen? 800×600? :)


  7. Mitja pravi:

    Ne vem zakaj samo meni ne odpre slike. Pri shrani.si je to že zdaj dalj časa. N e kritiziram ampak, ne vem zakaj sploh ne odpre slik. Napiše mi Forbiden, pol pa naprej.


  8. Klemen pravi:

    shrani.si ne deluje, ker poteka nameščanje sekundarnega strežnika. Storitev bo predvidoma znova delovala danes zvečer ali jutri.


  9. Lea pravi:

    Ne se hvalit kaj si novega kupil – razen če nimaš pištole!


  10. Klemen pravi:

    Kaj pa, če jo imam? :)
    Ampak hej, jaz nimam in ne nameravam imeti 5 canonov, zaradi česar bi se splačalo izvesti obisk.


  11. Lea pravi:

    sej nimam niti enga:-(več:-(


  12. Domen pravi:

    če pištola ne zadostuje je treba poseči po kanonih


  13. Domen pravi:

    mi pa ne namenjamo mesečno ~200kSIT za elektronsko opremo (vsakih pet let nov računalnik, pa vmes en digitalc je povsem dovolj)-pa mamo dnar


  14. aua pravi:

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.