| Naroči se na RSS

Je vaš sin heker?

26. June 2006 Poslano v Vse

Prebral sem članek, kjer avtor razlaga, kako je spoznal, da je njegov sin računalniški heker. To mu je povedala najmlajša hčerka, nakar se je sam lotil raziskovanja. Naštel bom le nekaj najprepričljivejših argumentov:

1. Če vam sin predlaga menjavo ISPja, je to verjetno zato, da bo lažje hekal ostale računalnike, ker ima sedanji ISP strožji anti-hacking policy.
2. Če na računalniku najdete programe, za katere se ne spomnite, da bi jih inštalirali. Najhujše zlo so Comet cursor, Bonzi Buddy (!!) in Flash. Ja, Adobe Flash. Potrdilo, da gre za resne hekerske programe, je to, da se kljub odstranitvi znova pojavijo. Krivite vašega otroka!
3. Če vas sin prosi za nadgradnjo strojne opreme. Predvsem bodite pozorni na hitrejše grafične kartice (kajti hekanje iz konzole zahteva vsaj 256 MB rama na grafični, se razume), zahteve po večjem trdem disku (cmd.exe in putty.exe sta vsak dan večja:) in še posebej na zahteve po več pomnilnika! Avtor sicer pravi, da nadgradnja ni nujno zla an sich, vendar morate v tem primeru kupiti Intelov procesor, ne pa AMDja, ker AMD v tovarnah muči otroke!! (slišal, lepi mož?). Če želite sina dobro vzgojiti, zavrnite zahteve po nadgradnji računalnika!
4. Če vaš sin bere hekerske priročnike. Tu avtor našteje kopico nevarnih knjig, ultimativno zlo je prav gotovo Gibsonov Neuromancer.
5. Če vaš sin na računalniku preživi več kot 30 minut dnevno, obstaja možnost, da ddosa druge uporabnike spleta! S tem si baje pridobi dostop do command prompta drugega uporabnika (ergo: ddosa se Winse?), celotna zadeva pa lahko traja 8 ur (tu mi logika ni čisto jasna…), zatorej mu dovolite največ 45 minut dostopa na dan.
6. Če vaš sin uporablja Quake, je to znak zla. Avtor razlaga, da je Quake "virtualna resničnost, ki jo uporabljajo hekerji". Mnogo let sem mislil, da je Quake igra, a zdaj sem razsvetljen. Dopuščam sicer možnost, da je avtor tu mislil na Quakenet, a verjetno ne bomo nikoli izvedeli resnice.
7. Če se otrok začne prepirati in ga začne zunanji svet manj zanimati, je to le še en očiten znak, da je zataval v zlobni hekerski svet, kjer je padel pod nadoblast belih puhastih zajčkov in shella.
8. Če vaš sin govori o BSDju in Linuxu, je to znak za preplah! Resno! To so namreč (glede na avtorja) nelegalni hekerski operacijski sistemi, ki so jih razvili ruski programerji še v času hladne vojne. Ti sistemi so bili oblikovanio zato, da uporabnikom omogočajo vdiranje na druge računalnike in krajo številk kreditnih kartic. Bodite pozorni, kajti tovrstni operacijski sistemi lahko popolnoma uničijo vaš računalnik in celo zbrišejo almighty Windowse! Če med zagonom na zaslonu ugledate besedo LILO, je to znak, da je vaš računalnik okužen z Linuxom. Problem lahko rešite le tako, da računalnik pošljete nazaj proizvajalcu, kjer vam bodo zamenjali disk.
9. Če se začne oblačiti v svetla oblačila, nositi široke hlače in pisane majice, je to znak, da se je začel družiti z ostalimi tinejdž hekerji, ki tlačijo ta svet. Pozor!
10. Če so se njegove ocene v šoli poslabšale, je to verjetno zaradi hekanja, ki ga opravlja doma za računalnikom in ki lahko povzroči možganske poškodbe. Zares, bodite pazljivi.
Komentar k članku pove vse:
You are the most ignorant FUCK i have ever heard of. You are the stupidest person on Earth.

And what’s your excuse?

25 Responses to “Je vaš sin heker?”

  1. alchex pravi:

    res zelo nevarni programcki, ki jih je nastel za hackanje… tip res nima pojma


  2. Kern pravi:

    Kar težko verjamem, da je nekdo to resno mislil. Sumim da se heca :P


  3. Klemen pravi:

    Le zato, ker je napisano v kategoriji Internet Idiocy? :)


  4. barkly pravi:

    lol tip je prov legenda =)


  5. ill-advised pravi:

    Le zato, ker je napisano v kategoriji Internet Idiocy? :)

    Po mojem še bolj zato, ker je z adequacy.org. :)


  6. duh123 pravi:

    lol uporablam linux zato sem heker=)


  7. primzo pravi:

    Nevem, ket si to slišov, sam polovica stvari je tle namreč napačnih(kot za predstavljanje), namreč nevarno na intrenetu, pomenijo Dosnapad, ne kakršnikoli drugi(trojan, virusi,…), dejansko pa je res, da virusi tudi pustijo softweareske in harwarske posledice. Mogoče bi si prebral kakšen tutorial o Dosnapadih in bi stem potem spisal kakšen članek.

    lp, primzo


  8. Marko pravi:

    Mogoče bi se ti naučil črkovati “DDOS” in sklanjanje besed “software” in “trojanec” ;)


  9. AzzQim pravi:

    to JE joke.


