| Naroči se na RSS

Broccoli must die!

9. January 2006 Poslano v Vse

Kuhal sem.

No, takole je šlo. Tamali smo bili sami doma in tako sem se jaz namenil, da danes pripravim kosilo. Od vsega začetka sem bil odločen, da poskusim pripraviti nekaj z brokolijem. Poglobil sem se v kar tri kuharske knjige, našel pa le en recept, pa še tisti bolj ubog. Ker se mi je zdelo, da je zadeva precej podobna cvetači (me likes cvetača), sem izbral dva recepta s cevtačo, ju malo priredil in se lotil. Takole gre ultimativni recept:

Vzameš cirka 90 dag brokolija in ga dobro očistiš, kar posledično pomeni, da ti ga ostane le še kakih 60 dag. Važna je kvaliteta! Nato skuhaš en dvolitrski pisker krompirja; skoraj do konca (cca 45 minut, pa da ne kipi). Sočasno se kuha tudi brokoli, oba v nekoliko soljeni vodi, brokoli v malce bolj soljeni, če bi radi detajle. Am, ja, brokoli se kuha cirka 20 minut. Oboje odcedimo, krompir olupimo in ga narežemo (tako kot za tenstanega). OK. Vzamemo en negorljiv pladenj (tole negorljiv sem pobral iz ene kuharice, se mi je zdelo zabavno), na dno damo malo olja, čez razporedimo tisti narezan krompir (kot pri musaki, recimo), nanj pa brokoli.
OK, potem je na vrsti "topping". Vkup damo mleko, 3 jajca, malo moke, po želji malce peteršilja, nariban sir (kar precej, recimo 40 dag), pa kislo smetano. Glavna sestavina pa je drobno narezan pršut, ki ga takisto vmešamo. S tem potem zadelamo luknje in naredimo neke sorte polivko za ostalo vsebino še vedno negorljive posode. Tako! Malo še popopramo in čez vržemo origano, nato pa v pečico. 180 stopinj in pol ure bo ravno prav, da začne mamljivo dišati.
Ko vzamete ven, se ponavadi opečete, ampak to ni nujno. Zadeva je izvrstna za ljubitelje brokolija, za malo manjše ljubitelje je dobra, če je primerno soljena, neljubiteljem pa ni pomoči in naj si zgradijo svoj weather machine. Vsi smo jedli, večini je bilo všeč, kar pa se tiče obetov za prihodnjič, priporočam, da zadevo vseeno preskusite s cvetačo. Mislim, da bo rezultat boljši. Aha, še slikco sem naredil, da vidite, kaj sem danes skuhal, pa se ni nihče zastrupil :)

9 Responses to “Broccoli must die!”

  1. domen pravi:

    malo off topic…kam si obesil plaketo;)?


  2. Klemen pravi:

    Malo bolj offtopic: Kdaj jo dobim? :) Sem pa levo obesil krvavico, lol.


  3. domen pravi:

    aha. tvojo plaketo smo dali vrti in kernu. Tako da njih za jajca primi ;)

    pohvaljen na krvavici;)


  4. Stewie pravi:

    Kdaj boš povabil na brokoli, ker tale Stewie ga je. Ha, avtorizacijsko kodo sem imel 7555, meni se zdi simpatična številka. Morda se mi kanček meša ker se že cel dan učim. Podav vsem, lahko noč pa Klemna za pomoč.


  5. Klemen pravi:

    Moji najlepši kodi do sedaj sta bili verjetno 0001 in 0202.
    Nevertheless, če boš priden, te peljem :*


  6. Kern pravi:

    Plaketo še kar Vrta v svojem pižojčku okrog vozi. Njega za jajca primi. Sploh pa, sam si si kriv, kaj te pa ni bilo.


  7. Klemen pravi:

    Praznik je bil.
    Pa tudi ti si šel verjetno tja, ker si mislil, da bo za nagrado kak puding :) Mimogrede: bi šel na kakšnega?


  8. Lea pravi:

    Jaz razmišljam, da bi te raje najela za kuharja, med čakanjem bi vseeno lohk delal internetno stran :D
    Lohk bi to naredil tako, da bi folku zadišalo po brokoliju, ko bi odprli Vezal:D Al pa po krvavici. Boljš:-)


  9. Kern pravi:

    Če bi šel na kakšnega? Puding? Mogoče Alenkin? :P
    Seveda, jazst sem vedno za puding, ti le v msn vtipkaj.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.