| Naroči se na RSS

Dogaja, dogaja

12. May 2006 Poslano v Vse

Zadnjič mi je nekdo na ircu rekel, da glede na sporočila na mojem dnevniku zadnje čase izgledam kot odvisnik od messengerja. Ni čisto tako, je pa res, da messenger JE uporaben in da imam rad vedno najnovejšo verzijo. Sicer pa prisegam na Trillian, ohja.
Kaj se je torej dogajalo ta teden? Seminar, ki bi ga moral imeti naslednji četrtek, sem moram predstaviti že ta četrtek, zato sem čez teden veselo vnašal razna dopolnila in podobno. Tema, ki sem si jo izbral (captcha), se mi zdi izredno zanimiva, zato je bilo po eni strani seminar kar težko zadržati na desetih straneh (in ni mi uspelo:), a po drugi strani nisem želel presplošmo in preširoko zastaviti predstavitve o uporabi umetne inteligence v spletnih in ostalih aplikacijah. V četrtek je bilo na seminarju prav lepo, po koncu je ena izmed sošolk prišla do mene in rekla, da sem dobro povedal in sva še malo debatirala, najboljše pa je šele prišlo, ko me je druga sošolka povabila na sladoled :) Še so kraji, kjer ženske privlači intelekt, hihi.
Ker je to bila luknja in ker je bilo še nekaj časa, me je Eva povabila na kebab. Prvi kebab po prihodu iz Turčije, prav gotovo pa boljši od vseh, kar smo jih dobili tam dol. Končno nekaj z omako in tabascom. Še bova šla.
Za mano je pester teden (ki ga sicer še ni konec, saj me jutri čaka še en piknik in eno fotkanje), zato se moram malo opravičiti, če sem na koga vmes pozabil. Je pa res, da so tudi nekateri pozabili name. No, their loss.
Mimogrede: Ne hodite gledat Scary Movie 4, Misija: Nemogoče 3 pa je vredna dveh ur. Ali pa vsaj Michelle, čeprav me je Keri bistveno bolj začarala :)

4 Responses to “Dogaja, dogaja”

  1. chupa pravi:

    Umetna inteligenca v captcha?
    +Kaj maš za pisat 10 strani o captcha


  2. Klemen pravi:

    O captchi, o zgodovini, o izboljšanju captche, o tem, kako premagati captcho in o smislu uporabe nasploh.
    Eni očitno vidite le znakce, eni pa ob tem še razmišljamo :)


  3. jinzo pravi:

    A bi bil pripravljen deliti z nami teh 10+ strani ? Meni se zdi da bi to lahko bilo zanimivo branje :)


  4. Klemen pravi:

    Morda objavim že danes po tekmi, sicer pa ob priliki.
    Samo obliko moram še domisliti, morda na blogu ne bi bilo najbolje?


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.