  10. hehe pravi:

    Hehe!
    Neb si mislu da loh kdo take bedarije piše(nova grafična kartica za hekat).
    Pobral me bo(od smeha=)
    Lol res


  11. dada da pravi:

    To sploh ni nič takega… Jaz sem ugotovil, da ma moj sin na računalnik prikljkučena dva monitorja!! Če to ni hack ,potem ne vem kaj je ?


  12. Klemen pravi:

    Haha :)
    To bi bil hack na moji grafični, na taki, ki ima še dodaten DVI izhod, pa je to le iznajdljivost.


  13. gunner pravi:

    zanimivo, po tem članku so torej dandanes že vsi hekerji ;)


  14. Tsuyoi pravi:

    Zdej … heker je dobra stvar. Ljudje si to napačno razlagajo. Hekerji so nardil internet. Hekerji so ustvarl računalniško dimenzijo v kateri mi zdej živimo. Medtem ko crackerji so pa tisti, ki vdirajo v računalnike itd itd.

    hackers build things, crackers break them.

    Drgač pa vsaka čast idiotu ko je napisu ta člank. :) res …

    I am be gone.


  15. alen pravi:

    em.. ki te lahko to knjigo dobim? Gibsonov Neuromancer


  16. Sensation Black pravi:

    Quake 4 -> Najboljša igra doslej vsaj za mene, kar pa se tiče igralnosti pa je itak da THE BEST of the best in še bo kar nekaj časa! Tako da… Tukaj nima nič veze z hekanjem… Le mogoče, če ima kteri od vas routerja, nekateri so tako močno zaklenjeni, da je treba odpreti porte za quake, ki pa mislim da so 28004, in preko teh portov je tisti uporabnik ****. Preko tistih portov lahko dober hacker vdre v sistem. Kar se tiče cracker-jev in hacker-jev… Vsem skupaj pravimo Hackerji… Tako, da tisti ko je pisal članek ga je vredu napisal ;D… Lahk pa si greš krekerje v trgovino kupit pa jih lahk poješ ;D
    Owned by me ;)


  17. PWNED pravi:

    Gibsonov Neuromancer?


  18. {TaMaLa} pravi:

    tega tipa bi jaz rada spoznala ko je ta članek napisal :D Ludi kaj vi se sploh zavedate da danes niso več cajti ko si bil frajer če si mel pisalni stroj?!? nekatere izjave so res malo preveč pretiravane ….


  19. Self Control pravi:

    pol pa vej ti al je folk čudn al smo ostali tolk miselno napredni… avtorju članka pa sporočam da nima pojma o pojmu in naj raje kupi playstation al pa neke da se nebo počutu ogroženga…kar se pa njegovega sina tiče…. BOGI SI KO MAŠ TAGA FOTRA!!!!!


  20. Heker97 x-turk pravi:

    Jst imam vse kar hočeš se vdr v 1 omrežje sem pa pro heker


  21. indy pravi:

    se tudi vam zdi, da je nekdo neumen?
    ej jaz pa znam sam zagnat računalnik in se vpisat v svoj msn!
    Buhaahaa!! Bojte se me.


  22. Neki Neznanec pravi:

    Hahaha, kok sem se zdele nasmeju…
    Avtor razlaga, avtor razlaga… pa ta model sploh zna uporabljat lastne možgane?
    Računalnik OKUŽEN z Linuxom… lepo te prosim, najd si punco, ti bo bolš v življenju…


  23. r0u73r pravi:

    Sedaj pa malo bolj resno. Na naslovu http://www.teamintell.com najdete spletno stran avtorja knjige Hekerski vdori in zaščita.
    Portal je namenjen varovanju informacij in računalniški forenziki!
    Seznanite se z najnovejšim dogajanjem na področju vdorov v računalniške sisteme, računalniško forenziko, reševanjem podatkov, detekcijo vdorov, protiprislušnimi pregledi in protivirusno obrambo. Tam je tudi opis izraza heker, ki ga tao radi uporabljate z negativnim predznakom. hekanje ni nič slabega in pomeni zgolj drugač način uporabe računalnikov. Heker ni OVCA, on misli, zna in razvija. Brez hekerjev sploh ne bi bilo računalnikov kot jih poznamo danes.


  24. dadalol pravi:

    lol! Drgač glede grafične: ena ruska skupina je ugotovila da je uporabna za vdiranje v sisteme in to zdej z pridom uporablja.


  25. razor pravi:

    ja ker očiju govorim o windowsih sm heker .

    lol


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.