| Naroči se na RSS

Skupinsko fušanje

9. June 2006 Poslano v Vse

Kaj dni in tedne, zadnje mesece je bilo toliko povedanega o svetovnem prvenstvu, da praktično res ni več kaj dodati. Že ta stavek se sliši klišejsko, ne?
Vsaka revija, vsak časopis, vsi bi bili radi "in", zato izdajo posebne številke in še kaj, ki jih posvetijo prvenstvu. Po pravilu je notri razpored tekem, predstavitev ekip, našteti so glavni favoriti, za posladek dobimo še profil katerega izmed zvezdnikov in to je to. Dolgo časa že nismo videli česa res inovativnega na tem področju. Je bilo res že vse predstavljeno ali se jim le preprosto ne ljubi razmišljati?
Včeraj sem na strani RTV videl, da pišejo serijo člankov, ko ena članica skupine Atomik Harmonik (saj je itak le ena, ne?) in ena članica še ene podobno intelektualno razvite skupine Turbo Angels odgovarjata na splošna in zgodovinska vprašanja iz nogometa in napovedujeta rezultate zanimivejših tekem. Na prvi pogled zadeva sicer deluje precej tračarsko in debilno, ampak vseeno te potegne in prebereš ter se smejiš neumnostim (ena je rezultat prve tekme napovedala na 6:4, ehja, to bi bilo še za hokej hudo:)
Kakšen je torej pravi pristop? V časopisih so letos svoje že oddelali s predpripravo. Prva je bila Mladina, ki je že pred tedni izdala posebno številko. Zadnji je bil, če se ne motim, Polet. Čakali so do zadnjega in pričakoval sem res veliko. Vsaj kak ekskluziven intervju. Potem pa dobim članek o Alešu Čehu. C’mon! Še ena retrospektiva na leta, ki so minila, še eno spominjanje, da je bilo včasih lepo, še en jasen opomin, na kako bedno (nogometno) raven smo padli. In to je to. Kje je izjava kakšnega športnika, ki bo dejansko igral na SP? Ni je! Pa le čez mejo bi bilo treba pokukati, no big deal. Očitno prehud zalogaj za novinarji. Ali pa le prehuda omejenost urednikov?
Sedaj je razburjanje nad časopisi lahko le odveč. Pod drobnogled bomo vzeli TV ekipe. Tako RTV kot Kanal A trdijo, da so se izvrstno pripravili na prvenstvo, da so zbrali najboljše ekipe (ja, Tomaža Klemenčiča imajo, lol) in da bo nasploh fino spremljati fuzbal prav na njihovem programu. Prezgodaj je še soditi, ker nismo videli oddaj, a rad bi, da ste pozorni. Bo tam kaj takega, kar vas bo zares pritegnilo poleg posnetkov golov? Se bodo domislili česa, kar bo dejansko zanimivo?
Pustimo se presenetiti. Tako, da tudi zaključim s klišejem.

Mimogrede pa še en must see video.

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.