| Naroči se na RSS

Policijska država

7. December 2005 Poslano v Vse

Kdor bi v zadnjih dneh prišel v Ljubljano in ne bi vedel, da je tam potekalo zasedanje ministrskega sveta OVSE, bi verjetno dobil kaj čudno idejo o prestolnici. Blokade cest, policisti na vsakem križišču, ki ti mahajo, da pojdi naprej, ko je zelena, ter kažejo, da se ustavi, ko se prižge rdeča. In za to hodijo v šole. Pozitivne stvari tega so bile, da si lahko hodil tudi čez rdečo pri ne-prometnikih, saj so bili zadolženi za varnost in so morali "ohranjati položaj" in ne loviti zbeganih študentov. Vseeno pa so se dogajale čudne reči, recimo trčenje dveh par(10)milijonskih avtekov na Slovenski, kjer je enega odbilo med nič hudega sluteče "gledalce" in dvema polomilo noge. Kaj pa so takrat delali policisti? Običajno sta na Šubičevi stala dva in opazovala dijakinje, včeraj zvečer pa nikjer nikogar. Takrat se lahko vprašamo o koristnosti takega početja.
Danes sem v Delu prebral, da niso (že tretjič zapored, če se ne motim) uspeli podpisati nikakršne uporabne deklaracije, kar z drugimi besedami pomeni, da je šlo za en velik money spending. Vsak je dobil svoj srebrn mercedes s šoferjem, vsak cel kup pršutka in gotovo še kaj.. Trodnevne počitnice v top hotelih na račun davkoplačevalcev? Ni slabo, sploh ni slabo!
Baje naj bi se zdaj stanje umirilo. Predsedovanje OSCE naslednji mesec prevzame Belgija. Potem pa bodo lahko jedli in pili na njihove stroške. Stella Artois, here they come!

9 Responses to “Policijska država”

  1. vrta pravi:

    Zaradi tistega trčenja na slovenski sem jaz včeraj tičal v gužvi.
    Najbolj zabavni so bili pa policaji, ki so promet usmerjali tako, da si lahko le sledil eni dolgi enosmerni ulici in tako prišel nazaj na slovensko, spet do kraja nesreče in do policaja, ki te je spet usmeril v to zanko. :)

    Drugače sta pa trčila Audi A8 in nek Mercedes…. a niso OVCE razvažali okoli v črnih A8? :)


  2. Klemen pravi:

    Audi je prav žalobno stal tam sredi križišča, ja. En je narobe zavijal, drug precej prehitro vozil, pa je počilo. In ovčji mercedesi so bili sprebrni, sem jih šel gledat pred Uniona :)


  3. cookie pravi:

    sorry, ampak ne vem kako bi lahko policaji preprečili trčenje. Ker sta bla res totalirana in tukaj možje v modrem ne morejo storiti čisto nič. In sploh me ta kmečki odnos Slovenije do tovrstnih diplomatskih srečanj preseneča, ker sem bil vendar mnenja, da živimo v izobraženi državi. Jezus, a vi resno mislite, da se bodo v dveh dneh kaj zmenili? Oziroma, bolje rečeno, kaj ste pa pričakovali? Že to je dovolj, da so se zbrali in da so razpravljali. In da so določene stvari tudi sklenili in zaključili. To kmečko razmišljanje v stilu “Če ni zlato, je kurac” kaže na nizko stopnjo izobrazbe na področju mednarodnih odnosov (MO) in razumevanju akterjev, ki na področju MO delujejo.

    In če mi boste zdaj tumbali, da so ljudje lačni in da naj raje dajo za reveže, ste zgrešili bistvo. In mi dali prav.


  4. Klemen pravi:

    Torej bo verjetno najbolje, da zadanem bistvo in ti ne dam prav? Ali sem to že naredil? :)
    Resno: Se sploh še kdo obremenjuje s tvojimi neargumentiranimi umotvori? :) In le v vednost: Dva dneva sta absolutno preveč za to, da se podpiše neka deklaracija, seveda ob predpostavki, da se prej skozi celotno leto dela. Ker priznati je treba, da Slovenija ovcam ne predseduje le ta teden.


  5. cookie pravi:

    ne vidim, kako so tvoji umotvori bolj argumentirani. In ne vidim, iz česa si ti sklepal, da so moji neargumentirani. Ker nisi nič argumentiral. Glede policije…naj bi se policaja postavila na sredino križišča in bi se avtomobili odbijali od njih?

    In ti bi časovno omejil podpis neke deklaracije? Neke? So kar vse deklaracije iste in se kar podpisuje, ne glede na to, kaj piše nad črto?

    Saj je samo papir, a ne? Bodo pa ja podpisali…just for the sake of it.


  6. Klemen pravi:

    Uuu, touchy :)


  7. TecnobA pravi:

    Jaz sem bil v torek doma. Ob enih sem sel v mesto, o treh sem nazaj prisel. Na avotbusu (19) , ki je mali bus, je bila taka guzva da se dihat nisi mogu. Obup od obupa. V ponedeljek pa sem na bus cakal 20 minut da je prisel na postajo. Moja vstopna postaja je predzadnja postaja pred kocno. Avotubusa sploh se ni bilo na koncni postaji


  8. Domen pravi:

    samo v vednost: avtomobili niso bili MB, ampak Audi A8L 6.0 in VW Multivan. Vsi srebrni in neregistrirani, a s slovenskimi tablicami. Za najem smo (davkoplačevalci )plačali ~140mio SIT, za nakup bi pa: Audi ~35mio/kos; VW ~9mio/kos. Števila avtov sicer ne vem, a jih je bilo kar precej. (smo še kr pocen skoz pršli;)


  9. tecumseh pravi:

    LOL, torej je dovolj ze da so se zbrali (in pokazali medijem)… Jest pa sem naivno mislil, da naj bi takale vrhunska srecanja dejansko imela kaksen smisel in namen… Ah, ti mednarodni odnosi so zajebana tema…
    Btw: zaradi onega trcenja na Subicevi so morali nekemu fantu, ki je bil eden izmed treh poskodovanih pescev, odrezati nogo…


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.