| Naroči se na RSS

Dragi ISP

13. February 2006 Poslano v Vse

Dragi ISP,
you suck. Pred časom sem že jamral nad sposobnostjo samozvanih tehnikov pri KKS Kamnik. Prejšnji torek je download hitrost padla za točno polovico, na 1,5 Mbit/s. Čakal sem, tudi naslednji dan, pa ni bilo bolje. Potem sem klical dežurnega tehnika in izvedel, da posodabljajo in da bodo posodabljali do naslednjega tedna, torej do tega tedna. Zato sem danes klical znova, saj se stanje ni izboljšalo. Mlada gospodična mi je zagotovila, da je to zaradi težav pri povezavi v tujino. Hm, človek dobi občutek, da imajo txt datoteko z 20 random replyji, potem pa se gredo spin the bottle in izberejo nov presunljiv odgovor. Zahteval sem številko Softneta, ki zagotavlja linijo KKSju. Tam so me poslali do dežurnega tehnika, nekega zaspanega tipa, ki je momljal v slušalko, da se ga je komaj razumelo. Povedal sem mu, kje je problem, zahteval je priimek in čez 3 sekunde je že delovalo s 3 Mbit/s. Niste resni!
Očitno so priklopili preveč novih naročnikov z velikimi paketi in zaradi tekočega delovanja "malih uporabnikov" omejili velike pakete. Tisti z 1 Mbit/s paketi so bili tako postavljeni na 512 Kbit/s, obvestila pa nikjer. Baje bodo ustrezno situacijo vzpostavili šele naslednji teden, do takrat pa nategovali uporabnike s polovično hitrostjo. Kdor ne bo opazil, ga itak ne bo prizadelo, tisti, ki pa bodo pojamrali, jim bodo preklopili nazaj na tisto, kar plačujejo, da ne bodo več jamrali. Brez vprašanj.
Še en dokaz profesionalnosti, ki pa se ne bo poznal na računu. Polna cena nam verjetno ne uide.

6 Responses to “Dragi ISP”

  1. Perfektn fotr pravi:

    Zato mi že dolgo nismo več na KKS


  2. Kern pravi:

    Kolk ste mi dobri, Kamničani, jamrate, pa jamrate, vsake dva mesca si zmislijo novo natego, pa še kar vztrajate pri KKS. Ne bi rekel, če bi bil cenejši, vendar ni, stane toliko ko siol, in občutno več od T-2. Vztrajni ste, ni kaj.


  3. Klemen pravi:

    Dobri Lepi mož, pa me razsvetli, kateri SiOLov paket nudi 3 Mbit dl linijo za 9900 SIT/mesec in brez ISDNja?
    ;)


  4. Vrta pravi:

    Tocno tako. Ce dobro pogledas ubistvu prides do tega, da so pri KKSju zadnje case zelo konkurencne cene. Kar pa ne opravici takega obnasanja.

    btw: t-2 je podrazil pakete…

    Brumc: hvala za tezenje KKSju. Meni se ni dalo klicat, ker sem vedel da bojo imel kak beden izgovor. Zdej dela s polno hitrostjo spet.


  5. Kern pravi:

    Mazohisti :P


  6. Klemen pravi:

    ergo: odvisni smo od kksja, ker nam vsak mesec daje nov navdih za pisanje rantov po blogih? :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.