| Naroči se na RSS

Pobožični koncert v Mekinjah

28. December 2005 Poslano v Vse

Otroško-mladinski cerkveni zborček v Mekinjah vsako leto organizira koncert v župnijski cerkvi. Letos me je Ines povabila, da povezujem program. Krasno! Kasneje sem izvedel, da ga moram tudi sam napisati. Verjetno se je zdaj večina prijela za glavo, ker veste, kakšne neumnosti običajno klatim. A po koncertu se je našlo kar nekaj ljudi, ki so pohvalili vezno besedilo (ki ga je popravila Vesna, hvala), nekateri verjetno po "uradni dolžnosti", kakšen pa morda kar tako. Ha. Torej – če kdo rabi template za pobožične koncerte – you may have it :) In kako je izgledala celotna zadeva? In fotke? :) Pevke, zborovodkinja Ines, kitarist Matic in Primož, ki je igral harmonij in klaviature, so se zbrali že ob pol petih na vajah in piškotih. Pridružil sem se jim dobro uro kasneje, ko so usklajevali še zadnje pomembne detajle (recimo to, kdo bo nama z Maticom dal rože:)
Koncert se je pričel nekaj čez pol sedmo z odpovedjo vseh, ki sem jih povabil jaz. Vseeno je bila cerkev polna, pevke pa nekoliko živčne, predvsem mlajše. Zborček je odpel 10 "uradnih" pesmi in vsled navdušenega poslušalstva še dve dodatni. Kvaliteta? Prvih nekaj pesmi je bilo malce zadržanih, zaključki se niso držali povsem skupaj, ko pa so se ogrele in je trema izpuhtela, jih je bilo pravo veselje poslušati. Tudi publika je sčasoma izgubila blokado pred ploskanjem v cerkvi, heh, zato smo se fino imeli. Pevke so spisale tudi nekaj prav zabavnih zahval (jaz imam baje žameten glas, hihi), pa še rožice sem dobil, kar sem sicer že nakazal, ampak sem bil vseeno presenečen in se mi zdi fino.
Po koncertu nam je župnik pripravil manjšo pogostitev, ki sicer ni bila tako mala, le delavcev je bilo veliko. Pa savinjski želodec je bil, mmm.
Z Domnom sva počasi peš odšla domov, naredila še nekaj fotk, ostali pa so verjetno proslavljali in še bodo. Do naslednjega leta, ko se spet vidimo.

Slike so v galeriji, juhej.

6 Responses to “Pobožični koncert v Mekinjah”

  1. Binča pravi:

    uaaau!! Ful lepe slikce!! A se bodo v bližnji prihodnosti kej znajdle pri men na računalniku? ;)
    Drgač je bil pa lušten koncertek + lep napovedovalec s svojim žametnim glasom… Krasno!!


  2. luka pravi:

    ja res krasne slike sploh pa za tistga ki ga ni blo na koncertu,to sem pa jaz rastreseni luka.ja v glavnem full lepo.kar tako naprej!!!!!!!!


  3. luka pravi:

    aja sam še neki bi dodal,to da sem zelo ponosen na svojo punco ines,ker ima tako veselje do otrok in do petja!ines krasna si!!!!


  4. ex pravi:

    a to mislš na tvojo bivšo punco Ines?


  5. Klemen pravi:

    Luka, se strinjam s tabo, bila je res krasna :)
    Ines, tebi sem pa že na msn napisal…
    c:/Documents and Settings/Inchy/My Documents/My Pictures/MOJE SLIKE/ines-božični koncert 2005


  6. Igor pravi:

    krasne slikce!!

    ines faca si, še večja faca pa boš k me pelješ na staropramen!!!

    čao


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.