| Naroči se na RSS

Anketiranja

17. July 2006 Poslano v Vse

Včeraj sem se v trenutku prostega časa in predvsem v trenutku navdiha lotil namestitve ankete na moj spletni dnevnik. Na uradni Lifetype strani sem poiskal ustrezen plugin in ga uploadal, priredil template in osvežil stran. Groza, kako grda anketa se je pojavila. Res ne vem, kako lahko nekaj takega sprejmejo kot uradni plugin.
Zato sem se odpravil na Davidovo spletno stran, saj mi je bila že od nekdaj všeč oblika njegove ankete. Kopiral sem delček cssja, osvežil, preuredil template, spet osvežil in Klemen je rekel, da je dobro. Nato sem po stari navadi stran odprl še v IE in bil seveda zgrožen. WTF?
Mali lični outline border je čudežno postal visok vsaj 15 pikslov, kar je posledično pomenilo, da se je anketa precej razpotegnila in da outline sploh ni bil več outline, temveč le neka kletka za odstotno črtico.
Očitno IE ne razume, kaj pomeni height: 5px; strašljivo.
Kakšne pol ure sem poskušal popraviti izgled z editiranjem cssja in template datoteke, vendar ni bilo želenega uspeha. Kje ga lomim?!
Nato sem v IE odprl še Davidovo stran in bil nekoliko bolj pomirjen. Tudi njegova anketa v IE izgleda čudno, hehe. No, če nekatere valid CSS pusti v lažnem prepričanju "dobro je", pri meni to ni povsem zadoščalo.
Naslednji poskus je bil kombiniranje slogov v eno lično črtico. Izdelal sem 2 sličici; polno za rob in pisano za sredino odstotne vrstice. Nato sem določil dva sloga in poskusil s kombinacijo <div> prvi slog, <div> drugi slog in spet <div> prvi slog. Skoraj uspešno.
Float left, float right, pa pri miru bodi, ne? Saj v teoriji je bilo lepo, css je bil še vedno valid, le rezultat je bil čuden. Leva stran črtice se je pravilno izrisovala v Firefoxu, desna pa v Internet Explorerju. Go figure!
Nekaj ur sem porabil za branje ustrezne strani, poskusil z raznimi parametri, a želenih rezultatov ni bilo.
Potem pa sem ob zgodnji jutranji uri pobrisal ves CSS ter ubral preverjeno varianto. 3 x <img>
Včasih so najosnovnejše rešitve res najboljše.

Kakor koli: vabljeni ste, da glasujete (vzame vam par sekund in ne boli), morda celo predlagate novo anketo (sploh bom vesel zanimivih predlogov), lahko pa mi tudi kdo pojasni, kako IE prepričati, da nariše 5 pikslov visoko block vrstico s solid 1 px robom :)

2 Responses to “Anketiranja”

  1. Domen pravi:

    Rešitvi:

    ali pa:

    Validator bo po vsej verjetnosti pri drugi napisal Warning (ne Error) zaradi !important ;).


  2. Domen pravi:

    1: <div style=”padding-top: 5px; font-size: 1px; border: 1px solid #000000; background-color: #CCCCCC;”></div>
    2: <div style=”height: 5px !important; height: 7px; font-size: 1px; border: 1px solid #000000; background-color: #CCCCCC;”></div>

    Skript ne zamenja <&gt, hehe :D.

    Mimogrede: http://si.php.net/htmlspecialchars


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.