| Naroči se na RSS

RJ45

8. July 2006 Poslano v Vse

Moraš biti kanček bolje tehnično podučen, da veš, kaj je konektor RJ45. Zame je to predvsem reč, ki je crknila med mojim hitrim oddihom na morju. Router in mrežna se nista več dobro razumela. po preventivnem preskusu treh različnih mrežnih kartic sem sklenil, da mora biti nekaj narobe s kablom. Od Romana sem dobil konektorčke in zame ene izmed najbolj seksi klešč nasploh, nakar sem se lepo na kuhinjski deski lotil rezanja UTP kabla. Priznam, bilo je izredno zabavno, tega namreč nisem počel že vsaj kakih pet let. Sedaj je lučka na mrežni čudežno oživela, jaz pa nestrpno čakam, kdaj popusti konektor na oni strani kabla. Da bomo spet menjali!

Mimogrede sem našel nekaj demo sličic, kako povezati crossover kable. Pa vidim, da so drugače kot pri meni. Vem, da je nek trik glede tega ali deaš 10 Mbit mrežo ali 100 Mbit, a vseeno, če bo kdo rabil, je to verjetno pravi način:

3 Responses to “RJ45”

  1. Matej pravi:

    Kaj si pa mel za ene ščiš kable?


  2. Klemen pravi:

    Homemade, ki sem jih naredil tam nekje v drugem, tretjem letniku srednje šole. Očitno stisk s kleščami ni bil dovolj močan, jaz pa sem bil pazljiv.


  3. David pravi:

    Jah to je zelo dober način da na lan partyjih izpadeš “cool” :D


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.